HELG, FAMILIETID OG JULEMARKED!

 • 10.11.2017 - 21:10

God fredagskveld alle sammen!✨ Mens regnet og hint av vinter herjer på ute, er det ingenting som er mer deilig en å pakke seg inn i pledd å kose seg inne!✨ I skrivende stund gjør jeg nettopp dette, og skal straks kose meg med den nye tv 2 serien «Grenseland» sammen med PB. Dette er første episeode for vår del, og jeg er veldig spent! Noen som følger med ?

Dagene går i et for tiden, og her i hus har det vært litt sykdom. Men snufs og feber det hører vel med denne tiden .. Alle mann er oppe og spretter igjen nå, og i morgen skal jeg på det koseligste julemarkedet jeg vet om ❤ På facebook ligger det et arrangement som heter «Jul i stallen» , som jeg vil anbefale alle å besøke , som bor i passelig avstand til Bryne ✨ ( Adressen er Garborgveien 38, Bryne, kl 11 - 17 og søndag 12-17 ) Her selges blant annet de englene jeg har vist på bloggen tidligere, og mange søte små mus som dere også har sett her inne^^ Og selvfølgelig mye mye mer spennende! Det blir julekos, kaffe og god stemning! ✨

Utenom julemarked i morgen med Julie og den ene søsteren min, så er planen å kun kose seg med disse to luringene og feire faren deres litt ekstra på søndag <3 PB er virkelig verdens beste far, og med en egen dag dedikert, er det klart at man ikke kan la den gå forbi i stillhet :)

Nå kjennes lukten av micropopcorn her, og vi er klar for serie under pledd, omringet av myke puter ✨ Håper serien er ekstra spennende, viss ikke er faren for at jeg sovner på sofaen i kveld veldig stor.. Thihi!

Ønsker dere en fantastisk fredagskveld og videre god helg!<3

Skrives plutselig!

- Marie

3 kommentarer

DEKK DITT HØSTBORD, OG SKAP GODE MINNER!

 • 29.10.2017 - 20:28

 

Høsten er tid for kos! Det og samle venner og familie rundt bordet, er koselig hele året. Men kanskje litt ekstra koselig og sjarmerende når været rusker på ute ? Det er mye vi kan gjøre for å få det koselig. Og en ting jeg bruker å gjøre for å vise at jeg setter pris på besøket og for å skape litt ekstra kos rundt det hele er å pynte bordet! Med bordet fullt i små koselige ting, levende lys og friske blomster, det er for meg mye av måltidet når jeg skal tilberede et. 

 

 

Kongler og furu er veldig høst for meg! Og noe som blir og se mer og mer av frem mot jul. Siden det også er jakt sesong, er det mange som forbinder høsten med vilt, som også er representert på bordet. Boblen vasen til Finn Schjøll, ELSKER jeg å bruke på denne tiden, og denne gangen er det tilfeldigvis også blomster fra Finn Schjøll som jeg fikk av verdens snilleste farmor i forkant av denne middagen. Jeg valgte å dele opp buketten, og fikk enda mer utav den på denne måte. Sammen med litt ekte furu ble det helt perfekt for anledningen, og ga selvfølgelig den gode høst duften til bordet.

 

 

 

 

I sofakroken har jeg kunstige roser fra FEEL

//

Mørke fløyelsputer fra Lama, Halvor Bakkes kolleksjon

//

Detaljer i kurv fra Riviera Maison

//

Dekke brikker fra FEEL

//

Pyntepute beige, laga selv 

//

Pyntepute strikka fra Kremmerhuset

 

 

 

 

 

 

Utbena lammelår sto på menyen med friskt tilbehør og hjemmelaga saus. Faren til PB har beina ut låret, og er bare superflink!! Jeg stappa i det hvitløksfedd og smurte godt inn med salt og pepper. Siden hele steken var på hele 3 kg, stekte jeg den i ca 3 timer på 125grader, midt i ovnen. Sammen med steken og smøret jeg hadde i formen, hadde jeg gulerøtter for å få kraften enda bedre. Personlig er ikke lam favoritten, men av en eller annen grunn er lammelår likevel noe av det aller beste jeg vet!! :D Jeg har bare laga dette en gang før, så jeg er fornøyd med egen prestasjon.. Thihi.. Dette må vel være et "koneemne" som de sier..?? 

