KNAKENDE GOD HELGEKOST!


Vet du ikke hva du skal ha til middag ikveld, men du vet du vil lage deg noe SKIKKELIG GODT siden det er lørdag? Da anbefaler jeg virkelig å prøve dette her!

Vi kaller det for “Horn med ost og skinke”. Det høres kanskje ut som noe mindre spennende som du har smakt 100 ganger før.. Men! Det er nemlig så mye mer enn det! Jeg har bare kalt det for det siden vi var små, og fordi da var hovedingrediensene alltid ost og skinke.. Med årene har denne retten bare utviklet seg enda mer med forskjellige ting vi har i, og blir bare bedre for hver gang vi lager det. Du kan ha i hva du vil, men jeg vil gjerne dele den oppskriften vi liker best!

( Om du tilfeldigvis skulle være vegetarianer, er det bare til å kutte ut kjøttet, å det vil være kjempegodt da også.)


 

( NB! Oppskriften varierer du selv etter hvor mange som skal spise. Jeg lager alltid denne til oss to, men da fryser jeg også ned 3/4 deler av Hornet. En veldig greit ting å ha på frysa. Med mindre man er 10 i familien og alle er ungdommer/voksne. Vil jeg si denne oppskriften er mer en nok til en vanlig familie. )

Til deigen trenger du :

625g hvetemel

2ss sukker

1/4ts salt

100g smør

50g gjær

2 egg (1egg til deigen, og 1 til å pensle hornet med)

3dl melk

Til å fylle med trenger du : 

1 skinke på boks

1 pakke reven ost

1 pakke smårettbacon

1 purre

1 løk

1 paprika

1/2 glass med jalapenos

pizzakrydder/oregano alt ettersom hvor mye krydder du vil ha..


 

Du begynner med å ha alt det tørre i en bolle. (Mel, sukker og salt) 

Når smøret er smelta tilsetter du melken og lar dette nå lunken temperatur før du blander i gjæren.

Denne blandingen helles i mens kjøkkenmaskinen går, slik at det blander seg godt inn litt og litt. Da blir også deigen mye mer luftig. Deretter settes denne til heving i ca 40 minutter.
     

Mens deigen hever seg går du igang med fyllet.

    

Må bare skryte litt av det nyeste redskapet jeg har på kjøkkenet. Det desidert BESTE kutteredskapet jeg har vert borti. Den er fra Tupperware og ved å dra lett i snoren, finhakkes hva du måtte ønske på et blunk! Her har jeg brukt den til å kutte både løken, purren og jalapenoen. Ikke en eneste tåre og sviende øyne, og du klarer heller ikke å komme borti fingrene. GENIAL!! Å det hjelper også på å holde det mer ryddig under matlagingen.

  

Når deigen er ferdig heva kjevles deigen utover på et bakepapir.(du forstår hvorfor etterhvert)

For at papiret ikke skal skli på benken tar du noen dråper med vann under. Da holder det seg stabilt på et sted. Å det kommer ikke vann gjennom viss du ikke tar så mye..

Når jeg skal kjevle ut deigen bruker jeg forresten litt matolje på kjevlet, og på deigen istedenfor mel. Dette for at deigen ikke skal henge fast, og blir da lettere å jobbe med. Når jeg baker til slike type ting bruker jeg aldri mel som underlag.. Kjempelurt! Et godt tips fra min kjære mor, som er veldig dreven på kjøkkenet.

Fyllet tar du på i hvilken rekkefølge du vil. Ingen fasit. Jeg foretrekker å gjøre slik som på bildene under. Starte med litt av osten og krydder først, etterpå kommer løken og purren. Deretter tar jeg på paprika og jalapenos, bacon og skinke. Avslutter med resten av osten, og et nytt lag med krydder.

Når det gjelder krydderet må du “smake” deg frem. Her er man så forskjellige.

     

    

   

Nå forstår du kanskje mer av hvorfor bakepapiret er på benken under. Den ruller du sammen alt med. Nesten litt som å lage sushiruller om du har vert borti det. Samme prinsippet. Kan selvfølgelig gjøre det uten også, men da går som regel hornet mitt i stykker, og jeg blir ganske sur…

Endene som stikker ut på siden, bretter du til når du har laget denne pølsa. Deretter drar du av bakepapiret. Kringla blir veldig stor, å du kan også lage denne på to brett om du ønsker det. Da kan du bare brette ut igjen bakepapiret å bruke det som underlag. Viss ikke velter du kringla over på et nytt brett slik som jeg har gjort her på bildene under. Før den går i ovnen pensler jeg den med egg, og lar den stå på benken å svelle i 10 minutter.

Stekes på 250 grader i ca 20 minutter/til den får en gyllen farge.

    

Den ser ikke så veldig fin ut denne gangen.. Men dette er langt ifra en rosablogg, å har ingenting å si!

    

Som tilbehør kan du ha hva du vil. Jeg lagde en salat som dette, å hadde også ruccola til. Om du har rømme eller gresk dressing er det veldig godt sammen med dette. Eller andre dressinger om du foretrekker det.

Var dette noe som frista ? Skulle det være noe du ikke helt skjønner er det bare å spørre. 

Om du liker de tingene som er over, sier jeg bare en ting : SNADDER !!!!


 

6 kommentarer

Siste innlegg