OVERNATTING PÅ ET EVENTYRSLOTT <3

Vi har hatt en helt nydelig ferie, og jeg tenkte jeg skulle dele litt med dere her på bloggen.

Jeg og PB hadde noen fine dager i Polen, siste del av ferien. En ørliten bryllupsreise. Skal dele alt fra turen, og starter i motsatt ende. De to siste dagene var vi på et aldeles nydelig sted, som fortjener et helt eget innlegg.

Hotell Quadrille, Gdynia, Polen

Et bygg fra 1800 tallet, med mye historie i veggene. Under 2. verdenskrig hadde Gestapo base her, hvor mange skjebner trolig endte sine dager på svært tragisk vis. Det har også vært skole i bygget her, og hotellet åpnet for booking i 2015.

Hotellet har som tema den kjente historien «Alice i eventyrland» fra 1856, noe som er svært gjennomført til fingerspissen i alle rom. Fra dekor til meny. Det er akkurat som i et eventyr å bo her. Et opphold her er forbeholdt voksne med en aldersgrense på 16 år.



Utenfor finnes en deilig hage som igjen er omkranset av en frodig park. Under parkområdet og et sidebygg finnes egen spa-avdeling hvor man både kan nyte gode behandlinger for kropp og sjel, eller et deilig bad av ulikt slag. Via en underjordisk tunell kan du gå fra spaet og over til det vakre slottets kjeller, som også har egen bar med restaurant.


Det var virkelig en opplevelse å få bo noen dager her, og vi kan absolutt anbefale det videre! Du blir møtt av hyggelig betjening alle veier, og får følelsen av at de som jobber der gjør alt de kan for at du skal trives å ikke minst bli tatt godt vare på. Har aldri følt meg mer som en prinsesse for å si det mildt.

Rommet var upåklagelig og sengen deilig som fløyel. Et sted verdt å oppleve, og et sted jeg gjerne drar på besøk til igjen. Perfekt sted å lande den rocka bryllupsreisen vår

Takk for oss @hotelquadrille <3

Continue reading “OVERNATTING PÅ ET EVENTYRSLOTT <3”

BILDEDRYSS AV UTEROMMET

Uterommet er stadig i endring, og jeg har mange planer på lur som jeg verker etter å fortelle dere. Det er langsiktige ting, som er i planleggingsfase, og det spinner i hodet når jeg tenker på det.. Men det blir så bra! Her er et bildedryss av hagen som den ser ut nå for tiden.

En liten endring eller ? Det gror seg til i beda, og et eksempel på forskjeller ser dere på bildet under. Sammenlign med bildet over som er samme bed.

Et viktig kriterie for meg da vi var på husjakt i 2015, var at det måtte være litt romslig utenfor og rundt huset. Her er akkurat passe med tanke på at vi ligger i et byggefelt. Det gjelder bare å utnytte hver en meter på sitt beste. Veien blir til mens man går, å hage er et evigvarende fantastisk gøy prosjekt!

SELVDYRKA GRØNNSAKER!

Altså, dette er såå stas og veldig gøy!  Min første avling med blomkål noen sinne, er høsta i dag 10. juli ‘23. What a feeling og for en milepæl når det gjelder kjøkkenhagen!

I fjor ga jeg opp i kampen mot sniglene.. I år har jeg vært knallhard mot hver en trussel, og sakte men sikkert så hjelper alle rundene med saks rundt huset. Det gir resultater, å resultater gir mersmak. Hørte også at blomkål var svært vanskelig å få til.. Som i seg selv gav meg enda mer lyst til å prøve selv. Selvom noen ikke har greid en ting, betyr det ikke at ingen andre skal greie det heller…

Blomkålet på bildet over er noe missdanna. Har gjort samme prosess med alle, men på grunn av at noen er svakere individer en andre tåler de temperaturforandringer osv dårligere. I produksjon forekommer også slike som dette, men det er aldri de vi ser i butikken. Dette fikk jeg greie på av noen som driver med dyrking av blomkål. Satser på enda fler fine neste år!

Forkultiveringen starta jeg i starten av året, inne i et gammelt klesskap. Inspirert av @spiselighage , som tipser om at man ikke trenger alt slags avansert utstyr og rådyre plantelys for å få til egne grønnsaker. Tusen takk <3  – Og til dere andre, prøv, feil og aldri gi opp! Aldri la det å prøve gå fra deg bare fordi noen har en dårlig erfaring. For se så mange andre som får det til! Vi er også forskjellige på hvor utholdende og tålmodige vi er, så vil du prøve så prøver du. Dette er som jeg starta innlegget med, utrolig gøy!


Ikke glem å følg meg på Instagram, @marie.levang for hyppigere oppdateringer.

EVENTYRLIG SOMMERBORD!

I anledning middagsbesøk av et herlig vennepar, tok jeg frem favorittserviset Florytale og lot farger og nyanser få fritt spillerom. Resultatet ble de fineste kombinasjoner og den oppdekkingen jeg har vært mest fornøyd med noen gang.

Var innom Floriss Ålgård å snopa meg noe snitt, som jeg satt sammen med det jeg videre fant i hagen. Kanskje du legger merke til at noe av buketten går igjen i serviset ?

Marikåpe. Limefarga småblomster på en lang stilk med store blader. Min alle største favoritt blant stauder. Den vokser som ugress vil nok mange si, men det er det veldig mye som gjør om man ikke passer på.. Jeg har den varianten med lang stilk i hagen, perfekt å ta inn som snitt.

Champagneglassa heter «tokyo blå lyster» og er favorittglass nr 1. De har blitt brukt mye, og den metalliske fargen er bare så kul! Skinner i rosalilla og gjør seg godt på et festbord.

Serviset er designet av Anna Handell og Finn Schjøll for Magnor Glassverk. Det samme er den vakre rosa vasen i midten, Boblen Pride. Den fikk jeg i bryllupsgave av Finn Schjøll på Wiig Gartneri i mai, som en aldeles hyggelig guest! Han fikk meg opp på scenen for å binde en bukett for han, og gav meg vasen med buketten i sammen med et nydelig personlig håndskrevet kort <3 Så rørende! Et nydelig stykke minne, med en god, herlig venn!

Håper dere har det fint, kjære lesere og følgere. Ønsker dere en nydelig sommer med masse fine opplevelser og eventyr. Jeg titter innom her på bloggen sporadisk, mens er å finne på Instagram daglig.

Klem fra her, Marie Levang