SKAL DU DEKKE OPP TIL SELSKAP ELLER FEST?

Trenger du tips og inspirasjon til vårfesten som er rett rundt hjørnet, kanskje du har bursdag, eller bare skal invitere noen venner?

Man trenger absolutt ikke å gifte seg, feire jul, konfirmasjon eller dåp for å dekke opp litt ekstra til fest og selskap. Ingenting blir dyrere enn vi gjør det til selv, å det er mange muligheter for å dekke opp de peneste bord.

Viss du har hage, er jeg helt sikker på at du har noe der ute som du kan bruke til selskapet ditt!

Man kan for eksempel bruke naturen!

Naturen er nok den eneste “butikken” hvor alt faktisk er gratis. Om du tar med deg kongler fra en skog eller litt mose på åsen bak huset ditt, er det ingen som står med bankterminalen å lusker bak en stein.

 

Alle bildene i dette innlegget er hentet fra pinterest, og jeg vil vise dere nydelig inspirasjon med naturlige detaljer mellom tallerkner og glass. Kanskje får du en ide til neste middagsselskap ? Det er ikke så mye som skal til for at det plutselig ser litt mye ut.

 

 

 

 

 

Like pent til et vårbord som til et påskebord, disse bildene med egg i dekorasjonene.. Sykt typisk at jeg ikke kom på noe av dette i påsken.. Det hadde passet perfekt til et påskebord! Å i vertfall for oss som ikke liker spesielt godt GULT…

Okei.. Noen syns nok dette blir litt overkill eller “to much” med så mye mose på bordet. Her egner det seg nok best ute, eller i et større lokale. Men jeg bare ELSKER det! Det er så nydelig! Å nesten litt eventyr aktig…

 

 

 

 

 

 

Om man ikke vil dra med seg halve hekken inn på bordet, kan man iallfall dra med seg masse inspirasjon, og kanskje en liten bit!

For meg er ikke bare naturen et vakkert sted for opplevelser. Det er nesten som en evig stor godteributikk, der smågodtet er gratis for alle. Og om man ikke tar med seg noe, er det utrolig gøy å se å drømme seg bort. Det er iallfall ikke skadelig for deg om du tar med deg en bit for mye…

Hvem hadde trodd at kjedelige syltetøy/tomatpure glass kan være så utrolig vakkert? Å at blondepapir også kan friske opp bestikket?

Direkte nydelig! Å når jeg ser på disse bildene, kjenner jeg det er godt det ikke er lenge til jeg skal ha spisebordet midt fullt av gjester igjen. For nå kribler det virkelig i fingrene etter å dille og dalle, når jeg ser på disse bildene…

Plutselig ble klokka mye, å for ikke å sovne i skjermen hopper jeg under dyna. Håper det var litt å bli inspirert av her! Husk at det bare er fantasien som setter grenser !

Klikk deg gjerne inn å lik facebooksiden min –> Kvitlyngveien.blogg.no <–

God natt <3

#dekorering #middag #selskap #fest #festbord #natur #diy #pynt #naturligpynt

TENKER DU NOEN GANG OVER DET?

 


Familie er viktig. Hadde det ikke vert for familien, hadde verken du eller jeg vert her i dag. Noen har store familier, noen små. Noen holder sammen, og noen går desverre i oppløsning. Vi kan ikke velge familien vår, men vi kan velge å kjempe for å holde sammen, å stille opp for hverandre. Så lenge det er mulig.

Alle kommer vi fra en plass, men det er absolutt ikke alle som er så heldig å ha familien rundt seg alltid. Vi har vel alle mistet noen vi er veldig glad i, å desverre noen på mer tragiske måter enn andre.. Om en ikke alltid er like gode venner, er det utrolig viktig å ta vare på de gode øyeblikkene, å heller jobbe med de dårlige.

Jeg har vert i slummen å sett med mine egne øyne. Møtt barn som er født i skogen, og barn som er etterlatt til seg selv, og som med ren flaks har havnet i tryggere hender.. Jeg tror vi alle hadde hatt godt av å sett oss litt rundt i verden, å fått litt mer perspektiv på livet. For det er lett å synnes synd på et ansikt på tv, og ikke tenke så mye mer over det når reklamepausen eller tv-aksjonen er over..

Det er alltid lett å synnes synd om, å lett å ta ting som en selvfølge. Men det er mye som ikke er en selvfølge for mange.