 

 

Vi har hatt en helt magisk dag, store og små! Å nå er koseklærne på , og jeg skal nyte kvelden i sofakroken med farmen på skjermen og hoppe i loppekassa etter det. 

Jeg mener det er så viktig å ta vare på slike stunder som dette, å stelle i stand av og til! Det å komme sammen med familie, la barna få bli godt kjent med generasjonene foran seg og skape gode tradisjoner og minner.. Ja det er virkelig verdifullt! Ingenting varer evig folkens.. Men minner! De varer evig i deg! :D 

 

Jeg er foressten nominert til en blogg konkuranse, å håper dere vil gi deres stemme til meg her :D

--> Lik gjerne bloggsiden min på facebook, for oppdateringer, tips og råd! <--

 

 

2 kommentarer

NY STUE!

 • 25.10.2017 - 20:00

Jeg er heelt forelsket i stuen om dagen, å føler virkelig jeg har landa litt etter å ha vært usikker en periode på litt forskjellig i dette rommet. Lenge har jeg villet ha en forandring, og jeg snakka tidligere om maling. Nå har jeg funnet den forandringen jeg leita etter, og det kun med litt detaljer! 

 

 

 

 

Mørke putetrekk i deilig fløyel, fra Lama, Halvor Bakke - Kjøpt hos Lene Interiør

//

Riviera Maison lampeskjermer, båt, lysholdere - Kjøpt hos Paradiset Interiør og Lene Interiør

// 

De lyse putetrekka mellom de mørke er sydd selv av meg - Stoff kjøpt på Stoff og Stil 

//

Tibetansk lammeskinn - Kjøpt på Kremmerhuset

//

Roser - Kjøpt på FEEL 

 

 

 

 

 

 

 

Sofakroken er for alle, enten om du liker masse puter og pledd, eller om du vil putte dem til side. Et hjem skapes av de som bor der, og de som bor der skal selvfølgelig trives best mulig! Vi storkoser oss her, både store og små! Og de nye myke putetrekkene!! De må virkelig bare oppleves!! 

Lamper i hjørnet har jeg prøvd en gang før, men følte aldri det funka skikkelig. Jeg har leita etter skjermer i rotting, men kom over disse og syntes de passa utmerket! Det er vanskelig å pynte kanten bak sofaen, og det kan fort bli for mye dilldall. Nå føler jeg virkelig at jeg har funnet noe som harmonerer godt sammen, og samtidig ikke drukner helt i den hvite og rene veggen bak. På denne veggen har jeg lyst å ha to fine sjøbilder som har printa seg fast i minnet, men det blir nok ikke helt med det første :) Ting tar tid! Men det er samtidig også det som gjør dette så gøy, og ikke minst spennende!!

 

 

Grønne planter er også noe jeg setter høyt! Det er så utrolig vakkert og friskt! Denne stuen hadde sett helt annerledes ut hadde det ikke vært for de nydelige plantene som er både ekte og uekte.

Et jordnært, behagelig og lunt utrykk vil jeg si, og på en måte en helt ny stue :) I just LOVE IT!!!! :D <3 

Jeg er foressten nominert til en blogg konkuranse, å håper dere vil gi deres stemme til meg her :D

--> Lik gjerne bloggsiden min på facebook, for oppdateringer, tips og råd! <--

 

#interiør #hus #hjem #stue #sofakrok #stil 

 

2 kommentarer

SNEAK PEAK!

 • 21.10.2017 - 18:02

 

Jeg har snopa! Og det noe deilig, delikat og vakkert! Stuen elsker jeg for tiden, å har nettopp funnet noen detaljer til sofakroken som jeg har leita etter lenge ^^ Noen lekre puter fra Halvor Bakke sin nye kolleksjon med Lama, nye lampeskjermer og enda mer roser! Dere skal få masse bilder fra stuen om litt, men først en liten sneak peak 🌸

 

 

 

 

 

 

 

Vi har storkost oss ute i skogen, i hele dag, store og små! Det er så deilig! Å med den vakre naturen vi har her i Norge, må den brukes så ofte som mulig 🌟 Aleksander har vært med meg å laga en ny høstkrans, og kaninene har fått en god dose kos! Nå skal kvelden nytes inne, i en varm og god stue 🌟Senere blir det en bedre middag laga av far i huset, når ungene er i drømmeland 🌟 Perfekt lørdag 💛

Jeg er foressten nominert til en blogg konkuranse, å håper dere vil gi deres stemme til meg her :D

--> Lik gjerne bloggsiden min på facebook, for oppdateringer, tips og råd! <--

 

1 kommentar

INTERIØR HAR INGEN FASIT!

 • 16.10.2017 - 20:00

 

Interiør har vel ingen fasit. Eller har det ? Stadig blir vi påvirket av andre. Og det er ingen andre land i hele verdens så bruker så mye tid og penger på hjemmet som vi Nordmenn gjør. Vi elsker å lese interiørblader, få inspirasjon, og vil så gjerne skape det drømmehuset vi ser for oss i hodet. 

Ikke alltid er det like enkelt å vite hvilke ende man skal begynne i, å man føler mange ganger at man ikke får til noe, og at de andre alltid får det bedre til en oss. Prøv og husk, at det finnes uhorvelig mange stiler der ute, og enda flere smaker. Noen har blanda smak og liker mye forskjellig, mens andre har en minimalistisk, fargeløs, fargerik stil osv. Noen har kanskje et tema i hvert rom, mens andre kjører samme rød tråd i alle.

 

 

Hos oss er det kurv som går igjen, og det at jeg bruker nøytrale farger i hovedsak gjør det enklere for meg å friske opp innimellom, og trikse og mikse litt med farger i stedet. Man skal trivest i hjemmet sitt, å man skal trives på den måten at  det er vi som bor her, og ikke hva den vennen som tror han har fasiten på alt av innredning , som også kanskje er her en gang i måneden og ikke det en gang. Vi må tørre og være oss selv i hjemmet, å ikke bry os om hva som er "inn". Egentlig så er det jo vi som skaper trendene ? Om ikke annet så kan også vi påvirke dem, slik som trendene påvirker oss.. Tenk om ei på 70 år skulle ha innreda etter det som en ekspert mente var siste mote.. Hadde det da virka som hun på 70 år bodde der i det hele tatt ? ^^

 

 

 

 

Det er mye man også kan gjøre selv, for å få et enda mer personlig preg på tingene, og ikke minst for å ha noe ikke alle har. Mange av putene mine er selvsydd, som for eksempel denne i gyngestolen. Bildet på veggen er foressten printa ut på tekstil, hos Nordicform. Så det er et bilde av barna i 100% bomull :)

 

 

 

Jeg tror ikke det finnes noen fasit. Å vil bare minne dere litt på hvor viktig det er å følge sine egne veier å ikke la seg overstyre av den såkalte fasiten som egentlig ikke finnes en gang.. Lag din egen "fasit" i stedet! Personlig synes jeg det aller meste er stilig og spennende! Det er bare ikke alt som hadde vært like stilig og spennende hos meg :D Se på rosene i disse bildene for eksempel. Hvor mye gjør ikke en liten detalj som det, med hele utrykket i stua ? 


 

Jeg er foressten nominert til en blogg konkuranse, å håper dere vil gi deres stemme til meg her :D

 

--> Lik gjerne bloggsiden min på facebook, for oppdateringer, tips og råd! <--
 


 

3 kommentarer

ENKELT OG ELEGANT HØSTBORD!

 • 21.09.2017 - 20:00

 

 

Tittei alle sammen! :D Dere som fulgte med på instahomes sist torsdag og fredag, vet at jeg hadde søskenbarnkveld, og dekka opp bordet på skikkelig Marievis igjen ! :D Endelig! Å jeg storkosa meg ^^ Vil gjerne dele bildene jeg tok med dere, å litt tips for å friske opp festbordet og kvelden enda litt mer ! :D

 

 

 

 

Lyse toner med litt høstlige detaljer og farger i mellom var tanken min da jeg skulle dekke opp dette bordet. Tenkte egentlig å bruke rognebær, men falt skikkelig for det røde som dere ser her da jeg var på blomsterbutikken. De fine hjortene i sølv, var jeg så heldig å få i gave fra flinkeste Mare Andersen, som driver bmainterior :D Det er virkelig en dame som har peiling på interiør, så jeg ville absolutt ha sjekka ut siden hennes :) Hun heter det samme på Instagram.

