EN STOR DAG LIKE OM HJØRNET!

Da jeg for 6 år siden startet denne bloggen, bar jeg på fremtiden i magen. Tanker om det å bli foreldre svirret hele tiden, og vi gledet oss til å se hva det nye livet ville bringe oss.


For 6 år siden bar jeg på denne gutten. Han har vokst seg til å bli en livsglad, kreativ gutt med et stort hjerte for andre og et smil som går fra øre til øre. På onsdag starter et helt nytt og viktig kapittel i livet. Både for oss foreldre, men ikke minst for han som skal begynne på skolen.

Sommerfugler i magen, er beskrivende ord. Jeg husker selv hvordan det kriblet av spenning da jeg skulle legge meg om kvelden i forkant av 1. skoledag. Forventninger både på godt og vondt. Og nå har jeg en gutt i samme situasjon. Det er helt utrolig!


Før sommeren fikk han et hefte av forskjellig innhold som skulle tas med til første skoledag. Spørsmål om han selv og mulighet for å lime inn bilder. Sammen har vi ordna og han synes det er stas å vise frem bilder av minner, akkurat som meg selv.

Han elsker krypdyr, og har store filosofiske spørsmål. Han suger til seg lærdom, og kommer med kule fakta som jeg ikke skjønner hvor han har fått greie på. En klar skolegutt, som vi vil følge opp så godt vi kan. Enten det er for å støtte, motivere eller dele læreglede.

Barna skal lære å bli rustet for verden. Og vi har et ansvar som foreldre å gjøre det vi kan av veiledning, lærdom og ikke minst støtte. Det vil både bli gleder og motgang, slik er livet. Men vi ønsker selvfølgelig gledene i flertall <3

Trivsel er viktig, og mitt høyeste ønske for hans skolehverdag. For om du trives på skolen blir det andre lettere. Skal ikke gå for mye inn på mine barneskoleår, men jeg håper at min gutt får en mye bedre skolehverdag en det jeg opplevde i flertall <3 Jeg vet også at skolen kan være et fint sted, og er en viktig del av livet. Her dannes mange grunnlag, og vi muntrer opp til at skolen er trivelig sted. Alle må respektere hverandre og være mot andre som de vil at andre skal være mot en selv. Det er en «gyllen regel» og en som er i fokus her i huset.

Som min søster skrev det så fint her om dagen til sin eldste sønn, «Jeg gleder meg til alle de gode samtalene rundt leksene». Det var en veldig fin ting synes jeg, og jeg gleder meg masse til det samme <3 Stoltheten sprekker, tenk at jeg allerede er mor til en skolegutt!!

 


#tankeromskolestart #skolestart #førsteklassing

ONSDAGSBLISS

God onsdag, kjære lesere!

Titter innom med litt rolig og frisk inspirasjon til dere fra meg i dag. I skrivende stund sitter jeg i stuen og nyter en kaffekopp, før huset våkner til liv og ny dag er i gang. Nyter stillheten og noen minutter for meg selv, mens jeg tenker over alt det fine vi har gjort sammen denne ferien.

På mandag er jeg i gang på jobb igjen og eldstemann skal starte på sfo i forkant av skolestart. Hallo tenk at da jeg starta denne bloggen her, så var han et lite menneske som utviklet seg inne i magen min! Guriland så mye som har skjedd disse årene, det er nesten ikke til å begripe.. Jeg er så takknemlig!

Akkurat nå har vi et søskenbarn av barna på overnatting, og vi nyter de siste dagene med ferie. Dagene bærer fortsatt preg av sommer, men jeg måtte for første gang på måneder trykke på panelovnen på kjøkkenet i dag, da jeg kjenner at kulden sniker seg på.. Høsten er like om hjørnet, men det gjør ikke noe. Vi har igjen laga oss tidenes sommer, å har en spennende høst i møte.

Gleder meg til å vise dere litt sommerminner her inne etterhvert, og i mellomtiden ønsker jeg dere en fantastisk bra dag!<3 Om den ikke ser så lovende ut, så snu den til noe herlig!

– Skrives snart, Marie <3