Når jeg ser på disse små herlige øynene, ser jeg et par med overassket og nyskjerrige små øyne, som har hele verden foran seg. To små øyne som med ren flaks er født her i norge, og ikke i slummen i Brazil, ikke langt øde i Tanzania, på et fjell i Peru eller i den tykkeste slummen i Manilla.. Men faktisk på et Sykehus i Norge, og med den beste starten et barn kan få. Både i helsetilstand og med et stort nettverk av familie rundt seg. Tenk at så mange gledet seg, å allerede var glad i han før han i det hele hadde fått komt seg ut å åpnet øynene..

Ved siden av ser jeg to vakre øyne proppfulle av kjælighet for barnebarnet sitt. En stolt og glad farmor som bare vil det beste for den lille gutten.

 

Et fantastisk å erlig bilde, med MASSE liv!

Aleksander er veldig heldig det er den ingen tvil om. Å jeg føler meg som den heldigste moren i hele verden som har fått båret frem en så nydelig å frisk gutt.

Det er herlig å se hvor mye de koser seg sammen med gutten vår. Personlig har jeg også alltid hatt veldig tett og god kontakt med alle de 4 besteforeldrene mine, å selvom jeg skal lage mange fler sammen med de, har jeg utrolig mange gode minner som er godt lagret i livets minnebok.

Tenk at han har fire friske og unge besteforeldre selv, som nesten står i kø for å få være med den lille gutten. Tilogmed spreke oldeforeldre har han! Det er ingen tvil om at han er heldig. Å det er helt utrolig at både han og jeg er født her, og ikke et annet sted med krig og elendighet. Tenker dere noen gang over dette selv? Det gjør iallefall jeg..

Selv om jeg har sett elendighet på veldig kort avstand, å ikke kan forestille meg i det hele tatt hvordan det måtte være å enten være fødd i krig eller slum. Kan jeg iallefall være takknemlig over det fantastiske livet vi har her. Tenk at vi klager på at det regner ute, å nesten føler oss fortapt om batteriet på mobilen viser null, eller ikke har noe dekning noen timer.. At jeg kanskje kan bruke en time på å finne ut hvilke klær jeg skal ha på meg når jeg skal ut, mens noen på den andre siden av jorden har sprunget for livet i den timen, eller bruker den timen på å desperat lete etter mat til barna sine… Da blir ikke våre problemer bagateller en gang.

Vi har alle våre problemer å intriger, å jeg har jammen meg vert ute flere vinternetter for å si det slik… Men om vi tenker litt utenom boksen av og til, finner enden på tunellen, og tenker litt over hvilken verden vi faktisk lever i. Ja da hadde vi kanskje ikke så mye å klage på likevel.

På det siste bildet her sitter Aleksander på fanget til farfaren sin, å koser seg med det som jeg “tror” har blitt favorittleken hans. Uvitene om alt han har i vente her i livet, en beskymringsfri sjel, som har mange smilende personer rundt seg, hver eneste dag. Tenk å kunne spole tilbake til den tiden av og til? Da verden faktisk var en problemfri og god verden.

Når han sitter der å koser seg, må det sies at en farfar og morfars fang er noen helt spesielle fang. Der blir de store planene til, og røverhistoriene går det aldri tomt for. Han skal virkelig få lære mye om hva livet har å by på, å som foreldre flest ønsker jeg selvfølgelig kun det beste for gutten vår. Men nå i første omgang, skal han ha mange år med lek, læring og moro. Å jeg tenker at det fanget han sitter på, på det bildet, kribler etter å lære han alt mulig! For det er en kjempegod farfar som kan mye.

Aleksander vet ikke så mye enda, men jeg håper han en dag som meg, kan se tilbake på mange fantastiske år fyllt med minner og opplevelser sammen med besteforeldrene sine. Det er iallefall noe som har betydd mye for meg oppigjennom! Å som bare betyr mer og mer. 

Håper han etterhvert forstår hvor utrolig heldig han er som ble født akkurat her, og at det eneste som setter grenser for de fremtidige mulighetene hans, det er fantasien og viljestyrken. 

Du har nok helt sikkert tenkt over mye av dette selv, å gjør det kanskje ofte. Jeg synes det er viktig at vi minner oss selv på hvor fantastisk heldige vi er! Å at de problemene vi har her, de kan det faktisk gå an å gjøre noe med. I motsetning til alle de som desverre ikke har så mye håp, å ikke engang vet hva en fremtid kan være..