 

 

 

Goodiebags er alltid morsomt, å hvem liker vel ikke en liten overraskelse ? I tillegg spriter det opp stemningen :D Jeg og ene søsteren min mekke sammen disse, å tror innholdet falt i smak hos alle. Morsomt nok så var jeg den eneste rundt bordet som vant på loddet, å ble hele 10 kroner rikere ;D

 

 

 

 

 

Familie er veldig viktig for meg, å det å samles slik som dette er virkelig gull verdt :) Dette er jente søskenbarna mine på en av sidene i familien, og en søster på hver side av meg på bildet. Jeg er virkelig stolt av å være i familie med en så herlig gjeng som dette :D Tusen tusen takk for en magisk kveld alle sammen!! Dette må virkelig gjentas :) <3

 


 

Jeg har foressten blitt nominert til en interiør blogg awards! Stem gjerne på meg via denne linken om du synes jeg fortjener å vinne <3

 

--> Lik gjerne bloggsiden min på facebook, for oppdateringer, tips og råd! <--
 

@interiorbymarie  på Instagram <3

 


 

4 kommentarer

DETTE HAR DU ALDRI SETT HOS NOEN ANDRE!

 • 02.09.2017 - 20:00

 

Som jeg har skrevet mange ganger før, så blir et hjem til når man bor i det. Alle hjem har sin historie, og hadde veggene kunnet se, ville de vært vitne til veldig mye forskjellig. Hjemmet vårt er stadig i utvikling. Gjennom årstidene skaper vi nye minner her, å det er ikke nødvendigvis en nye sofa eller et nytt bord som legger historie til et rom. 

I mai var jeg så heldig å bli invitert til Nordicform sitt hovedkontor i Moss, hvor de presenterte ting som skulle lanseres nå i høst. Jeg dro hjem til Kvitlyngveien med et lass inspirasjon i vesken, og litt produkter. En ting som endte opp i bare min "goodiebag" var et pent bilde tekstil printa på 100% bomull.....

 

 

 

En super hyggelig og blid dame, print designeren Cecilia Erlandsson fikk et bilde jeg hadde på telefonen av barna, som hun la inn på pcen og videre satt på print! Helt utrolig kult å få være med på, å utrolig gøy med et unikt stykke bomull med meg hjem! Hun fortalte og viste meg hele prosessen fra penn og papir, til redigering på pc og ferdig mønster printet ut på bomull som videre blir til sengetøy osv. For å si det slik... Jeg hadde aldri tenkt meg at det lå så mye arbeid bak sengetøy og tekstiler man kjøper i butikken! For det er virkelig tidkrevende og pirkete for å få til det helt perfekte mønsteret. Litt av en prosess, å veldig kult å få et innblikk i og mer forståelse. 

 

 

 

 

Planen var vel i utgangspunktet at jeg skulle sy noe av dette... Men hvem kunne vel ha gjort noe annet en å fått det i en ramme ? Et utrolig kult minne, og ikke MINST et enormt vakkert bilde. Et dyrebart bilde, et veldig uvanlig, og et særs sjelden et. Ingen kan noen gang få tak i samme motiv, å et øyeblikk skapt i mer kjærlighet en det du ser innenfor den rammen det kan ikke forklares. Utrolig takknemlig for at jeg fikk være så heldig å få et så fint bilde med meg hjem ^^

 

 

 

 

Vitrineskapet som stod her før er gitt bort, å planen er å enten ha et større, eller en sjenk av noe slag.. Ting tar tid når man leter etter det rette, å jeg har god tid! ^^ Bildet blir jeg bare mer og mer glad i, å personene på det.... Ja de er virkelig et rent eventyr i seg selv <3


 

--> Lik gjerne bloggsiden min på facebook, for oppdateringer, tips og råd! <--
 

@interiorbymarie  på Instagram <3

 


 

6 kommentarer

JEG HAR KJØPT MEG BÅT!

 • 01.08.2017 - 20:00

 


 

Båter, og spesielt seilbåter har fascinert meg i mange år. Jeg har sett det veldig spennende med gamle båter, å elsker temaet på bilder og motiv. Det er en helt egen ro over en båt. Der den ligger helt fredelig og vugger i vannet.. De er også utrolig flotte og mektige! Og har alltid sitt eget preg..

