PRESSEVISNING OG MASSE NYTT!

På mandag var jeg på en pressevisning i Oslo, og fikk se masse av Magnor Glassverk’s nyheter for høsten sammen med flere av deres dyktige designere. Nye farger, nye design i et helt vakkert eventyr og jeg er like begeistret hver sesong for hvor mye vakkert som blir laget for alle hjemmene der ute.

 

Boblen og Dråpen «Classic Green» er en nyhet fra Finn Schjøll. En dyp og klassisk grønnfarge, jeg ble betatt av med første øyekast. Dyktig designer med mange års erfaring med blomster, vet hvordan vaser skal være, og er det rart at jeg har rundet 25 stykker boblen i ulike størrelser? Nå er jeg kanskje litt crazy når det gjelder vaser, but still.. Det er jo boblen!!

 

Finn Schjøll er en smilende og enormt positiv mann med et stort hjerte for alle!! Han oser av godhet, og etter å ha pratet en god del med han over nett og på telefon, var det skikkelig hyggelig med en god klem og prat her på visningen av nyhetene. Gleder meg til å besøke han paradis i Åsgårdstrand, som er en plan i høst.

 

Halvor Bakke har ekstra røffe nyheter du kan vente i butikkene i høst. «Noir» kommer både i asjett, kopp og bobleglass. En luksuriøs serie med inspirasjon fra blant annet gourmetrestauranter i Paris. Forførende design og en sikker vinner rundt festbordet!

 

Nyheter fra Jan Thomas sin egen kolleksjon “Love” er asjetten dere ser på bildet over. Han har også krus, kopp og musli skål fra før i samme serie.

 

 

Jammen kom jeg i skikkelig julestemning da jeg så utstillingen til Villeroy og Boch.. De har helt utrolig mye vakkert!!!

 

” Se Ilden Lyse ” er navnet på den nye serien til selveste Jan Vincents Johannesen. Navnet til serien kommer av at sangtekst fra den folkekjære sangen “Se ilden lyse” som han skrev til vinter OL på Lillehammer 1994, er utenpå kulene. Med sangtekst utenpå og stjernestøv inni, er dette en personlig og ekstra vakker julekule. Skal iallefall henge på mitt tre i år <3 Finnes i både gull og sølv detaljer. Kulene er blanke.

Dette er kun en liten del av masse vakkert til Magnor Glassverk. Både Le Creuset, eva solo og Villeroy og Boch hadde også flere nyheter og vise frem denne dagen. Veldig hyggelig å få lov å være med på denne visningen, og jeg bare gleder meg til å se disse tingene rundt omkring i butikkene fremover nå fra september av.

 

BLI MED TIL EN ANLEGGSGARTNERS PARADIS!

Tidligere i sommer var jeg som flere kanskje husker, på besøk hos en veldig dyktig dame i Oltedal.

Elise Ravndal og samboeren hennes Rune Husabø kjøpte sin første bolig sammen i august 2011 og overtok i oktober samme året. Det første prosjektet de hadde var å male stue og kjøkken før de flytta inn. De måtte blant annet ha sengen sin i stuen en liten periode, mens de jobba med å pusse opp soverommet sitt da de akkurat hadde flytta inn.

Uteområdet har først og fremst vært det aller viktigste for disse to å gjøre noe med. Dette er førsteinntrykket for folk når de kommer og igjen det som blir sett utad fra mange vinkler.

De starta med å bygge garasje, samt å støpe opp litt murer for å få riktig høyde på gårdsrom  og hage. Kledningen på huset var også klar for utskiftning, noe de også har gjort og gitt det hele en helt ny look.

( Bilder fra Elise, som viser fasaden fra gårdsrommet før og under prosessen. )

Altså WOW! Litt forandring eller ? Jeg tror ikke det går an å forestille seg hvilken jobb dette må ha vært. Med en vanskelig tomt som utgangspunkt grunnet veldig hardt underlag som stein/berg var dette utfordrende arbeid. Man ser at det er lagt ned skikkelig jobb her, og resultatet er jo helt fortryllende vakkert!

( Bilder fra Elise, som viser hagen fra prosessen. )

Elise jobber til vanlig som anleggsgartner for NyGaard, og Rune er elektriker for Sinus Elektro. To ting som kommer veldig godt med og selvsagt er stor fordel når man pådrar seg prosjekter som dette. Man kan vel trygt si at Elise er en jente som virkelig tar med seg jobben hjem! Her ser man at det ikke bare er jobben som sitter i fingerspissene, men ren lidenskap for arbeidet og hver en detalj.

 

Å få lov å tre inn i dette frodige paradiset var virkelig helt praktfullt. En kaffekopp ble fort til fler, og vi hadde en veldig hyggelig prat sammen, før jeg fikk full omvisning i hagen og rundt huset. Fikk også en liten titt inne, da de for øyeblikket er i full sving med store prosjekter her. For noen ildsjeler altså! Dette samboerparet kan umulig sitte mye stille.

Mens andre gjerne velger å bruke ferien sin på  eksotiske ferier, bruker de sine på hardt arbeid hjemme. – Noe som har gitt store resultater!!

Rene linjer, spennende miljøer hvor en du snur ryggen. Imponerende!