Takk for oppmerksomheten ! Ta vare på de rundt deg, å klikk “lagre” en ekstra gang på harddisken i hodet, for å ta ekstra godt vare på de fine øyeblikkene.

#familie #besteforeldre #foreldre #barn #lykke #fremtid #trygghet #kjærlighet


 

RYDD LEKENE BORT I INTERIØRET!


Hvordan holde stuen ryddig fra småleker, samtidig som lekene skal være lett tilgjengelige for lek og moro ?

I et hjem hvor det finnes barn skal det selvfølgelig se ut deretter også. Men jeg synes ikke noe om at det skal flyte med småleker over alle gulv når barna ikke leker med noe..Nå har jeg kun en liten baby, å det en gutt på 4 måneder har av leker, er ikke noe å snakke om. Jeg håper selvfølgelig han kan bli storebror en gang å ser absolutt for meg at det vil bli mer leker både i stua og på rommene med tiden. Men det at det i et hjem med barn skal flyte leker rundt i hele stua til alle døgnets tider, selv når barna sover og ikke leker, det er jeg ikke helt enig i.

En fordel for meg er at jeg elsker rotting. De store kurvene under bordet gjør lekene både synlige og usynlige, og enkle å sette bort og dra frem. Rottingkurvene tåler veldig mye, å går ikke i stykker om et barn herjer med de. 


En stor kiste fra IKEA som har veldig god plass til forskjellige typer leker. Det at kisten ikke er gjennomsiktig, det gjør at det automatisk blir mye mer ryddig med en gang. Det er også et pent møbel, å nå når han ikke har så mye leker enda, bruker jeg den til oppbevaring av puter og pledd også.

 Jeg har tenkt å være bevisst på ikke å ha alle lekene hans fremme på en gang å heller bytte ut litt leker etter hvert, å rolere på et vis slik at Aleksander ikke går lei alt med en gang han får det. Jeg har ikke troa på at unger blir gladere desto mer leker de får, men har heller troa på at det er lettere å vise takknemlighet å være glad i det man har om man ikke har overdrevent mye. Gutten vår skal ikke mangle noe. Å med det mener jeg ikke å skjemme han bort på alt han vil ha av leker/klær og dubeditter… Det viktigste for meg er at han skal ha det godt, å lære å vise takknemlighet, rettferdighet og høflighet. Kjærlighet og omsorg derimot, kan han aldri få for mye av, å det er noe som jeg virkelig vil la flyte rundt i hele huset til alle døgnets tider. 

 Å være foreldre er verdens viktigste jobb, å den begynner allerede fra dag 1.

 Å svinse over når dagen er slutt, å legge seg å vite at huset er fylt i fred og ikke ser ut som en “krigssone”, det er en følelse jeg aldri kommer til å bli lei av.

Dette var et ørlite tips fra meg! Håper dere har hatt en deilig påske, å er klare som et “egg” (haha) til hverdagen igjen. Ha en nydelig dag, jeg titter snart innom igjen.


 

2.PÅSKEDAG


Da var jammen meg påsken nesten over for denne gang og gitt. Nå kan vi på alvor starte våren! Iallefall føler jeg at når vi har kommet over påsken, da begynner den aller beste tiden på året for fullt.

 


Aleksander koser seg, å gleder seg til besteforeldrene og søskenbarnet kommer på besøk.

 

Alle putene her, untatt de to hvite med “strikkamønster” på, paljettputa og lammeskinnsputa, er selvsydde puter i lin. Kjempefornøyd, å det tok verken lang tid eller kostet meg mye. Supergenialt !!! Syns foressten putetrekk i beige passer kjempegodt inn fordi det henter opp fargen fra rottingen jeg har overalt i huset ellers. Beige, brunt, hvitt og grått er de fargene som går mest igjen, og de jeg er mest glad i Interiørmessig. Jordfarger kan man aldri bli lei av, å får hele rommet til å virke lunere bare det.

 

I dag skal vi ha litt familie på middag. Kringle m/ost og skinke står på menyen, med gresk salat som tilbehør. Enkleste av den enkle oppdekkinga i dag, men det får så være. Kjempekoselig skal det iallefall bli ! Gjestene kommer kl 14:00, så jeg må snart få ordnet alt klart. Servietter skal på plass, og deigen skal kjevles ut og ha i ovnen. Skikkelig kos avslutning på påsken!

Foressten så har bloggen min fått egen facebookside, å jeg blir kjempeglad om du vil følge meg der også for inspirasjon og smarte tips til hjem og hage. 

Klikk HER for å gå direkte til facebooksiden. 

Håper dere alle sammen har hatt en fantastisk påske for denne gang, å får en koselig avslutning. Ha en strålende dag !

#interiør #rivieramaison #påske #familiemiddag #kvitlyngveien #blomster #DIY #sydilla


 

UNN DEG LITT VÅRLIG SNADDER!


Det er bare såå mye vakkert der ute! Jeg vil vise dere mine favoritter, å gi dere litt tips til vårlig dekorering og interiør.

Inneholder annonselenker

Du har kanskje sett denne allerede ? Perlemor” er den nye sjønnheten til Kahler! En skikkelig “perlemor” av en vase, jeg tror blir å se i veldig mange hjem nå utover våren. Rett og slett nydelig! Jeg for min del foretrekker medium størrelse som på bildet, men den finnes også i både mindre og større utgave.

Stor vase HER – Medium vase HER – Liten vase HER 
 

 

Hammershøyvasen er også en stor nyhet, å finnes i en mindre og større størrelse. Det er også pene skåler, talerkner og lysestaker i denne serien, som passer sammen. 

Medium (H20cm) i hvit HER  –   Medium Rosa HER  – Medium Mint HER  

Nå er også de vakre lysene til Lene Bjerre kommet som ledlys!! Perfekt til både innendørs og utendørs bruk. Om du skal på ferie, kan det foressten være veldig smart å ha litt ledlys stående på hjemme. Ofte har ledlysa timer, og er på i 6 timer og av i 6.Er du redd for kjeltringer og inbrudd er den genialt til å holde dem borte. For hvem reiser vel bort uten å blåse ut lysene sine?

Hvit 12 cm HER  – 10 cm HER  7cm HER
 

Velduftende duftlys fra Voluespa, som også gjør seg veldig fint som dekor! – HER

Lyslykter er pene hele året. Å hva er vel koseligere enn å sitte ute nå når kveldene er lengre, og været bare blir penere, med lyslykter rundt seg? Det skaper en ekstra god stemning og atmosfære.  Den lille lykta kan foressten kjøpes til 45% avslag nå. Finnes HER .

Supersøtt putetrekk fra Gant Home! Rosa Lintrekk av ypperste kvalitet. Putetrekk fra Gant Home er noe helt spesielt, å personlig synes jeg de er farlig gode.. Finnes HER . 

(Alle bildene her er hentet fra RoyalDesign.no )

 Rosa er veldig søtt å friskt nå på våren. Ikke for mye, men noen detaljer som skiller seg ut skaper liv.

I går var jeg foressten ute å startet med litt opprensking i hagen, og fjerna ting som vinteren har etterlatt seg. En DEILIG følelse, å jeg gleder meg bare mer til å være ute å gjøre det fint i hagen og ellers rundt huset også. Når jeg ser på disse interiørartiklene ser jeg for meg at det hadde vert veldig koselige detaljer i en hagestue eller på en terasse en pen vår/sommerdag. Det er lov å drømme seg bort, å jeg bare digger denne tiden på året! 

#Interiør #annonse #royaldesign #rosa #gant #lenebjerre #kahlerdesign #vår #interiørtips


 

PÅSKEBORD FOR TO


Ønsker dere en riktig god påske folkens, å en fantastisk fin påskeaften!

Kanskje er dere på hytta å koser dere, eller bare hjemme slik som oss. I vertfall trenger man ikke å reise bort for å lage det koselig! Deler litt inspirasjonsbilder med dere fra et påskedekket bord for to, i sofakroken vår.

– Inneholder Annonselenker –

 

 

Den store veneto lykta til Herstal i sølv på bordet, er fra -> RoyalDesign <- . 

Dekkebrikkene og glassene er fra doktorlykke. Det samme er den pene lykta i glass som står på tv benken. Virkelig elsker disse brikkene! 

Gult er kult er det mange som sier.. Slik er det absolutt ikke her i huset. I år ville jeg teste ut med litt gule detaljer i påsken, og sterk som fargen er var det greit med minimalt . Men jeg ble veldig fornøyd, å synes det friska opp å gjorde påskestemning med bare en liten smule. Det er ikke alltid så mye som skal til, å viss jeg kan kalle stuen min for et nøytralt lerret, kan det være pent med en liten dæsj sterkerefarge på i ny og ne.

Hvordan pynter dere til påske? 

Håper dere nyter påsken fullt ut! Desverre fant ikke det aller peneste været frem til oss denne gangen, men vi har en fantastisk påske likevel.

Kos dere masse, å nyt ettermiddagen. Her i huset blir det diska opp med biff i kveld, å jeg gleder meg veldig til en rolig kosekveld mellom masse sofaputer og en trett og mett arbeidkar ved min side… hihi ^^

#interiør #stue #borddekking #rivieramaison #royaldesign #doktorlykke #påske #påskeaften


 

 

var _famebloggers_tracker_options = _famebloggers_tracker_options || [];
_famebloggers_tracker_options.push([‘set_network’, ‘bloggerfy’, ‘3877224’], [‘set_partner’, ‘bloggerfy_no’, ‘3877224’], [‘get_tracker’, ‘8276040’, ‘3877224’, ’93’]);
(function() {
var s = document.createElement(‘script’); s.type = ‘text/javascript’; s.async = true;
s.src = ‘http://back.famebloggers.com/bloggerfy_no/tracker’;
var d = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; d.parentNode.insertBefore(s, d);
})();

LILLE SPEIL PÅ VEGGEN DER…

Eller skal man si store speil på veggen der?

Store speil i små rom får rommet til å virke større. Å desto større blir rommet om speilet er mega svært.

Jeg drømmer om et gigantisk speil til gangen vår, å blir nesten dårlig av alt det pene som finnes i hjemmene der ute! Er det mulig sier jeg bare..

Alle bildene er hentet fra *Pinterest*.

 

Dette speilet ligner veldig på et som vi har i gangen utenfor soverommet. Bare digger detaljene og utskjæringene!

Speil er et enormt pent møbel, å gjør bare så mye med hele rommet. Store speil med utskjæringer er glamorøst og klassisk. De går aldri helt av mote, å tar deg me 100 vis av år tilbake.

 

Rokokko og interiør ellers som stammer fra barokken, er flotte inspirasjonskilder om du liker utskjæringer og mektige møbler.

Måtte bare ta med dette også. Skiller seg veldig ut fra de andre speilene, men det hadde vert veldig valkert med et slik et også. Jeg liker godt sviller, å driv-ved aktige greier kan man vel ikke få nok av…

Foreløpig har vi en skyvedørsgarderobe/mini walk in closet på andre siden fra der jeg kunne tenke meg speilet. Disse skyvedørene er i messing, og har speil på halve. Når vi skal til med å pusse opp hele trappeoppgangen i huset til høsten, vil vi bytte ut disse skyvedørene med noe som passer bedre inn med resten av planene, og uten speil i. Da vil det bli helt perfekt å ha et stort speil på andre siden.

Dette var litt fra mine sysler i kveld. Egentlig burde jeg bare ha hatt hage, hage, hage i tankene for tiden, men interiøret og planene til høsten, de blir nok aldri lagt helt bort uansett.. Å tar du turen innom pinterest… Ja da går tiden plutselig kjempefort!

~ Nyt kvelden folkens, å siste rest av denne vakre skjærtorsdagen ~

#pinterest #speil #interiør #shabbychic #rokokko

VI ER NOEN BORTKJEMTE DRITTUNGER HELE GJENGEN!Mye kan inspirere meg, samtidig som andre ting kan provosere…..

Nå er det for veldig mange påskeferie. Noen pakker med seg skiutstyret og drar til fjells, noen til varmere strøk og for mange er det faktisk helt normalt å være hjemme å kose seg litt ekstra på andre måter sammen med familie eller for seg selv. Om ikke så alt for lenge venter den lange og gode sommerferien, å skikkelig høy sesong for å reise på ferie.

De siste årene, å kanskje spesielt mye i fjoråret har det blitt ekstra mye fokus på alle barna som ikke kan fortelle om gøyale ting de har gjort i ferien sin på skolen. Mange barn gruer seg til skolen starter, for å bli spurt om hva de har gjort i ferien sin. Det å snakke høyt i klassen om hva man har gjort i ferien, å bli spurt av læreren foran medelever kan være så vanskelig for noen elever, at noen lærere rett og slett har valgt å droppe dette spørsmålet. 

Hva er det som skjer med oss? Er småbarnsforeldre nå til dags så lite kreative at barna ikke kan kose seg i ferien med mindre de reiser til eksotiske steder å frotser i luksus? Jeg tror de kan kose seg like mye de som finner på ting i nærmiljøet eller på småturer, som de som reiser til eksotiske steder. Men når noen barn blir vant med å høre fra de voksne at det ikke er skikkelig ferie uten å reise til utlandet, å at en tur i Dyreparken ikke er noen ting i forhold til å dra til Legoland eller større, da blir det et stort press, å en blir redd og usikker for å ikke ha gjort like “kule” ting som de andre.. 

På en annen side synes jeg heller ikke det er rett å rakke ned på de som faktisk har råd til å reise på dyrere ferier, og gjøre litt ekstra med familien. Mange har kjempet seg opp å nådd en stor drøm om god økonomi, å da er det helt urimelig spør du meg, at de skal ha dårlig samvittighet for å få lønn for strevet..


Det er utrolig mange tanker som sviver i hodet mitt rundt dette temaet her. Å det er et veldig vanskelig tema for mange. Enten om du er rik eller fattig. Vi glemmer ofte at folk er forskjellige, med forskjellige livssituasjoner og bakgrunner. Dett gjelder om å være realistiske, bruke hodet å være villige til å strekke ut en hånd der det trengs, å gjøre det beste utav en hver situasjon.

Noe som er HELT GRATIS oppi det hele, og som jeg synes vi alle burde blitt enda mer flinkere til, er å være takknemlige å vise mer forståelse. Vise takknemlighet over det vi har, å vise forståelse for at andre ikke har det på samme måte. Enten om det gjelder den *rike* eller *fattige* veien.

Ikke alle har råd til å reise på ferie, å det er ikke en menneskerett heller. Om foreldre som har dårlig råd ikke kan kose seg med barna, å finne på gøyale ting med de, selv om de ikke har råd til å reise på ferie. Ja da er det ikke bare dårlig økonomi som spiller inn spør du meg. Vi har alle godt av å se å lære at andre kan kose seg på andre måter enn oss selv. Å barn som ikke kan reise til utlandet, eller på innenlandsferier trenger ikke å ha en mindre spennende å gøyal ferie av den grunn. Det finnes en masse alternativer, å alt trenger ikke å koste noe. Her gjelder det om å være kreativ å ta i bruk det man har rundt seg. 

Selvfølgelig blir barn misunnelige og sjalu på naboen som reiste til syden, mens andre barn i gata ikke hadde muligheten.. Men her synes jeg også foreldrene bør forklare barna sine at alle ikke kan reise på slike ferier osv, å heller finne alternativer som kan være koselige og minnerike for barna. Akkurat som at de foreldrene som tar ungene sine på lange eksotiske ferier, også kan forklare sine barn at det ikke er alle som er like heldige som dem… Det er i ihvertfall ikke barnas feil, å så godt som vi har det her i landet om vi sammenligner oss med andre land, er det flaut at dette liksom skal være et *problem* for så mange.

 

Selv lar jeg meg ikke presse av det å reise.. Men jeg merker at flere og flere rundt meg kjenner et jag til å reise, å at en hele tiden må oppgradere seg fra ferien ifjor.. Husker spesielt godt da jeg og samboeren min skulle på en liten ukes tur til Gdansk i Polen… Vi så på det som veldig gøy, hadde aldri vert i Polen før å gledet oss masse. Men når jeg fortalte hvor vi skulle den sommeren var det liksom bare “akkurat”, “dere skal bare en liten tur til polen ja”.. Akkurat som om det var det samme som å reise en kjøretur her hjemme å bo på hotell, uten noe mer enn det…(Noe som for oss kunne vert like gøy som en uke i syden) Å jeg har også hørt folk si at de bare skal en liten tur til tyskland, danmark, spania… Eller at de bare har råd til å ta med barna på en ferie i året…..


Det at barna ikke tørr og fortelle om feriene sine det synes jeg er helt grusomt. Noe som igjen går på selvtilitt og selvbilde. Å det at det liksom skal være *bedre* i syden, enn en tur til danmark, tur på landet, eller en tur i dyreparken i Kristiansand, det er det KUN de voksne som lager til. For ingenting blir bedre en vi lager det til selv! En liten unge kan ha det utrolig gøy samme hvor han måtte befinne seg, viss forholdene ligger til rette. Som igjen handler om hva foreldrene gjør det til. Det virker for meg som om alt handler om en evig kamp om hvem som har det best. Å at barnespøker som *min far er sterkere en din far* eller *min far har mer penger i banken en din* faktisk er en særiøs kamp blant de voksne!
 

Om vi hadde reist å gått på fjellet en uke å levd veldig primitivt, er jeg sikker på at det hadde vert mer givende å minnerikt, enn å reise til syden en uke å ligge paddeflat på stranden å grille seg.. Boltre seg i luksus å velvære, å komme hjem å klage på solbrentheten, maten som smakte drit, eller det dårlige været som ødela hele turen. Selvfølgelig kan det være kjempegøy å være i syden også, jeg vil ikke skyve alt og alle under ett her. Men jeg tror de fleste oppegående mennesker forstår poenge mitt.

Personlig er jeg ikke vant med å reise mye på ferie i barndommen. Å kan forstå at de som er vant med dette fra de er små av, ofte tar med seg denne tradisjonen videre i ungdommen og når de får barn selv. Oppvokst på bondegård som jeg er, 4 tette søsken, foreldre som ikke hadde god råd, mye arbeid hjemme, har gjort at vi ikke har hatt mulighet til å reise noe særlig på ferier. Vi har aldri lidd noen nød av den grunn, og har mange flotte minner og ta med oss fra somrene hjemme. Var faktisk en gang i Danmark hele familien, noe som var ekstremt stas, og noe jeg husker å gleder meg over enda!

I feriene fikk vi besøk, lekte ute, tok kanskje en tur i Kongeparken eller til andre koselige parker, men langt ifra hvert år. Gikk på turer i nærmiljøet med niste, reiste å bada, grilla, spilte spill, sov i telt i hagen, gjorde rampestreker osv osv.. Kan ikke barn gjøre dette nå til dags?? Selvfølgelig husker jeg også at jeg maste om ikke vi kunne reise på flere ferier slik som andre i klassen, å lurte veldig på hvordan det var i syden.. Når de andre jentene kom hjem med fletter i håret, hadde jeg knærne fulle i skrubbsår etter å ha laga demning i bekken, eller klatra på steiner i marka.

Alle kan vi være misunnelige. Men jeg tror bare det er sunt at vi lærer oss å se at andre har det anderledes. Det er ikke sikkert at de som reiser mye har det bedre enn de som reiser lite eller ikke reiser i det hele tatt. Noen reiser til syden å plasserer barna på fritidsordninger som finnes der nede, å stikker ut på livet. Det trenger ikke være noe galt i det, selvom jeg ikke helt forstår vitsen med å reise på ferie med barna uten å være sammen med dem hele ferien….

Noen prioriterer også å feste, kjøpe røyk, handle dyre klær til seg selv å FORTSATT mene at de ikke har råd til å gjøre noe gøy med barna og familien.. Dette gjelder heldigvis ikke alle, men de det gjelder har isåfall kun seg selv å takke spør du meg…

Jeg kunne nok ha skrevet enda mer om dette temaet her, å synes det er veldig viktig å ta opp slike ting i blant. Vi er alt for opptatt av hva vi ikke har, og hva alle andre har. Å at det er de minste og mest sårbare og hjelpesløse oppi det hele som også skal bli mest straffa. Det er synn at det er slik et press på disse tingene og at det i hele dette samfunnet er et stort press på alt.. Vi glemmer å ta vare på det vi faktisk har, og er glad i, samme om vi er fattige eller rike. Vi bruker all for mye energi på å være misunnelige på de som har det bedre enn oss selv, enn å være takknemlige.. Jeg er sikker på at vi ikke skal mange generasjoner tilbake i tid før de ler av oss å kaller oss for noen utkjemte drittunger hele gjengen… For hva er det egentlig vi mangler i dette landet ? (som sakt så er det igjen viktig å få med at jeg ikke tar alle under samme kam her!! Å det finnes mange grunner til at ting er som de er. ) Jeg liker å sette visse ting litt på spissen for å sette litt tanker i sving.. 

Desverre har vi kun oss selv å takke for at det er slik at noen gruer seg til skolestart, å vi er di eneste som kan gjøre noe med det!

Takk til dere som tok dere bryet med å lese dette, å kanskje kan det også være litt til ettertanke. Jeg håper det snur litt, å at ungene heller gleder seg til å fortelle hva de har opplevd i ferien, å har en fin påske på hver sin måte!

 

 

 

 

STUEINSPIRASJON!

Stikker bare innom en liten tur å legger igjen litt inspirasjonsbilder fra stuen, denne deilige torsdagen! Sola har vist seg fra sin beste side de siste dagene, å da er det absolutt et must å være ute.

Det skumle er jo om dette fine været blir brukt opp nå før påske..?  Men jeg er optimistisk å tenker at dette bare er en smakebit! 🙂

 

Jeg har også blitt helt bitt av sybasillen, å har sydd meg fire nye putetrekk. Kjempeenkelt, å det var veldig fort gjort. Skal skrive mer om dette, å vise dere fremgangsmåte etterhvert. Jeg er absolutt ingen erfaren syerske, å har en nybegynner maskin. Men den duger kjempegodt for meg!

Beige og lysere farger er superfint nå som det går mot vår og sommer. De blå trekkene og detaljene kommer jeg nok til å bytte litt frem og tibake kjenner jeg meg selv rett.. Når du er litt over gjennomsnittet glad i puter og variasjon, vet du hva jeg mener. 

Elsker lin, å har handlet inn stoff i flere nyanser. Liker veldig godt fargen på puten dere ser fremst i bildet over. Likte veldig godt denne fargen i sofaen, da den tar opp rottingen jeg har rundtom overalt og er med på å skape en helhet.

 

Aleksander koser seg med babygymmen mens jeg tok meg en brødskive og svinsa rundt med kameraet. Planen er å ta turen ut i det fine været!

 

 

 

Gardinene har vi endelig fått ordnet til å lagt opp. Her fikk jeg kjempe god hjelp av mor og mormor, og etterhvert fikk jeg sydd noen selv. Det ble litt rester, noe som kommer godt med til forskjelige ting. Her har jeg blandt annet brukt litt rester å knytta en sløyfe på hanken til alle stolene. Litt smådill er alltid gøy. Ser for meg a en stor perle i midten av sløyfen hadde gjort seg. Hva tror dere ?

 

Bildene er ikke av beste kvalitet, men jeg tok en sjapp bloggetur med mobilen idag..

Ellers er det snart påskeferie for mange, og helt sikkert mange som skal til hytta på fjellet å kose seg i snøen. For vår del blir det  dillig ute i hagen å koselige turer i nærheten. Kanskje Aleksander får sin første tur til fjells han også i påsken? Men det blir isåfall ikke for å stå på ski eller renne på akebrett..

Ønsker dere en fantastisk dag i det pene været! 


 

HELGER MED MER BETYDNING

Da var det mandag og hverdag igjen. En skulle kanskje tro at jeg ikke merker så mye forskjell på om det er helg eller ukedag nå når jeg er hjemme i permisjon.. Men DET er absolutt ikke sant. Hverdag og helg er fortsatt to helt forskjellige ting, å fredagsfølelsen er der fortsatt, bare med en litt annen betyding.

I arbeidssammenheng betyr fredag at det er hjem å kose seg litt ekstra etter en uke på jobb. Kanskje veldig travel elle kanskje helt vanlig. Du har ikke de samme tingene og rutinene du må stå opp til, å har en annen frihet i helgen til å gjøre hva du vil.

Nå når jeg har permisjon betyr fredag at far i huset kommer tidligere hjem, og at vi kan ha lange koselige kvelder, og to hele dager sammen den lille familien vår. Vi lager kanskje litt ekstra god mat etter at Aleksander har lagt seg, å spiser frokost sammen morgenen etter.

Far har gjerne et prosjekt på gang som han liker å holde på med, på samme måte som jeg har mine. Familiebesøk eller gøy med venner. Egentlig nokså det samme som før, bare at vi har en person ekstra å ta hensyn til å være ansvarlige for. Å ting krever litt mer planlegging.

Etter at Aleksander kom har hverdagen fått en helt annen betydning, og helgene blir bare mer og mer verdifulle. Man setter enda mer pris på å være sammen som familie, å sammen med familien på begge sider. Man setter også pris på å være sammen med venner på en helt annen måte. Det er en ny start for babyen, en ny start for oss, å ALT som skjer i livet ellers.

Tradisjonen vår med en ekstra god helgefrokost skal vi absolutt ta med oss videre. Det er en utrolig koselig stund som det er viktig å ta vare på så lenge det er mulig.

Legger ved litt bilder fra helgefrokosten vår på lørdag.

 

 

 

 

 

 

Det å høre en far’s stemme som sier “helg” når han kommer inn døren, å deretter se et lite men samtidig uendelig stort smil lyse opp, når den kjente stemmen og det kjente ansiktet kommer ned trappen og inn i stuen. Det er et uendelig fint syn det !! Å da vet mor at nå er det virkelig fredag og helg igjen!

Har dere noen koselige helgetradisjoner ?

Ønsker dere en vakker uke ! Titter plutselig innom igjen 🙂