 


 

 

Om vi noen gang skulle ha fått råd til det, kunne jeg veldig gjerne tenkt meg en båt, så stor at den kunne tatt hele familien på tur :) Vi kunne dratt fra havn til havn.. Overnattet, fisket og kost oss til lyden av bølgeskvulp, måke hyl, den friske og gode sjøduften og nytt deilige solnedganger i horisonten.. Det er vel noe å kalle idylliske drømmer, eller hva ? Å drømme er gratis, å hvem vet.. Kanskje en gang i fremtiden ? Foreløpig blir det båter på størrelse med denne sommerlige nyheten fra Riviera Maison! Helt utrolig vakker etter min mening, og veldig dekorativ. Følte den var som den manglende brikken som falt på plass i sofakroken :) Hva synes du ?  


 


 

Båten er fra Riviera Maison, og har et begrenset antall. Den er bestilt hos en av mine favoritt nettbutikker, Paradiset interiør. Rask levering, og alltid god service kan jeg med hånden på hjertet gi dem. Sjekk dem gjerne ut på Instagram for masse lekker inspirasjon! Med advarsel om mange fristelser.. Thihi.. Ellers har jeg snopa meg to seilbåter med seil i tøy, som jeg har pynta med på barnerommet... Kommer tilbake til det, så stay tuned! :D 

 

Familien skled kanskje ikke rett inn i båten, men som dere ser så skled iallfall båten rett inn hos familien...<3

Deilig å få delt litt skikkelig Marie inspirasjon fra stuen med dere igjen ^^ Og avslutningsvis måtte jeg selvfølgelig ha med det fineste som finnes innenfor disse veggene, og som gjør at jeg kan kalle dette hjemmet for et hjem :)

 

Tusen takk for at dere titter innom bloggen min, å jeg ønsker dere en herlig kveld videre! :D 

 


 

--> Lik gjerne bloggsiden min på facebook, for oppdateringer, tips og råd! <--
 

@interiorbymarie  på Instagram <3

 
 

 

6 kommentarer

MARITIMT OG SOMMERSLIG!

 • 16.06.2017 - 20:00

 

Det er ingen tvil om at sommer og maritimt hører sammen, og det er ikke for ingenting at Sørlendingene kaller oss Rogalendinger for pissemaur når det kryr av oss om sommeren.. For meg er det ikke sommer uten litt strandliv, sjø, måkehyl og bølgeskvulp. Skjell, nakne føtter i sanden og båter som skimtes i horisonten. Åh det er virkelig livet!  

Jeg har skrevet i det siste at jeg vil jobbe enda mer mot et bestemt felt når det gjelder hjemmet, å Maritimt er jo selve fornavnet på dette. Kanskje jeg kan skape litt sommerstemning i huset hele året ? Med innslag av de forskjellige årstidene selvfølgelig. Riviera Maison og Lexington er de merkene jeg tenker først på når det gjelder strandliv og sjø i sammenheng med interiør. De har så mye vakkert, å man ser seg nesten litt blind i alle katalogene og butikkene som forhandler disse merkene.. Egentlig har jeg aldri brydd meg særlig om merker, men siden jeg endelig har falt på noen som er proppfulle av mitt felt innenfor hus og hjem, er det gøy å kunne samle på bestemte ting :)

 

Fyll opp noen lykter med litt skjell, å sett noen helt enkle med litt lys innimellom så skaper det en lyn men samtidig frisk sommerslig stemning bare det i seg selv. Skjella har jeg foresten kjøpt hos Lene Interiør på Kvadrat og disse er fra RM (det samme med alle lyktene). Litt har jeg plukket selv også, å det skulle jeg bare blitt flinkere til slik som med kongler om høsten. Over sofaen har jeg veldig lyst å ha to svære innramma fotografier fra en strand, så her leter jeg etter det perfekte motivet. 
 

Vi har leid oss hytte på Sørlandet i sommer, å gleder oss masse til å få litt ekte sommerstemning igjen! Vi har kanskje ikke sjøutsikt, måkehyl og bølgeskvulp på øret til vanlig hjemme, men vi har en fortryllende utsikt likevel som vi kan skape idylliske Sørlandstendenser på med gode smaker fra havet her også !Maritimt er for meg hele definisjonen av sommer, og jeg gleder meg til å snart smake litt på den også nå i år! Å ikke minst sammen med Pål Børge og 2 søte små. I mellomtiden skal jeg kose meg med maritime detaljer hjemme, å nyte den sommeren som vi har her. Siden jeg er fra bondegård, er det første og mest skikkelige tegnet på at sommeren virkelig er her, når bøndene har begynt å legge i siloen, eller på "1. slåtten" som vi sier. Det å høre traktorer som er i sving ute på åkeren, å kjenne lukten av nyklippet gress, det er jammen ikke så verst det heller vil jeg si :D 

Har dere noen koselige sommerplaner ? Og hva er sommer for deg ? :)

 

--> Lik gjerne bloggsiden min på facebook, for oppdateringer, tips og råd! <--
 

@interiorbymarie  på Instagram <3

 

4 kommentarer

PÅ TIDE Å SKAPE EN FORANDRING!

 • 13.06.2017 - 22:41

 

God kveld alle sammen! :D Som dere skjønner så flyr dagene avgårde, å nå om sommeren er planene som regel ikke akkurat mindre. Regner med dere kjenner til det noen å en hver. Ferie står snart for tur, og det er masse vi har lyst til å gjøre. Jeg vet ikke om jeg har nevnt det til dere før, men jeg tenker å gjøre noen forandringer i stuen vår! En vegg eller to skal muligens få seg en mørkere tone, gardiner skal byttes ut og henges helt opp under taklisten, mer planter, store planter, å jeg har bestemt meg for at mer bilder skal opp! ( !! :O ) Kysten vår har mye vakkert å by på, å jeg vil ha både store fotografier i stuen + et maleri som etterhvert skal males av min mor når hun har anledning og jeg har funnet riktig motiv.. Kurv, glass og sølv vil stå i fokus som før, å jeg skal ikke bytte stil! Men jeg vil bygge på den jeg allerede har, å skape litt mer klasse over det, samtidig som det skal være koselig ^^ New England som hav, kyst, strand er noen stikkord jeg vil dra mer og mer inn, sammen med litt blått, rødt, grønt, hvitt og brunt. Jeg elsker havet, noe som også er en del av mitt yrkesvalg til vanlig, å en stor del av både meg og PB ellers. 
 

Sta som jeg er bet jeg tennene sammen å hadde et kjempe res her hjemme i ettermiddag. Det var ikke særlig rotete, men bare det å få støvsuga mellom puter og renska opp inn under ting er deilig og må gjøres :)  Som dere ser er stuen lik som alltid, men det skal jeg gjøre noe spennende med, så det er bare å følge med :) Under sofaen titter stadig nye og gamle ting opp, så vi trenger ikke dra ofte på lekebutikken vi med den spennende sofaen vi har her.. Tihi ^^ 

Etter et res som dette er det å dille og kose det til litt ekstra nesten som en liten premie.. Det å bare nyte noen minutter i ryddige omgivelser før leggetid, selvom jeg vet det blir en krigssone dagen etter uansett er helt enormt deilig synes jeg! Å ikke minst skaper det en helt annen ro å legge seg i rolige omgivelser å stå opp i de samme uten å ha totalt kaos rundt seg med en gang ^^ Det er min type "godteri" som jeg bare må ha litt av hver dag, og en gratis luksus i hverdagen :) Med unntak også hos oss selvfølgelig :) 

  

 Noen sier det er så vanskelig med interiør og stil, da stilene forandrer seg så ofte.. Hvorfor ikke bare finne den stilen man trivest med, samme hva som er "inn" eller ikke, å heller bare bygge videre på det å lage sin egen ? Så får man det drømmehjemmet og den gjennomførte stilen man vil med tiden ^^ Det å jobbe mot noe, er jo en del av hele moroa spør du meg :D 

Nå tenker jeg at øynene mine snart faller sammen av seg selv.. Så jeg tror det er på tide å ønske dere en god natt folkens! Håper dere vil være med å se hva som skjer etterhvert.. Jeg tror dette blir veldig veldig spennende! :D

 

--> Lik gjerne bloggsiden min på facebook, for oppdateringer, tips og inspirasjon! <--

6 kommentarer
 • Eldre innlegg
hits