JEG TIPPER VI ER MANGE SOM GLEDER OSS TIL DETTE!

Mars står for tur og vintermånedene er straks over! Til min store glede, er våren den BESTE tiden på året! Nytt liv kommer til syne både når det gjelder planter og dyr. Friske dufter, lysere dager og ettermiddager, og man føler dagene endelig begynner å vare lenger igjen <3 Om våren er det så masse gøy å glede seg til fremover!! Her kommer et bildedryss fra en del av uteområdet vårt, tatt i fjor sommer. 

 

 

 

 

 

 

 

Når man kommer til sommeren kan man nærmest bo i hagen å nyte synet av alt det grønne og frodige rundt oss 😀 Jeg elsker å gjøre ting ute, å da jeg var i mamma permisjon på våren og sommeren i fjor, brukte jeg ved flere anledninger å være rundt huset mens lillegutt hvilte i vogna! ^^ Alt fra å renske opp i beda, bygge meg en liten mur på nedsiden av huset med stener fra en hau vi har i en annen ende, plante ting og høste ting som var satt tidligere. Helt fantastisk å endelig kunne ha sitt eget uteområde å boltre seg på ^^ Her finnes mange muligheter, å jeg har bare såvidt kommet i gang. Det tar tid å skape et frodig og vakkert uteområdet, å i en alder av 25 har jeg mange år foran meg med arbeid. Man kan ikke tenke at ting er kjedelig å la være å starte, da kommer man aldri i mål med drømmene sine <3 

 

 

 

Uendelig takknemlig for denne vakre plassen vi landa på, å at vi fant et hus med grønt rundt og ikke bare en parkeringsplass. Gleder meg til det blir full gang med barneføtter som løper i hagen når været tillater det ^^ Den viktigste prioriteringen vi har ute i år er å sikre området ved trappa  vi har som grenser til naboen. Her tenkes en vegg og et rekkverk, så får små koseting komme innimellom litt etter litt.

 

Siden denne våren har familieforøkelse i møte, og jeg skal være hjemme med både en nyfødt og en 1 åring deler av våren og sommeren, tar jeg alt som det kommer ute å har ingen store forhåpninger. Men litt dill ute skal vi alltids få pressa inn på en eller annen måte i år også, etterhvert likevel <3 Jeg er veldig glad for at jeg brukte god tid på å gjøre hagen klar for vinteren, med å rydde bort mye gammelt for å slippe dette nå når ting snart begynner å spire igjen. Det har forressten begynt å komme noen klosterklokker, å jeg ser bladene på de minste påskeliljene også vil frem nå 😀 Er det foressten noen som vet hvor jeg kan få tak i løker til klosterklokker, som jeg kan sette til høsten? I fjor fant jeg ingen steder, å jeg synes disse er sååååå vakre!!!

Regner med det er andre også som gleder seg til de lyse fine tidene som er like rundt hjørnet ? ^^


-> Følg gjerne bloggen min på facebook, for oppdateringer, tips, råd og inspirasjon fra hjemmet vårt <-

-> En side jeg henter mye inspirasjon til uterommet fra er siden “Hageglade på facebook” som jeg også vil anbefale å ta en titt på <-

 

 

VEIEN ER IKKE ALLTID HELT SMERTEFRI…

God kveld alle sammen!

Siden jeg allerede har involvert dere mye i situasjonen min, å lar dere bli bedre kjende med meg mellom pynt og blomster hjemme er det vel på tide med en oppdatering på formen igjen.

 

Dagene går litt i surr merker jeg, å når jeg tenker etter så er jeg nesten litt i tvil om hvor lenge jeg har ligget inne denne runden. På valentines day, den 14. Skulle jeg prøve meg på å reise hjem med åpen retur til sykehuset i 24 timer sånn i tilfelle.. Det som skulle bli en kjempe koselig kveld hjemme fikk en brå vending rett før leggetid, å jeg ble henta av sykebilen og kjørt rett inn til sykehuset igjen med et kraftig nyrestens anfall.. Siden dette er så ekstremt svingende er det vanskelig å vite hva en skal gjøre, da jeg frem til anfallet egentlig hadde vært i super form da jeg var hjemme.

Etter noen dager til på sykehuset skulle jeg prøve meg hjem søndag den 19. , og var veldig fin i formen helt til natt til tirsdag.. Da begynte det igjen, å jeg prøvde med noen tabletter jeg hadde fått her på sykehuset med liten effekt. Smertene ble bare sterkere og det bar på nytt i hu og hast inn til sykehuset.. Denne gangen toppet det seg bare helt, å jeg følte meg som en voododukke hele tirsdagen, hvor noen stakk en stor kniv inn og ut på høyre side av magen viss jeg skal være helt ærlig om hvordan det kjentes ut, i tillegg til at kroppen blir helt anspent! Det er veldig vanskelig å forklare hvordan det kjennes ut, men om jeg ikke har skrevet det før kan jeg iallfall si nå at jeg mye heller ville hatt noen fødsler på rappen en disse anfallene her når de slår skikkelig inn.. Stenen min er på 1,1 cm, å vil aldri komme ut selv uansett så mye vann jeg drikker, å så lenge jeg har noe som lever og presser mot området stenen ligger i er det naturlig at dette kan oppstå. Derfor er sannsynligheten for at ting blir mye bedre frem mot stenknusing veldig stor når barnet kommer ut 🙂

Når det kommer til smertestillende er dette som tidligere nevnt veldig begrenset noe som gjør situasjonen ekstra vanskelig. Men jeg har i det siste fått prøve noe annet, som jeg også har fått kunne få rett i blodet som har tatt knekken på de største toppene, men som går raskere ut av systemet. Jeg føler det er et lotteri hva som funker og ikke når smertene først slår inn, å må bare prøve meg frem, samtidig som jeg ikke kan få mer en høyst nødvendig, å presser meg så langt det går før jeg kan ta med tanke på lille.

 

Siste kraftige anfallet nå var mor med meg, å jeg ble plassert på gangen FORAN en helt åpen glassvegg tjåka fullt med folk som satt å venta på å bli plassert på avdelingen å bli funnet seng til. De fikk med seg alt sammen, å jeg fikk flere kommentarer og folk som kom til meg på kvelden å lurte på hvordan det gikk når jeg hadde blitt bedre. Egentlig sykt flaut når jeg tenker på det at alle så på at jeg lå der å pusta å vrei meg, men blir det ille nok bryr du deg faktisk ikke om hvor mange som ser deg.. Fikk flytta plass til litt lenger inn i gangen når kvelden kom, å mange av folka var borte igjen selvfølgelig.. Du har nok med å konsentrere deg om deg selv, å jeg synes mor var skikkelig tøff som orka å sitte med meg i så mange timer når jeg var som jeg var i form.. Hun følte nok ikke hun kunne hjelpe, men jammen var det deilig at hun bare var der også 🙂 Hihi ^^ Det har vært totalt kaos på den avdelingen denne uken, å vi var mange som måtte ligge på gangen. Jeg er bare glad jeg var på sykehuset og ikke hjemme, da jeg hadde vært enda mer hjelpesløs i min seng uten noen sykesøster som kunne komme til unnsetning når det sto på som værst..

Onsdag var jeg veldig mye bedre, men veldig sliten etter tirsdagen. Jeg har hvilt meg mye, å fikk også oppgradert gangplassen min til hotellplass på sykehuset i stedet. HELT FANTASTISK, å virkelig deilig å kunne ligge helt for seg selv å hvile ut å prøve å bli bedre. Jeg er enda innskrevet på avdelingen å har vært litt frem og tilbake om jeg har trengt smertelindring osv, men jeg må si at dette er et veldig bra tilbud for de som kan klare seg litt uten sykesøster rundt ørene hele tiden, men samtidig har dem lett tilgjengelig likevel.

 

Det er skummelt å si at jeg er på bedringens vei bare etter to “bedre” dager, da det snur så enormt fort. Jeg klamrer meg fast til dager som dette, å storkoser meg med besøk av familie, kos med Aleksander og tid til å snakke litt med folk generelt å ikke bare ligge der for meg selv 🙂 En ting har jeg iallfall lært at jeg må ta en dag om gangen når ting er som de er, så får jeg bare nyte de gode dagene så godt som jeg kan. Ikke gjøre for mye utav det å håpe at de vonde dagene ikke kommer igjen samtidig som jeg også må ha det i bakhodet..

Det er lett å miste humøret i stunder som virker helt håpløse, å da er det viktig å tenke på lyspunkter i livet å glede seg til ting! Den lille luringen i magen står i hodet mitt hele tiden, å jeg gleder meg så enormt til å kunne reise hjem som tobarnsmor å bokstaveligtalt starte et nytt liv på flere måter sammen med min egen lille familie, å alle de gode menneskene jeg har rundt meg !!!! Det å ha familie og venner i situasjoner som dette som backer deg opp å som sender deg et smil eller en god klem, det er virkelig gull verdt, å noe jeg aldri kan si for mye hvor mye jeg setter pris på!!

Her i gangene vanker dessverre mange triste skjebner, å noen verre en andre… Jeg har delt rom med flere som har måttet tåle kjempe triste beskjeder, og som både har kjempa og nå kjemper vonne kamper! Det er vondt å se at folk ikke har det bra, men så kan vi ikke annet enn å gjøre så godt vi kan alle sammen. Jeg har hørt en mor si hun ikke kan få panikk selv om hun har fått kreft, da barna bare vil få det enda værre viss hun ramler sammen… Det å se motet til folk å alle smilene i korridorene på pasientene her er utrolig overasskende å flott! Ja faktisk så smiler de syke pasientene enda mer en 90% av det egentlig friske personalet.. Det er klart ting kan være travelt, men et smil er noe som er helt gratis, og som kan gjøre såååå mye for den som får det!! Å spesielt i en tøff hverdag <3

HJEMMET VÅRT ER EN LEK!

Vi har alle forskjellige ting vi bryr oss om, å noe av det jeg digger med dette huset er å leke meg med detaljer, i alle mulige rom hele året. En lekestue i stort format, å jeg blir akkurat som en unge igjen når jeg har litt tid til dilldall ^^ Om du spør PB kommer han bare til å le, for han forstår ikke helt at det går an å ha en slik hobby… Han vet hvor mye det betyr for meg å synes det er gøy å se at jeg koser meg med det, akkurat som jeg koser meg med at han liker å dille og dalle med sine ting, enten på loftet eller i garasjen. Han værker fort etter et prosjekt om vi har gått en stund uten, å sammen stortrives vi med alt vi har å finne på her i gården! Jeg tror ikke vi har kjeda oss her en eneste dag her hjemme, utenom da vi har vært syke. Hvem har tid til å kjede seg når de både har hus, garasje og godt med uteområde ellers ? Det kan iallfall ikke jeg forstå meg på ^^

 

 

 

 

 

Syntes det rosa henta opp litt av den ferskenfarga muren vår, å gjorde seg bra flere steder i huset. Jeg vet ikke hvor mange kunstige roser og andre blomster jeg har alt i alt nå, men det dukker stadig opp nye til samlingen, å det er deilig å se pene blomster i alle rom uten å tenke så mye på stell. Økonomisk er det også, da det hadde kosta skjorta å hatt pene friske roser i så stort omfang hele tiden som vi har i huset.. Jeg kjøper alltid roser hos Feel, å er veldig godt fornøyd med disse. Selvfølgelig slår ingen ekte og friske roser og blomster, og jeg snoper dette også av og til, men langt i fra hver fredag som jeg brukte å gjøre før 🙂

 

 

 

 

Roser, lys og rosa teppe fra FEEL 

RM Lykter, vasen og Lexington kopper med skål fra Lene Interiør Kvadrat 

Puter sydd av meg, minus to strikka fra kremmerhuset ( Les mer om hvordan jeg lager de kjempe enkelt -> HER <- )

Lyst pledd, Bord og kurver fra IKEA 

 

Nå har jeg vært hjemme på perm siden i går, å det har til nå gått veldig greit. Jeg tar hver time om gangen, da det skifter så fort. Har for det meste holdt seng eller sofa i dag, men det å kunne knipse litt bilder i stuen, ha levende lys til frokosten sammen med verdens beste mor, og FAKTISK sette på å henge opp en maskin og to med klær å litt småting ellers, var virkelig DEILIG! Å ikke minst det å kunne være sammen med guttene mine igjen!!!! <3 Gleder meg masse over denne mest oppegående dagen på lenge, å nå skal den nytes nøyaktig i kroken på bildene over ^^ Ha en fantastisk kveld alle sammen, og en fortsatt fin start på ny uke!

– Marie

 

-> Følg gjerne bloggen min på facebook, HER for tips, inspirasjon, DIY og oppdateringer <-

 

#Riviera Maison #Hus #Hjem #Interiør #Inspirasjon #Lexington #Kunstigeroser

VÅRLIG SOVEROMSIDYLL

Tittei alle sammen! Endelig fikk jeg gnist og energi nok til å gi lyd fra meg på bloggen igjen. Høres nesten litt teit ut da jeg bare ligger her, men jeg er så sliten når jeg ikke sover, å har liksom ikke funnet roen til noe småtterier heller.. Dette elsker jeg, å da sier det kanskje litt om hvordan ting er bare det.

 

 

Da jeg var hjemme en stund fra sist sykehus opphold og frem til dette fikk jeg knipsa noen nye bilder å kost meg rundt i huset, en dag jeg følte meg ekstra mye bedre. Jeg er ikke typen til å bare sitte stille når jeg er frisk, så de gode dagene må absolutt utnyttes til noe GØY, med mulighet for å ta det med ro selvfølgelig slik at jeg ikke ødelegger helt for meg selv..

 

 

 

 

 

 

Når jeg ser disse bildene gleder jeg meg ekstra mye til å komme hjem! Snart skal jeg kose meg med en liten bebiss foran den gavlen, å kanskje se litt på fantorangen med Aleksander igjen om han vil kose litt med mor å ikke bare løpe rundt^^ De vokser så fort, å denne gangen skal jeg ha enda mer i bakhodet hvor viktig det er å nyte hvert eneste sekund i barseltiden <3 Savnet etter de hjemme er virkelig stort, å da jeg fikk den gode klemmen av Aleksander i dag var det maaange dager siden sist. Den var EKSTREMT varm og god, noe som gir meg mye styrke nå som hverdagen kan være veldig tøff.

 

 

For moroskyld, og som den interiør og detaljefikserte som jeg er, måtte jeg bare legge ved et bilde av hvordan sengen min ser ut her også. Litt annerledes en hjemme kan man vel være enige om alle, men nå som ting er som de er vil jeg heller være i denne sengen en i den på bildene over ^^ Litt begrenset hvor mye sykesøster PB kan være, men jammen er han utrooolig flink !! Omsorgsfull er fornavnet hans, å han er virkelig god til å ta seg av familien sin på alle måter <3 Nå er det han som styrer sjappa hjemme, å jeg er veldig imponert over hvor god han er i jobben 😀

 

 

Det å ha god og støttende familie og venner rundt seg i slike situasjoner er mer verdt en gull!! Det gir en enorm styrke å vite at så mange setter pris på deg, å spesielt når du blir hjelpesløs og ting kjennes håpløse… Må bare legge ved dette bildet her av tantegutten min som var på besøk her om dagen, å kom bort til sengen min å ga meg en god klem <3 En liten gutt men likevel så omtenksom <3

 

 

Til slutt vil jeg ønske dere en helt fantastisk lørdagskveld, og igjen takke for alle de fine meldingene og lykkeønskningene <3 Jeg blir helt rørt!! Gleder meg til dette er over å jeg kan bli ampusten av travle dager igjen 😀 Thihi ^^

#interiør #hus #hjem #soverom #rivieramaison #lexington

VELKOMMEN SKAL DU VÆRE !

 


 

– Aldri har jeg lengta mer etter å få møte deg, å aldri har jeg kjent et større savn etter å få deg i armene. Vi vet du er like rundt hjørne, å om ikke lenge er du bare dager unna oss <3 I dag fikk jeg se deg igjen, å tenk at du har stått riktig vei i over en måned å bare venta på å få komme ut! Jeg nyter hver en bevegelse fra deg å vet at du har det bra 🙂 Alt du trenger er å bli bittelitt større å sterkere, så skal du få MASSE kos og kjærlighet <3

 

 

Viss jeg ska være helt ærlig med dere har de siste ukene vært et rent mareritt. Jeg har hatt hyppige nyrestensanfall, å den siste tiden flere ganger daglig som har vært nesten like store som da jeg havna inn på sykehuset første gang med et anfall, og med lenger varighet for hver gang.. Jeg har morfin jeg kan ta, men har ikke følt serlig effekt av dette i det siste, å vært veldig redd for å ta dette også på grunn av at den lille dyrebare i magen skal bli mest mulig skånt. I går havna jeg inn på sykehuset igjen med et stort anfall og i tillegg fikk jeg påvist hydronefrose på legevakta søndag.. Nyrestensanfall er noe av det mest smertefulle et menneske kan oppleve, å jeg tuller ikke når jeg sier jeg heller ville hatt 5 fødsler på rappen en å måtte gå igjennom disse ukene her, nå som jeg vet hvordan min situasjon har vært og er.. 

I mitt tilfelle er nyrestenen alt for stor til å kunne komme ut av seg selv, å må derfor opereres ut/knuses etter fødselen. Ingen ting kan gjøres så lenge barnet er i magen, jeg kan heller ikke få de medisinene som er best mot disse smertene da alt er til for stor risiko for barnet. Det er ikke uvanlig at gravide kan få nyresten, men det er maks uheldig at denne er så stor å derfor skaper ekstra mye problemer som er vanskelige å gjøre noe med.. Legene sier det selv at jeg har vært svært uheldig, å at det er veldig synd med tanke på hva jeg går igjennom. 

Jeg smiler fortsatt å ler enda av en god vits, da jeg nyter for alt det er verdt den stunden jeg føler meg god å ikke kjenner så mye til smertene. Men det er også ekstra tøft å ikke kunne ta seg av å være alene i huset med sønnen sin med fare for anfall, ikke kunne ta han opp som du vil osv osv.. Når du savner å vaske/legge sammen klær på vaskerommet, forklarer vel litt det også.. Thihi ^^ Jeg kan heller ikke kjøre bil når jeg tar de serke tablettene, eller når jeg har vondt, så her er jeg også avhengig av andre..

Når babyen kommer ut kan jeg starte på riktige medisiner frem til jeg skal fjerne stenen. Noe som vil gjøre hverdagen min fungerbar igjen.. Siden det ikke er noe som står om livet til verken meg eller baby kan ikke barnet bli tatt ut før tidligst om to uker (uke 38). Det er best for den å være inne litt til for å legge på seg å bli bedre rusta for utsiden, å det skjønner jeg selvfølgelig kjempe godt !! Selvom jeg også har lov å si at jeg bare skulle ønske de kunne tatt ut barnet slik at jeg kan få følelsen av å ha et verdig liv igjen. Og ikke minst kunne være best mulig i form til å ta meg av et nytt familiemedlem, da jeg føler kreftene bare minker og minker for hvert eneste anfall nå da det blir så mye og intenst.. Men! Jeg gir meg aldri uten kamp, å kjemper til siste slutt!! Jeg gjør alt jeg kan for å forberede både kropp og psyke på det som venter rundt hjørnet til tross for dette! Fødselen kunne jeg ikke vært mer klar for, da jeg vet hvilken god premie som venter å få i armene <3

Aleksander ble født i uke 38, så jeg har et lite håp om at babyen lurer seg ut helt på egenhånd om eller innen to uker, viss ikke så er sjansen veldig stor for at vi får hjelp på veien når ting er som de er, å jeg har fått time til vurdering om å sette i gang fødselen om barnet ikke har kommet innen den tid av seg selv. Alt er best når det skjer naturlig, men jammen er det godt at man lever i 2017 å kan få hjelp om ting blir uutholdelige å svært utfordrende!

Enn så lenge er det bare å holde seg positiv å krysse fingrene for det beste. For meg er det aller viktigst at barnet i magen har det bra, å jeg er virkelig villig å ofre alt jeg kan for at det skal ha det best mulig å bli minst mulig berørt av dette <3 

 

 

– En ting skal du vite lille venn! Velkommen skal du være, å du er høyt elsket allerede!!! Å sjekk den storebroren som venter på deg sammen med oss <3 Jeg gleder meg til å se dere smile sammen!! Å være uenige som søsken også skal være <3 Aller mest gleder jeg meg til det gode livet vi skal ha sammen alle fire! 😀 

 


 

NB!! En siste ting.. denne sangen tørker jeg tårene mine til i kveld, å klarer aldri å høre den kun 2 ganger på rad… Anbefaler dere til å ta dere noen få minutter å lytte til Vidar Johnsen å denne enormt fine teksten <3 —–> https://play.spotify.com/artist/0ifMojSgd2uFsClsUdqkKO <—–

KJÆRE MOR <3

Min mor, vil jeg si er av den ytterst sjeldne rasen, og vi har veldig mye å være takknemlig over når det gjelder henne! Jeg vil gjerne få bruke noen minutter på å få dele noen ord om en dame jeg setter absolutt høyest på lista over mødre!

 

I forbindelse med bryllupet hennes skrev jeg litt av det samme som jeg vil gjenta nå og da også tilføye litt ekstra. Jeg er en ekstreeemt lettrørt person, å spesielt nå. I bryllupet hennes var jeg også gravid, å da laget jeg en liten filmsnutt med mye av dette og masse bilder. (Bare et lite tips om noen sliter med å holde en tale uten å bare grine.. Thihi.. )

 

Ikke bare har hun vært med på å gi meg livet, men hun har også lært meg å leve!

 

 


 

Mildt sagt har jeg ikke alltid vert den kjekkeste og letteste å ha med å gjøre opp igjennom, å spesielt ikke i tenårene…. Jeg tror mange er glade for at det for lengst er et lukka kapittel 🙂 Det kan umulig ha vert noen lett oppgave for mor å holde meg og mine søsken i ørene, når vi heller skulle gjøre det totalt motsatte og helst enda litt til, av det som var det fornuftige og bra for vår del…
 

Vi er en veldig tett søskenflokk på 4, og som mor de siste 12 årene har hatt ansvaret for alene. Med hennes store tålmodighet å sterke pågangsmot, har hun alltid hatt troen på oss, støttet oss, å hjulpet oss avgårde på veien selv om den har vært aldri så hard og humpete. En etter en. I mine øyne er hun verdens beste mor, og forbilde!! Jeg er så utrolig stolt over at hun er moren min, å vi er alle veldig veldig glad i henne! Jeg og mine søsken har mange flotte minner med henne, å gleder oss til mange fler i årene som kommer.

 

Hun har alltid vert en solstråle! Hennes smil og humør, overgår de fleste. Om folk sier jeg ligner på henne, så er det definitivt det fineste kompliment jeg kan få!

 

De siste årene har hun bare strålt mer og mer. Og spesielt etter at hun traff Ole. Han kom som en engel, ridende på en Harley inn i livet hennes. Å sammen har de fått oppleve utrolig mye kjekt å spennende sammen. Naturlig nok var vi litt skeptiske til mors nye flamme i starten.. Men når vi tenker etter, kan det ikke ha vert negativt at det som faktisk gjorde oss skeptiske, var at han var så ekstremt snill mot både henne og mot oss barna. Han er veldig flink til å ta henne med på forskjellige eventyr, å får frem alt det beste i henne! Jeg tror ikke det er feil av meg å si at Ole har vert med på å gi henne et helt nytt og fantastisk liv.

 

De utfyller hverandre, å passer bare helt perfekt sammen! Ikke bare er Ole god mot moren vår, han er også en veldig god far for de 4 barna sine! Dette er veldig viktig, og dessverre ikke en selvfølge for alle. Jeg og mine søsken har ikke alltid vert så heldige selv, men har vært så heldige å få den desidert beste stefaren av alle!! Å det er det vi skal bry oss om å ta vare på videre. Han har også tatt godt i mot guttene til meg og søsteren min Trine, og sammen er han og mor helt fantastiske besteforeldre å den beste mormoren og morfaren barna våre kunne få 🙂 Vi er veldig glad i deg Ole! Å vil gjerne takke deg for at du er den du er for oss, og ikke minst for den du er for verdens beste mor, og din kjære kone!

 


 

 

Jeg beundrer virkelig mor og Ole, som til tross for å ha 8 unger til sammen og 2 barnebarn, likevel klarer å være ute på eventyr sammen med alle oss og også bare for seg selv. Hummøret deres er alltid på topp, å de sier heller ikke nei til å hjelpe om det skulle være noe. Jeg tror aldri jeg kommer til å ha grunn nok til å klage på noe som helst når det gjelder unger til disse to i fremtiden.

 

Processed with Snapseed.
 

Gratulerer så mye med morsdagen mor! Vi er alle veldig glade i deg <3 Det eneste som er bedre enn at du er moren vår, er at barna våre får deg til bestemor! 🙂

 

Processed with Snapseed.

Til slutt vil jeg bare si..

Håper at jeg også blir for mine barn, en like god og trygg mor som det du har vært og er for meg <3

 

-> For inspirasjon og tips fra hjemmet vårt, følg gjerne bloggsiden min på facebook for oppdateringer HER <-

 

GJESTETOALETTET!

 


 

Nå er det lenge siden jeg har vist noe fra gjeste toalettet vårt, å tenkte det var på tide med en liten titt om hvordan det står til der inne om dagen. Her som i resten av huset er detaljene stadig i forandring. Det å finne sin stil, å bygge på den retningen i hele huset er veldig gøy. Hjem med forskjellig tema i hver et rom er kult det også, men ikke noe jeg ville foretrukket å hatt i mitt eget. Jeg liker at ting harmonerer, noe som gir hjemmet ro, og en avslappende følelse. Men jeg liker også å eksprimentere og skape kontraster på min måte.

 

 

 

 

Vi har ikke dratt frem malerkosten her enda men har alt vi trenger for å hive oss rundt. Nå er det nok som skjer i hverdagen, å her inne må jeg innrømme å bare like mer og mer den mørke kanten å tenker på å kanskje gjøre noe litt mer spennende med den en den samme vi har i stua. Kanskje den ikke blir hvit likevel ? Kom gjerne med innspill, for inspirasjon og ideer! Det er bare gøy å spennende ^^

 

 

 

Rart å tenke på at utenfor gjestetoalettet så det slik ut for ikke lenge siden.. Å at i de aller fleste rom i dette huset også hadde samme looken da vi flytta inn. Elsker å se tilbake, da jeg bare er sååå fornøyd med resultatet vi har fått til!

 

Ellers er det jo lørdag og greier!! Har dere noe spennende foran dere for kvelden ? Hos oss blir det som det pleier om dagen, sofakos viss jeg ikke må ta meg en tidlig kveld. Formen er helt ekstremt svingende, å jeg skal gi dere en oppdatering på dette litt senere.. 

Ønsker dere en fantastisk fin kveld folkens! I morgen er det morsdag, å da må vi alle være ekstra snille med mødrene våre ^^ Jeg synes det er helt fantastisk at det er en dag i året som er dedikert til dem. Bare tenk hvor mye bra de har gjort og gjør for barna sine <3 Mer om det i morgen ! 

Nyt kvelden så lenge, kjære lesere <3

 

–> Følg gjerne bloggen min på facebook ved å klikke her, for oppdateringer, tips og masse interiørinspo! <–
 

 

EN OLDEMOR SOM ER HELT RÅ PÅ HÅNDARBEID!

Overskrifta taler for seg folkens!


 

Oldemoren til guttene, og min mormor er helt rå med strikkepinnene, symaskinen, heklenåla og med brodering.. Hun tryller frem de fineste plagg, å det på 123. Hun fortjener absolutt litt ekstra oppmerksomhet for noe av det flotte arbeidet hun legger ned sjela si i både til seg selv og ikke minst alt hun lager til andre! ^^ Dette er kun en liten del, å jeg er bare nødt å skrive noen ord om den flotte mormoren min her på bloggen 🙂

 

 

“Bestemors råd” eller “bestemors oppskrift” er vel noe som alltid går igjen i både bøker og filmer, da de alltid har et triks på lur samme hvilken situasjon… Å man hører alltid til å bli frisk etter å ha drukket en suppe brygga av bestemor, stemmer ikke det??  Det forstår jeg veldig godt for bestemødre kan jo nesten alt 😀 Thihi ^^ Bak smilet, humoren og det kloke hodet tenker jeg mye hage og håndarbeid når det gjelder den bestemoren og oldemoren her.   I tillegg til mange år som sydame, har hun blandt annet brodert flere bunader, vevd tepper, strikka massevis, bygd seg opp en flott og eventyrlig hage (som jeg absolutt skal vise en annen gang), som en liten del av mange flotte resultater etter å ha brukt de “grønne” og ikke minst kreative hendene sine.

 


 

Hun har strikket flere varianter av den friske og vakre Nancy kofta! 😀 Blandt annet den hun selv og min mor har på seg her (helt til høyre og helt til venstre) og en i brune toner som jeg har, litt lenger ned i innlegget. Den flotte og blie tanten min har strikket sin egen i midten, å alle disse 3 herlige fruene er ekstremt tatt av strikkebasillen ellers for å si det mildt 😀 Inspirerede å se et likt mønster i forskjellige fargekombinasjoner 🙂

 

Kofter er pene til mye, å her har mor sin til en fin blå kjole på nasjonaldagen vår i fjor. Kan ikke si noe annet en at dette bare er aldeles vakkert, og at strikka tøy i seg selv bare er noe av det vakreste som finnes av klær spør du meg 🙂 For ikke å snakke om personene i bildene over <3

 

Jeg fant ikke noe særlig med bilder av meg selv i Nancy kofta mi, utenom disse som er tatt noen timer før jeg fødte Aleksander. Tilfeldigvis tok jeg massevis av bilder denne kvelden, og var helt uvitende om at dette skulle bli en meget spesiell og fin natt <3 

 

 

 Marius genseren min fikk jeg i gave av mormor på 17. mai et år, å har vært godt i bruk siden. Marius er kanskje veldig ut, og kjedelig for noen, men absolutt helt inn å knallkult for meg! Elsker det friske, norske mønsteret, og bruker genseren mye. Søsteren min sin genser er det moren vår som har strikka. Denne er strikka med hette. Marius dressene, med luer til guttene strikket hun til deres aller første jul <3 Da var de såvidt 2 måneder gamle, og har både vært og er mye i bruk. De er strikket i 1 år. For en fantastisk fin gave! Å tenk hvor mye sjel hun har lagt igjen til oldebarna sine!!? Helt fantastisk, å vi er evig takknemlige over å være så heldige med at akkurat hun er mormoren vår! <3


 

Jeg har veldig gode minner fra besøk hos mormor opp igjennom, å vi søsknene har alltid elsket å være på besøk hos henne og morfar. Om våren 2015, og på min nåværende termindato 17. mars, døde dessverre morfar etter lang tids sykdom. Han var en helt fantastisk person, en av den sjeldne sorten! Alltid noe morsomt på lur, alltid full av glede, omsorg og godhet, og en helt herlig humor!!! Han var høyt respektert av alle, og var en veldig klok mann. Egentlig har jeg lyst å skrive “er” i hver setning her, fordi minnene etter morfar er så utrolig levende at jeg føler han er med oss hver eneste dag enda. Han var med mormor og henta meg på jobb, og kjørte meg til banken den dagen jeg og PB skulle spørre etter huslån. Det var veldig stort for meg å vite hvor glad han ble for det, å hvor glad han ble da han fikk vite hvor bra det gikk i banken etterpå. Skulle virkelig ønske jeg fikk fortalt han at vi fikk kjøpt oss dette fine huset i Kvitlyngveien noen få måneder senere, og ikke minst så skulle jeg ønske han også kunne fylt dette huset med den gode, smittende latteren og gleden sin sammen med mormor. Jeg fikk ikke fortalt han at jeg venta en liten baby, men både jeg og Aleksander (som da lå i magen min) var med på å få bære han til hans siste hvilested. Han hadde blitt en helt fenomenal oldefar, å ikke lenge før han døde tulla han ofte med at jeg måtte få meg en liten luring snart ^^ Slik som jeg kjenner morfar, bruker jeg å tenke at han ligger på en sky høyt der oppe å passer på oss. Han ler nok litt av oss også, der vi springer rundt og styrer med vårt ^^ Iallfall ser jeg det for meg mens jeg hører den herlige latteren hans i ørene <3

 


 

Det å se det fantastiske og unike samholdet han og mormor har hatt opp igjennom, og hvor mye mormor var der for morfar natt og dag hver gang han var på sykehus, og syk hjemme. Det er virkelig rørende!!! Verdens beste forbilder for etterkommerne sine har de iallfall vært, å det er også ord som kommer til å følge dem alltid, noe jeg ikke er alene om å mene 🙂 Mormor og morfar er bare helt fantastiske, og vi er utrolig glade i dem alle sammen! 😀 <3 

 


 

 

En ung og sprek oldemor som holder barnebarn nr 2 i nydelig dåpskjole som hun og min mor sydde sammen til guttene våre <3 Over er 3 av flere bunader hun har brodert. Der i blandt også sin egen, for å nevne noen av de 🙂 Tenk å få oppleve å skulle bli oldemor til 3 barn i løpet av 16 måneder ?  Jeg husker godt flere av mine oldeforeldre, å synes det er så gøy at våre barn også skal få oppleve å få gode minner sammen med oldeforeldre. Moren til mormor, Marie, er blant annet en av de, og som jeg også har fått navnet mitt etter. Det er ingen selvfølge å verken ha foreldre eller besteforelde, så jeg føler meg veldig rik når jeg tenker på familien min 🙂 Herlighet så mange flotte minner jeg har å se tilbake på !! 

 

 

Å få lov å dele noen ord om noen som betyr ekstra mye innimellom er bare helt fantastisk, å noe jeg bare måå gjøre i blandt. Litt friske innspill på bloggen i form av familie, venner og andre ting en interiør og dill er veldig koselig. Skulle så gjerne ha skrevet side opp og side ned om alle jeg kjenner, men da hadde bloggen fort skifta kategori 😀 Det er viktig å ta vare på familien sin å de man har rundt seg ellers, da jeg vet godt at ting kan snu veldig fort og at plutselig er minnene man så gjerne skulle hatt flere av for seint å tenke på… Jeg gleder meg til mange fler med min mormor, og barnas oldemor. Hun er en dame som er gull verdt å ha i livet! Hun har lært meg mye, å jeg har både fått kjenn og ros fra henne opp igjennom ^^ Og hvor førstnevnte i setningen før her, sikkert var veldig nødvendig også mer en en gang.. 

– Du er helt fantastisk, mormor!!! Jeg er utrolig glad i deg, å du er et flott forbilde å se opp til. Ikke bare for meg, men for alle oss som har deg å takke for en stor del av livet !

 


 

-> Følg gjerne bloggen min på facebook, for oppdateringer, tips og inspirasjon via denne linken <-

#strikking #håndarbeid #brodering #familie

DET LILLE BLÅ!

Det er koselig å ordne på rommet til Aleksander, å ekstra gøy å se at den lille gutten kan kose seg her også sammen med meg og PB ^^ Det blir bare mer og mer  et levende barnerom, som også stadig er i utvikling. Det finnes bare så mye pent til barnerommet! 

 

 


 

 

 

Etter å ha tatt ut en stor hylle fra badet å plassert i yttergangen kom jeg på at jeg kunne bruke kurvene som sto i det under barnesengen for å ha leker i, i stedet. Helt genialt for småleker som litt duplo, lekedyr og diverse mindre leker. ( De er som de store kistene fra IKEA) Supert å holde litt orden her også, da det fort blir at man kaster alt sammen i en stor kurv.  Aleksander får lett tak i det, noe som fungerer veldig bra. Vi liker godt å leke sammen med han både i stuen og på romme, hele familien 🙂 Å siden vaskerommet er i rommet like innenfor her, er det helt genialt å av og til kunne kombinere det å legge sammen klær, og samtidig være med i leken til Aleksander 😀

 

 

 

Selv om gutten ikke er så stor enda, synes vi det er lurt å ikke ha alt han har av leker i stuen. Det er ikke nødvendig, + at viss man har litt begge steder kan man heller bytte litt frem å tilbake på lekene. Eller sette bort noe å ta det frem igjen. Dette gjør at lekene blir “fornyet” å mer spennende å leke med 😀 Orden er som sakt viktig for meg samtidig som ting skal være lett tilgjengelig for både barn og voksne 🙂 Det dukker stadig opp nye ideer å løsninger, å det er noe av det jeg synes er  gøy 😀 Men det aller morsomste er jo å dra ting utover gulvet, samtidig som smilebåndet er på topp og latteren høres på lang vei ^^ Thihi..

Snart kommer det en liten seng til i hus ved siden av vår helt til høyre i bildet over. Planen er at babyen som kommer, etterhvert skal dele rom med Aleksander en stund, og at de med tiden skal få hvert sitt barnerom på loftet med loftstue i midten. På loftet per i dag er et soverom, loftstue og et uferdig, men isolert rom som de tidligere eierne hadde sine planer for. Vi skal gjøre dette til et barnerom å har som mål å få gjort det i 2018. En så lenge får vi se hvordan det går, vi har iallfall nok av plass for alle 4 å vel så det 🙂 

 

 

Ellers har jeg ligget strekk ut i dag, å satser på en bedre dag i morgen 🙂 Da skal vi på 15. måneders kontroll med Aleksander!  Det er alltid veldig spennende å se hvor mye gutten vår har vokst siden sist, å det må jammen være spesielt å ikke minst givende å jobbe et slikt sted også, å få følge en så fantastisk utvikling til så mange ! 🙂

Ønsker dere en fin kveld folkens, å jeg håper dere holder dere friske å raske nå som det er så mye snufsete neser på alle kanter!!

VI SKRIVES! 😀 

–> Følg gjerne bloggen min på facebook for oppdateringer, tips og inspirasjon! 😀 <–

 

 

TRO OM DEN SÅKALTE URKVINNEN I MEG SNART DUKKER OPP ?

Fødselen nærmer seg med stormskritt, å plutselig var jeg høygravid igjen! Jeg merker veldig forskjell på kroppen, å får stadig små tegn om at det ikke lenger er lenge igjen. Babyen har ligget med hodet i bekkenet noen uker allerede, å med Aleksander var hodet helt festa i uke 32, noe legen min bare hadde opplevd en gang før. Så det var tydelig at han var ekstra nysgjerrig på hva som befant seg utenfor hula si ^^ Han kom 15 dager før termindato(som faktisk bare er 3 uker fra hvor jeg befinner meg nå), så jeg er veldig spent på hvor nærme det blir denne gangen eller om det skulle bikker over. Slik kroppen kjentes ut sist var jeg sikker på at jeg kom til å få litt før, da jeg ikke kunne forstå at jeg skulle måtte gå over. Jeg er rimelig sikker på at det heller blir før en etter denne gangen også, men man kan jo aldri vite noe 100% 🙂 Det skjer når det skjer, å det er iallfall ingen tvil om at dette blir veldig, veldig spennende !!!

 


 


 

Bagene våre er pakka, å siden situasjonen med helsa mi har vært som den har vært i det siste er det også ekstra lurt for meg å være klar i god tid… Kjenner jeg lengter virkelig etter å få møte vår lille prins eller prinsesse <3 Det er rart å ikke vite noen ting denne gangen, samtidig så blir det en ekstra overaskelse å noe jeg er enda mer spent på en det som skjer i tiden rett før jeg finner det ut.. Mange spør om jeg gruer meg til fødselen, da jeg vet litt mer hva jeg går til å har vært gjennom smertene en gang før. Selvfølgelig tenker jeg litt ekstra på det nå når det nærmer seg, men helt erlig kan jeg ikke si at jeg direkte gruer meg heller. Jeg var veldig heldig med å ha en lett og god fødsel sist, men det betyr nødvendigvis ikke at jeg trenger å være like heldig denne gangen. Vondt er det uansett å en kommer ingen vei utenom, så det hopper vi bare i å tar som det kommer 🙂 Jeg er klar, å vil heller si at jeg gleder meg en at jeg gruer meg, da jeg husker godt hvor mye vi snakka om at dette skulle vi definitivt gjøre igjen mens jeg lå med Aleksander på brystet for første gang.. