PERMISJONSLIV OG LUKSUS TIL FAR

Annonselenker


Slik ser det ut når far i huset kommer hjem fra jobb og er klar for middag, hver eneste dag jeg er hjemme i permisjon. Deilig eller ? Å NEI DU !!! Det er absolutt ikke slik, å desverre litt for skjelden spør du meg.. Som regel er ikke middagen helt klar når han kommer hjem en gang, å noen dager dropper vi den, og kanskje bare tar en skive/knekkebrød i hånda. Ingenting er rosenrødt, å det er nesten fascinerende alt man kan se for seg ut i fra bilder. Nå skal det sies at selv om det ikke alltid er slik, ELSKER jeg å dille det til når jeg har har mulighet. Vet jeg at jeg skal ha middagsselskap, pynter jeg gjerne en dag eller to i forveien viss jeg har det travelt og ser at tiden blir knapp. Det er utrolig gøy å legge ned litt ekstra personlighet og sjel i en borddekkingen.

 

 

Jeg har dilla på blå detaljer, å synes det frisker opp til både vår og sommer. Det passer også veldig bra til rotting og hvitt, noe som går igjen overalt i huset. Synes det maritime er helt nydelig, å i slike settinger minner det meg som sjøliv og sommeridyll. Se for deg litt markblomster og skalldyr på bordet.. Det hadde vert magi det! Dekkebrikkene og Champagnekjøleren er foressten fra http://www.drlykke.no/ , og er flittig i bruk.

Hvite roser blir det aldri for mye av. Nøytrale som de er vil jeg si de passer til alt. Et lite tips er å spraye rosene med vann slik jeg har gjort her. Da ser de plutselig mye friskere ut, å det er et supert triks for dere som liker å ta nærbilder.

Vaskedagen og dilledagen i går var magisk! Til tross for at jeg ikke er i helt tipp topp form om dagen fikk jeg gjort utrolig mye, å føler virkelig jeg fikk nytta all tiden jeg hadde veldig godt. Det er deilig å sette seg ned med ekstra god samvittighet om kvelden, å jeg er nok en av de som liker den følelsen litt for godt…. Om alt ikke er på stell til en hver tid alltid det får bare vær. Det bor tross alt folk her i huset også 🙂

Dette var litt fra meg ikveld, noen flere som har startet vårrengjøring? Eller er det foressten noen som dekker til fest for samboeren sin alltid? Når det gjelder mannfolka er det nok hva som – er til middag – som legges mest merke til allikevel…. Thihi 🙂

#interiør #kjøkken #rivieramaison #lexington #vår #blått #roser 


 

EN SMAK AV VÅR!

 


Nå er det på tide å legge bort den typiske “vinterlooken” i hjemmet, med pynt og detaljer som hører høsten og vinteren til. Neste uke er det mars! Og selv om det enda ikke har roet seg helt med snø, kalt og surt vær, starter vi på den første måneden i den deilige årstiden VÅR! Er det ikke deilig at det går riktig vei da dere? Rett utenfor her ser jeg det har begynt å titte frem flere grønne spirer mellom barken. Det er virkelig et bra tegn !

 

 Memory lane – roser og mørk blå er en utrolig fin kombinasjon. Jeg fikk noen nydelige roser av en veninne her om dagen, å et mykt og deilig pledd fant jeg på feel, som jeg skal vise dere under.. Hadde ikke pleddet tilfeldig ligget i sofaen da disse rosene var kommet i vasen hadde jeg neppe tenkt over at disse fargene kunne passe såå godt sammen!

Blått er en av mine favorittfarger, å spesielt litt mørk blå. Jeg elsker det maritime, å det er også et tema som er ekstra vakkert om våren og sommeren. Drømmer meg helt bort når jeg tenker sjø, båtliv, strand og vind i håret! Det går mot herlige tider, å jeg har mange spennende planer om å dra det maritime til Kvitlyngveien også, så det er bare å følge med!

Ellers har jeg vert veldig snufsete og slapp i det siste, slik at det har vert mye innetid med mini. Idag var jeg og Aleksander på en luftetur hos den ene søsteren min og babyen hennes, å det var veldig koselig å deilig å komme seg ut litt igjen. Jeg har mye på lur som venter på interiørfronten, å jeg og Pål Børge blir bare mer og mer bestemt på hvordan vi vil gjøre det med gangprosjektet til høsten. Vi har også bestemt oss for at hele gangen skal ha et røfft og stilig tema, å jeg gleder meg til å fortelle dere mer om dette!  For DET blir utrolig spennende! Jeg kan røpe såpass at Pål Børge ble plutselig litt gira på interiør da jeg kom med forslaget til han, å at det har ingenting med det maritime å gjøre…

Håper dere vil stemme på meg nå som den prosessen nermer seg slutten. Om du synes jeg fortjener å vinne en interiørkonkurranse klikker du deg inn >>>> HER <<<<  å stemmer på < Kvitlyngveien.blogg.no > under Marie.

Tusen tusen takk, dere snille mennesker!! Ha en super kveld videre <3

#interiør #stue #roser #rotting #rivieramaison #detaljer #levendelys #hus #hjem 


 

EN FANTASTISK REISE! VIL DU HEIE MEG VIDERE?


Når du åpner døren til et hjem er det ikke bare en dør til en gang du åpner. Du åpner en dør til historier, minner, gleder og opplevelser og til en fremtid med nye eventyr. Det er ikke til å stikke under en stol at det også skjuler seg mye elendighet rundt omkring i hjemmene. Noen gruer seg til hver gang de skal åpne døren, mens andre gleder seg, å tenker kanskje ikke på noe annet hele dagen. Det er mye trist, men også mye glede, og jeg vil i dette inlegget fokusere på det som er bra. 

Jeg har bodd flere forskjellige steder, å har vert innom mange kategorier på alle stedene. Om du ser tilbake på steder du har bodd, bare det gjør at det dukker opp utallige gode minner og morsomheter. Merker jeg både blir glad og flau på samme tid.. Noe velger vi å ta med oss videre, å noe skulle vi ABSOLUTT ønske ble igjen i veggene! 

Hele livet er en reise, å noe jeg elsker er netopp det å kose meg med å se tilbake på de gode minnene. 05.07.15 var en stor dag for oss da vi overtok huset i Kvitlyngveien. Drømmen om eget hus og hage har for meg alltid vert veldig sterk men samtidig så fjern, å tidligere i livet nesten helt utenkelig… Plutselig sitter jeg her på kjøkkenet, med oppvaskmaskinen svivende i ørene, verdens beste samboer i stua og en baby som sover trykt og godt i sengen sin. Helt utrolig! Å en ubeskrivelig deilig følelse!

2 store hobbyer har jeg slått sammen å funnet mitt eget lille fristed i bloggen. Det å kunne skrive har jeg alltid likt godt. Trodde vel heller ikke jeg skulle dra nytte av skrivegleden noen gang, men jammen kunne jeg kaste den også på dette lasset.

Med denne bloggen vil jeg ta dere med på mitt eventyr og reise gjennom rommene i Kvitlyngveien. DIY, oppussing, MASSE INTERIØRTIPS og en hel del inspirasjon både inne og ute. Og selvfølgelig litt tanker og meninger ellers i hverdagen min. 


( Hvit lyng i et gammelt melkespann ved inngangspartiet.)


(Nymalte vegger, lister, vinduskarmer og tak. Før det ble møblert som på bildene under.)

 

 

(Potteskjulerne i vinduskarmen har jeg mekka sammen av gamle potter pakka inn i jutestoff/sekkestrie)

(Nymalte lister, vinduskarmer, tak og vegger i sofakroken klare for sofa og MASSE puter)

 


(Elsker å variere og dille. Skjelden jeg har småting på samme sted over lengre tid.)
 


(Julemiddag 1. juledag 2015. Helt nybakt mor, og første juleselskap i hus!)


( En liten blomstervase mekka av aluboks, blondepapir og jutetråd. Brukte massevis av slike i dåpen til Aleksander)

 


(Et badekar i tillegg til dusj, er bare helt magisk! Her skal vi bare la det være som det var.)

 


(Litt detaljer på plass på barnerommet)


Sammen med 10 andre DYKTIGE interiørbloggere, har jeg vert så heldig å bli nominert i en Interiørbloggerkonkurranse! Konkurransen arrangeres av << Saleduck >> og det er deres stemme som avgjør hvem som vinner prisen og blir kåret til den beste interiørbloggeren. Det en veldig enkelt å stemme, å du kan stemme frem til 26.02.16. Det å bli nominert er en stor premie i seg selv, men det hadde selvfølgelig vert utrolig gøy å vinne første plassen som er på 5000 kroner. Ikke bare hadde det betydd utrolig mye, det hadde også kommet godt med til videre prosjekter i kvitlyngveien, som igjen bidrar til mer inspirasjon til dere lesere. 

Om du synes jeg fortjener en sjangse, klikker du deg inn HER å stemmer på < Kvitlyngveien.blogg.no > under Marie.

Tusen tusen takk !

Har du en blogg selv, legg gjerne igjen kommentar om du vil slik at jeg kan ta en titt på din 🙂

#DIY #interiør #rivieramaison #stue #spisebord #selskapsbord #dekorering #pynt #gjenbruk #saleduck


 

LENGTER ETTER VÅR OG SOMMER


 

For hver dag er vi en dag nermere våren og sommeren. Våren er min favoritt årstid, da alt er nytt og friskt og sommeren er like rundt hjørnet. Blomster og planter begynner og titte frem, og luften får de vakreste og friske dufter. Det å ha en hage og bevege seg i denne våren, å ikke en liten inneklemt terassestue i et leilighetkompleks, DET er luksus det! 

Våren er også en tid for nytt liv, både for planter og dyr. Da jeg var liten var dette en tid hvor familien var travelt oppatt med å ta imot alle lammene som var venta. En idyllisk tid, for store og små. Dette året har vi selv et nytt liv som skal oppleve sin første vår, å jeg gleder meg som en liten unge til å være masse ute i hagen, å til å gå på familieturer i varmere vær. 

På interiørfronten er dette tiden for nye og friske farger. Man kan begynne som smått å sitte på terassen, å jeg kan begynne å dille med pynt både ute og inne. Åå som jeg gleder meg! 

Bildene jeg har brukt i dette inlegget er fra da vi bodde i leiligheten. Jeg hadde en lang periode hvor jeg bare tok detalje bilder med hvit bakgrunn. Kanskje er dette noe som vil komme litt tilbake? En god blanding er gøy det også.

Har dere noen planer og drømmer for våren ?

Ha en nydelig dag! Titter snart innom igjen 🙂


 

Liker du bloggen min, å kunne tenke deg å hjelpe meg med en konkurranse? Klikk HER for å stemme på Kvitlyngveien. Det er gratis å stemme, å du er kun 2 klikk unna. Om jeg vinner vil dette bidra mye til utvikling og mer inspirasjon. På forhånd tuusen tusen takk !!


 

ALLE SOM JOBBER KAN HA RÅD TIL DYRE TING!

 


Interiør handler om prioriteringer og interesse. For å sette det litt på spissen, har du råd til en dyr pute om du har råd til å drikke brus hver helg!

Interiør og detaljer har ligget som interesse i mange år, å jeg husker da jeg var liten at jeg lusket meg rundt hjemme å så om jeg fant noe pynt jeg kunne “sniklåne” av mor til rommet.. Det var ekstra stas å ha noe pent å pynte med da jeg hadde rydda, å det var også en liten motivasjon for å rydde da jeg visste jeg skulle pynte med noe etterpå.. Det var ikke så ofte jeg kunne gjøre dette, da jeg visste mor ville bli sur å være rask med å ta det tilbake til stuen..

Jeg flytta hjemmefra da jeg var 17 år for å gå på skole, og flytta aldri skikkelig hjem igjen. På internatet og hyblene/leilighetene jeg har bodd i har jeg alltid likt å pynte. Når du flytter ut tidlig er det veldig begrenset hva pengene kan gå til, å det viktigste for meg var at det skulle gå rundt med husleie og mat. Jeg hadde svært sjelden råd til å kjøpe pynt, og de pengene som skjelden var til overs de gikk til fest og moro.. Når jeg tenker etter var det ofte vi prioriterte fest foran skikkelig mat.. Ikke noe smart, men hvem har vel ikke vert der en gang?

 Utenom arbeid på gården da jeg var liten, fikk jeg første skikkelige jobb i 12-13 års alderen, å har hele tiden hatt en jobb som jeg har tjent noen kroner på etter dette i helger og ferier. Jeg lærte tidlig viktigheten av å tjene penger, å har kjent godt på kroppen hvordan det er å ikke ha penger. Å måtte leve på makaroni eller suppe i lengre perioder, å det å alltid føle enn må si nei til å være med på ting.. Den vonne følelsen av å måtte ringe mor å spør om å låne litt om det knep skikkelig, som igjen var alenemor til 4 og måtte snu på hver krone selv.. Den ble bare verre for hver gang. De aller fleste har vert der en gang i løpet av livet, å jeg synes det bare er sunt å ikke lære å få alt i hendene. I ettertid var det vert tårer og svette, men det var ikke noe særlig da det sto på..

– Når man sliter seg oppover, desto bedre blir følelsen når man ser den strake sletta på toppen..

Som nevnt i tidligere inlegg har jeg alltid vert en drømmer, og etterhvert jobbet mot et mål. Når det kommer til pynten har jeg prøvd å gjøre det så koselig som mulig med de tingene jeg har hatt, de forskjellige stedene jeg har bodd. Det har vert alt fra ting fra naturen, hodeskaller, kniver, rosa, sort hvitt og farger..  Man kan kategorisere livet sitt, å sette det i utrolig mange forskjellige bokser, å når jeg tenker på pynten og interiøret oppigjennom har det vert en utrolig spennende reise bare det..

Som 20 åring startet jeg som lærling og fikk tjent nok til at jeg faktisk kunne begynne å spare. Jeg er foressten utdannet driftstekniker i Akvakulturfaget, å startet som lærling på et matfiskanlegg på sjøen, å jobber nå som forsøkstekniker på en forskningsstasjon. Utrolig spennende, å noe jeg interesserer meg mye for å trives godt med. Det er noe som er laangt borte fra den store interiørlidenskapen min, å kommer kanskje som en overasskelse for noen. Jeg har mange år foran meg, å hvem vet hva jeg driver med om 10 år?

 

Potteskjulerne i vinduskarmen har jeg laget selv med sekkestrie/jutestoff. Stoffet er pakket rundt gamle potter og festet med jutetråd.

 

Nok om det. Da jeg begynte som lærling å fikk anledning til å spare, var det etterhvert lappen som stod for tur. Den virka langt borte, å spesielt økonomisk. Jeg fikk meg lappen til slutt, over 45 000 kr fattigere. Men det var absolutt vert strevet. Ikke bare en mestringsfølelse å bestå teori og førerprøve, men også økonomisk.  Samtidig som jeg tok lappen, sparte jeg litt, og jeg hadde også råd til å kunne kose meg litt ekstra i forhold til før. Når man vet hvordan det er å klare seg på minimalt, og snu på hver en krone, tror jeg det har vert lettere for meg å ikke bare bruke når jeg har fått mer penger å rutte med. Frykten for å havne tilbake dit jeg var, den vil jeg alltid ha, men samtidig er det også et kapittel som er ferdig, å en del av læringen om å klare seg selv.

Gjenbruksbutikker, tilbuder og salg er alle store gullgruver for interiørelskere. Man kan finne mange skatter, å gjøre gode kjøp. Om man vil ha litt mer eksklusive ting, men ikke har penger til det kan man begynne å spare til bestemte ting. Dette er noe jeg bare har blitt mer opptatt av etter å ha spart mye oppigjennom.. Selvfølgelig kan dill og småkjøp være spennende, men av erfaring ser jeg at de tingene jeg ser meg ut å venter med å kjøpe, det er de tingene jeg har lengst og ender opp med å like best. Det har også litt med at jeg intresserer meg mer for større ting på grunn av stilvalg.. Jeg har blitt helt forelska i den amerikanske Hampton stilen, å merketing jeg aldri har brydd meg om, må jeg inrømme jeg har begynt å dra inn mer og mer når det gjelder valg av interiør. Man kan også se på det som en investering, da kjente merker er lettere å selge om man skal det.. 

Nå ser det ikke akkurat ut som i et Hampton hjem hos oss, men jeg henter mye av inspirasjonen min derfra. Cottage stil, shabby chic, landlig og cabin er noe jeg elsker. Koselig, avslappet og med en touch av glam. Noen kaller det sløs å kjøpe et putetrekk til flere 100 lapper, eller en veggklokke til fem ganger så mye.. De samme personene er kanskje de som spiser ute veldig ofte, reiser på dyre ferier flere ganger i året eller unner seg annen form for luksus. I bunn og grunn handler det kun om prioriteringer å hvilken interesse man har! Kvalitet er også noe som spiller inn for meg, å det å kjøpe noe som går i stykker gang på gang, eller slites raskere ut, kan plutselig bli like dyrt som det som varer lenge å kjøpes kun en gang…

– Man trenger absolutt ikke være søkkrik for å kjøpe dyrere ting.. Å man kan absolutt blande dyrt, billig, gjenbruk og DIY! 

Det å unne seg noe vakkert er utrolig viktig. Det å se at det kommer resultater ut fra det man jobber for hver dag er viktig for videre motivasjon. Om det er en fiskestang, en pute, dyr veske eller et nytt sett med briller, er det viktig å av og til kunne tenke på seg selv, å dyrke interessen. Har du råd til å spise ute, spise godteri eller å gå på puben, har du også råd til å unne deg den klokka eller dataspillet.. Spørsmålet er bare hva vil du bruke pengene på? Det tar tid å skape et hjem, å viktig å bo seg inn. Når jeg skal unne meg noe skikkelig vakkert, er mye av kosen det å planlegge å glede deg til å plassere det jeg har bestemt meg for..

 Noen vil kanskje bli irriterte på dette inlegget, å noen vil se realitet i det. Om du jobber å sliter for å overleve, å lever på det strammeste budsjettet noen kan tenke seg, gjelder dette selvfølgelig ikke deg. Men jeg mener allikevel at så lenge du har råd til en ørliten ting som er “mer en nødvendig” kan du faktisk kjøpe deg nesten hva som helst om du sparer lenge nok og prioriterer. Er det noe som er viktig for deg, får du det til. Å ALLE kan gjøre nesten hva de vil, viss de virkelig vil det nok….

#interiør #okonomi #sparing #hus #hjem


–> Følg gjerne bloggen min på facebook, for interiørtips, inspirasjon og DIY ved å klikke her <–


 

MINIMALISTISK OG STIVT, ELLER STILRENT, GLAMORØST OG KOSELIG?


 

"Med stor lidenskap for interiør og øye for detaljer, vil jeg med denne bloggen ta dere med på veien når vi skaper vårt drømmehjem her i Kvitlyngveien. Landlig stil, røffa opp med glamorøse detaljer og dekoreringstips er en liten smakebit.. " – Slik lyder litt av beskrivelsen til kvitlyngveien.blogg.no. Vi har alle forskjellig smak, å du er hjertelig velkommen til å ta en titt på min.

Som nevnt tidligere har jeg vært så veldig heldig å blitt nominert til en Interiør blogger konkuranse hos Saleduck . Jeg synes det å bli nominert er en ære, og ikke minst en stor premie i seg selv. Det hadde selvfølgelig vert utrolig gøy å vinne, noe som ville bidratt mye til utvikling og mer inspirasjon fra Kvitlyngveien.

Det å få bruke lidenskapen sin til å inspirere andre, det er så utrolig gøy, å noe jeg virkelig kommer til å fortsette med. Noen av dere er også flinke med å gi tilbakemeldinger, å tips viss dere har noen på hjertet. Utrolig koselig, å jeg setter stor pris på at dere engasjerer dere! Tusen takk for det. Flere spennende prosjekter er i vente nå i år, å jeg gleder meg til å ta dere med inn i nye rom, og nye kroker ute.
 
I forbindelse med konkurransen trenger jeg din stemme! Synes du jeg hadde fortjent å vunnet en Interiør konkurranse, og utviklet meg mer innenfor dette feltet? Om du liker bloggen min, stem på meg HER .
 
På forhånd, tusen tusen takk! Jeg er evig takknemlig.
 
Legg foressten gjerne igjen en kommentar. Har du en blogg selv, vil jeg gjerne ta en titt innom!
 
(Legger ved litt inspirasjonsbilder fra Kvitlyngveien)
 
 

 
 

 
( Vintage, gjenbruk og DIY )
 

(Kjøkken)
 
(Stue)
 
(Stue)
 

 
 

( Terasse )
 
( Vaskerom )
 

( Terassen )
 
 
 

 

 

 

LEKKERT MED BRUNT!

Annonselenker

Interiørtips og detaljer i brun, sølv og beige ! LEKKERT!! Hva synes dere??
                   

Sofa 2,5 seter Paris / Teppe Sulo 200 x 300 / Naturlig saueskinn fra Shepherd / Lysestake Salong / Lysestake Salong / Putetrekk 50×50 cm / Putetrekk 50×50 cm / Bordlampe Salong#interiør #ellos #sølv #brunt #lysestaker #møbler #beige 


Liker du bloggen min, å kunne tenke deg å hjelpe meg med en konkurranse? Klikk HER for å stemme på Kvitlyngveien. Det er gratis å stemme, å du er kun 2 klikk unna. Om jeg vinner vil dette bidra mye til utvikling og mer inspirasjon. På forhånd tuusen tusen takk !!


BILDEDRYSS FRA RESTEFEST!

Annonselenker


 

I dåpen var det koldtbord på menyen, noe som resulterte i MYE rester. Foreldrene til Pål Børge, mor og vi mekka sammen forskjellige fat med mat. Foreldrene hans er desidert de som kan ta det meste av æren på maten, å hadde laga utrolig mye forskjellig. Veldig takknemlig for så god hjelp. Etter å ha delt ut litt mat under ryddingen, var det fortsatt veldig mye igjen. Vi lagde ikke middag en eneste dag uken etter for å si det milt.. Å hele 4 restefester hadde vi med venner og bekjente utenom, så du kan tenke deg selv..

Den ene kvelden hadde jeg noen kolegaer på restefest, noe som var utrolig hyggelig. Blomstene og Aluminiumsboksene tok jeg med meg hjem å plasserte rundt i huset. Her kommer bildedryss og inspirasjon fra mitt dekka spisebord og stue, denne kvelden.

 

 

 

 

 

 

Lekker pute kjøpt hos ellos, og er fra GANT HOME .

Venetolyktene fra Hersdal finnes i medium HER og liten HER .

I vasene har jeg mye brudeslør, noe jeg elsker å bruke sammen med masse forskjellige typer blomster. Synes også det er utrolig fint alene.

Dette var litt inspo fra meg ikveld, håper dere har hatt en fin en sålangt, å koser dere videre. Vi blogges igjen snart! 


 

Liker du bloggen min, å kunne tenke deg å hjelpe meg med en konkurranse? Klikk HER for å stemme på Kvitlyngveien. Det er gratis å stemme, å du er kun 2 klikk unna. Om jeg vinner vil dette bidra mye til utvikling og mer inspirasjon. På forhånd tuusen tusen takk !!

 

 

 

KJAPPSTRIKKA DRAKT


Aleksander har vert så heldig å fått kjappstrikkadrakt av en av mine kjekke kollegaer. Så på snapchat her om dagen en nydelig liten drakt, å var bare nøtt til å lagre bilde! Nydeligste jeg har sett! Planen var da å spørre om mor kunne lage den, men vips så tittet den frem da noen av kollegaene mine var på besøk. Helt utrolig koselig!! Jeg bare ELSKER strikk! Spesielt til barn. Den er enda veldig stor til ham, men desto bedre er det slik at han kan vokse i den å bruke den lenger.


 

 

 


 

Min lille luring som jeg er så uendelig glad i <3 Hele 3 måneder å en uke allerede!

#baby #gutt #strikk #kjappstrikkadrakt #rumper #babystrikk #babyklær

–> Følg gjerne bloggen min på facebook, for inspirasjon og tips fra hjemmet vårt, og litt håndarbeid også ! <–


 

IKKE AMM FOR EN HVER PRIS JENTER!!


 For en deilig morgen dere! Siste uken har jeg hatt et energinivå som ikke ligner maken til noe jeg har hatt de siste månedene. Man går gjennom mye både i et svangerskap å etterpå. Noen mer en andre, å man trenger litt tid å komme seg igjen. Jeg er en person som har tendens til å sette litt for høye krav meg selv i noen situasjoner, å desto større kan nederlaget bli om man ikke alltid klarer det man har tenkt. 

Etter fødsel kjentes kroppen helt frisk ut, å jeg var klar for alt! Heiv på meg sminken rett etter “fødselsdusjen” for å føle meg litt freshere, å var overrasket over at alt gikk så fint da jeg hadde forberedt det motsatte. Kan klare meg lenge på minimalt med søvn, å er vant til å ha mye å gjøre å vet jeg er mest effektiv på det travleste. Jeg visste det å få barn ville forandre livene våre, å vi ville ikke se for oss noe, da vi heller ville ta alt som det kom etterhvert. Mange ser for seg “alt” tror de, å da tror jeg de blir ekstra overrasket og sjokket.. Så det vil jeg anbefale alle, å bare ta alt som det kommer å ikke høre på hva andre sier. Ingen barn eller voksne er like, å din opplevelse av alt blir noe helt unikt og eget uansett. Både posetivt og negativt.

Det er en god egenskap å være bestemt og sta, men det er også viktig å ikke være dette til en hver pris. Dette er noe jeg virkelig fikk kjenne på i forhold til det å amme, da jeg var bestemt på å få det til uansett hva. En ting er å tenke at du selv skal stå i å klare det, men noe jeg ikke tenkte på var at babyen også må få dette til. Ikke alle får rikelig med melk, og ikke alle barn klarer å suge like sterkt. Hos meg kom ikke produksjonen i gang skikkelig før etter over 2 uker med intens pumping å hele tiden legge barnet til. Det høres kanskje enkelt ut for noen, men når du den neste 2 måneden også sitter dag og natt i opptil 6 timer i strekk for å desperat prøve å få til dette som liksom “skal være det beste” for barnet. Samtidig tenker du at du ikke duger til å være mor når du ikke kan gi ditt eget barn morsmelken.. Da gjør det noe med deg, å du sliter deg ut uten å tenke over det. Jeg tenkte at jeg har valgt dette selv, å ville ikke snakke så mye om det, da jeg ikke ville “klage” over noe jeg stadig hadde fått høre av jordmødre var likt for alle. 

Heldig som jeg er med en fantastisk familie rundt meg, fikk de meg til å innse at det ikke er noe nederlag å ikke amme, å at det absolutt ikke er det som er avgjørende for om barnet vokser opp eller ikke. Mor og stefar har selv fått frem 8 friske barn tilsammen, og har ikke vert borte i det samme som meg med noen av dem. Det er vanlig for mange å bruke mye tid på amming i starten, men ikke til en hver pris. Å det er ikke normalt å ha babyen bokstaveligtalt hengene på brystet nesten konstant dag og natt uten å bli noe mett..

Nå gir jeg bare NAN, å gutten har fått et helt nytt og godt liv. Det samme har jeg, å jeg gleder meg over hver eneste dag sammen med den lille smilende luringer vår. Livet som mor er bare helt fantastisk! Å jeg er utrolig glad for at jeg slutta å prøve å amme.. Etter at produksjonen kom i gang trodde jeg at alt ville gå kjempebra, å sa også til alle at alt gikk superfint! Jeg vil ikke være sytete, å det å si at ting går bra det var med på å motivere meg til å bare fortsette å stå på. Plutselig sa det stopp, å jeg slet enormt mye med meg selv.. 

Er klar over at alt som er naturlig selvfølgelig må være det beste, men som sakt er det ikke sunt når det begynner å gå på helsa løs. Det er det ikke for noen eller med noe. Å fordi jeg ikke fikk ammet så lenge denne gangen, er jeg ikke redd for å prøve en annen gang. Det kan selvfølgelig være det ikke går da heller, men det kan også være det går veldig fint. Der er vi litt tilbake til det jeg skrev i starten, at vi tar alt som det kommer.

Hvordan gikk det med dere? Og til dere som ikke enda har fått barn, det er absolutt vert det! Men ta det som det kommer.

Deilig å få dele dette med dere, samtidig som det også kan være litt skummelt. Alle har forskjellige meninger, å det er sikkert de som mener de kunne ofret livet sitt for ammingen.Men det hadde vertfal ikke vert riktig i forhold til barnet! Vet godt at jeg ikke er alene om å ha opplevd dette, men føler det er et tema som skjelden blir snakka om, men som er viktig å snakke om. Desto mer jeg har vert åpen om det desto fler har fortalt om store vanskeligheter rundt dette. Da mener jeg det ikke er så knirkefritt som helsepersonell ofte skal ha det til..  Poenget mitt her er at tenk hvor utrolig fort livet kan snu, og hvilken stor berg og dalbane livet egentlig er! Det skal være litt motgang, å det skal være medgang. Det er det som skaper erfaringer og gjør oss rike på kunnskap og hjelp til å takle andre ting som måtte komme. Det er dumt det ble sånn det ble, men samtidig om jeg har hatt det aldri så tøft med meg selv, har jeg vert utrolig heldig å få en frisk å rask gutt, som smiler å gjør hver dag til en fantastisk dag!

I dag laga jeg meg en god omelett å koste meg med et stort glass oboy mens Aleksander hadde første kvilen sin. Det er lyst og fint ute, å vi får besøk av farfaren hans, og skal ha oss en fin trilletur sammen med Trine og Tristan etter det. For en fantastisk dag, å for et fantastisk liv! Jeg har alt å være takknemlig for, å utrolig glad for at alle disse negative tankene snudde mot noe uendelig posetivt. Aleksander har kun vert en glede, og aldri et problem. Det er heller de tankene mine som har løpt litt løpsk etter en tøff ammestart.. Nå har jeg virkelig funnet tilbake til den “gamle” meg. Dilling, fotografering, interiør, rydding, tur, bleieskift, flaske, mat, kos og helst alt på engang, og litt småstressa innimellom alt, jepp der har vi Marie! Å jeg ELSKER det!!! 

 


 


 

 Ha en fantastisk fredag folkens! Å nyt at det snart er helg, og ikke minst litt vår i luften !! Det skal iallefall jeg gjøre 🙂 

#amming #baby #gravid #permisjon #barseltid #personlig