Veldig fin løsning på plassering av søppeldunker. Til og med her er det gjennomført.

På den ene siden av huset kan man se Hosta og Japanske søyle kirsebær i skjønn forening, i nærheten av bed med ulik vintergrønt. Man kan se at ingen ting er overlatt til tilfeldighetene, og alt er i perfekt harmoni. om våren kan man også se masse vakre Allium blomster her, og jeg håper jeg får tatt turen inn å fanget dette synet i linsen til neste års blomstring.

Med hele 15 000 følgere i ryggen, deler Elise inspirerende bilder fra hjem og jobb, samt nyttige tips på Instagram kontoen sin @elise_ravndal . En konto som har hatt stor vekst på kort tid, og som er helt unik på sitt område.

Flere og flere er interesserte i og ha et pent uterom, men vet gjerne ikke helt hvor en skal begynne. Da kan for eksempel hennes konto være både veiledende og gi gode tips.

 

Tusen takk for at jeg fikk komme på besøk til deres eventyr og se med egne øyne hva dere har gjort med egne hender. Meget spennende, og ikke minst inspirerende! Titter gjerne innom igjen. Kjempe bra jobba, og lykke til med fremtidige prosjekter og det som nå er under veis. Dette er en reportasje utenom det vanlige, å det er ekstra gøy å gjøre stas på mennesker som legger hele sin sjel ned i et arbeid.

 

Følg gjerne bloggen min på facebook, for spennende tips og inspirasjon!


 

#annleggsgartner #hage #uterom #hus #hjem #oppussing

JEG HAR EN GANG SOM SMILER!

To søte små. En i rosa og en i blå. Husets levende trå, elsket fra topp til tå.

 

 

Tenk at disse fine er mine! De er våre og jeg klør meg ofte i håret. Vi er heldige og uendelig takknemlige <3

 

 

Søskenkjærlighet er det fineste som finnes. Og jammen kan jeg mange fine stunder minnes <3 Livet har virkelig fått en ny og vakker betydning. Jeg gleder meg til resten og skal stå plantet i den hardeste kuling.

Disse kjære to, skal få gå i sine egne sko. Jeg skal aldri stå i veien, men vil gjerne gå sammen med dem på veien. Jeg kan nok aldri gi dem gull og grønne skoger. Men kjærlighet og omsorg, det kan vi gi dem i våre døgnåpne armkroker ! <3

 

De er fargene på hverdagen og fargene i huset. To turbulente moro klumper som plutselig kan bli kranglefanter. Som søsken flest, og som barn på deres alder. Men mest av alt er de gode på kjærlig rabalder <3

 – Aleksander og Julie dere er mor og far’s nummer en begge to! Vi elsker dere begge, og det er spennende å se dere gro 💗

STOR JENTE HAR FÅTT STOR JENTE ROM!

Endelig var tiden inne!! – For at husets prinsesse, som aller helst vil bli kalt sitt eget navn Julie, skulle få «stor-jente-rom» 🌸 Kjempe stas! Og kanskje vel så stas for moren hennes som storkoste seg med å ordne det til i helgen 💗

 

Vi har valgt for begge barna å gå rett på «stor» seng og forbi det som heter «junior». Helt ærlig skjønner jeg ikke vitsen med junior sengene, og føler det bare er en unødvendig ting da en stor seng kan de ha i mange mange år, og enda lenger en èn junior. «Brimnes» heter sengen og er helt lik Aleksander sin. Ikea selger denne, og jeg elsker skuffene under som kommer veldig godt med på et barnerom. Jeg har gjort meg til vane å sjekke finn.no før jeg kjøper større ting, og legger ofte inn søk etter spesielle ting jeg har sett meg ut. Her fant vi senge vi hadde planer om å kjøpe på IKEA, nesten ikke brukt og ser helt ny ut. Madrassen derimot kjøpte vi ny, og dermed ble halve sengen gjenbruk!

 

Her er ikke tvil om at rosa står høyt på listen, og at dukker og lekekjøkken er store favoritter på leke fronten. Veldig greit med mulighet for oppbevaring i sengen, og jeg tenker jeg også vil sette inn noen skuffe-esker for å lettere holde orden i småtingene.

Gyngehesten er arvegods etter mine søte søskenbarn Hanna og Elisabeth. Denne er kjempe populær i heimen, og har like mye lek i seg som den hadde for kanskje 12-15 år siden  🌸 Super gøy å kunne glede noen på nytt med noe som har gitt andre mye lek og moro i sin tid.

«Stor jente seng» er stas uten tvil! Å den lille store jenta vår var veldig klar for denne overgangen. Hun snakker om den nye sengen sin hele tiden, og er veldig stolt. Det er herlig å se hvor mye det betyr for barna å ha hver sin egne plass som de selv regjerer litt ekstra over en ellers i huset, og det er ingen ting som gleder meg mer en å se de kose seg i lek, latter og takknemlighet over tingene sine. Gurimalla vi er heldige som kan gi barna hver sitt rom 💗 Her skal det jammen skapes masse minner og glede! Og garantert litt fiendtlige innslag også som er helt normalt hos søsken flest… Thihi 🌸