KJÆRE DEG, EN SISTE HILSEN FRA MEG <3

Farmor

(Skrevet på dialekt, som uttalt på minnestunden.)

Farmor hu va flink å leva når hu levde. Hu satte pris på kvær einaste dag, på ein helit spesiell måte og var tydelig på kor takknemlig hu va for kver dag med alle sine.

Små eller store, hu va liga glae i adle. Hu gjorde alt hu konne for å få menneskene rundt seg t å føla seg sitt og ivaretatt.

Ke kan eg finna for noge godt t et så fint besøk ? – E nok et spørsmål de aller fleste her inne har fått, enten det har vore på Kjellebakken eller i Rinnaveien. Det blei alltid etterfølgt av «Nå må dokke bare eda»…

Me har mange fine minne samen, lista er lang. Isje bare har hu vore ei farmor for meg og mine søsken, men hu og farfar har og vore et ekstra sett me foreldre gjennom vanskelige perioder i barndommen. – Dokke budde bare meter ifrå oss på Oltedal, så veien va korte når situasjoner va vanskelige. Du gredde å snu de mørkaste ting t noge positivt, det va ei slags superkraft du hadde.

Eg hadde farmor t kontaktlærar på skulen i 3 år. De beste årå i min skulekarriere. 2. , 3. og 4. klasse. Farmor va strenge, men rettferdige. Det å bli omtalt som streng, betyr ofte at folk har respekt. Den respekten elevane hadde for henna, den trur eg mange lærarar misunne henna i nåtidens skulekverdag.

Når me va små fekk me aldri oppleva å ha farmor med i fjoset. Men det som Halvard gjorde, som mine foreldre isje tenkte på, det va å feira familieselskapene på låven. Hu konne jo isje la vær å bli me i et selskap, så då blei hu endelig lurt ud på løå og ein tur i fjoset i same sleng..Så plutselig fekk me oppleva det i voksen alder♥️

Ein ting eg vil dra fram som har vært med meg gjennom heila livet med henna e noge eg spurte na om ei gong i mine barneår. Eg spurte henna om keffor hu hadde så masse blodårer som viste så godt på hendene sine. Då sa hu at dei hendene har opplevd og gjort så enormt møye forskjellig. Derfor blei hendene sjåande sånn ut med tiå.

I det øyeblikket og heilt fram t nå, har eg tenkt at ein gong vil eg og ha sånne hender som farmor. Hender som har opplevd mye, og som har bidratt t mye positivt for andre. På ein eller aen måde.

Oldebarnå kom som pærle på ei snor. Plutselig hadde farmor og farfar 6 stk. Eg e ufattelig stolt og takknemlig for at adle oldebarnå har fått bli kjendt med farmor, og fått opplevd hennas varme og raushet.

Enten det har vore ferietur t Lyngdal, badetura, Kongeparken samen, Foglaparken, bingo heima sjå henna og farfar eller viss me va me henna og farfar ein tur på sundagsskulen i babetistkjerkå som du var så glad i. Alltid liga kjekt å ver samen med farmor. Hu va så sporty og engasjert! Ungane digga henna <3

Nå lever hu videre for oss gjennom massevis av fine minner <3

Takk for alt, kjære, kjære farmor ♥️

Continue reading “KJÆRE DEG, EN SISTE HILSEN FRA MEG <3”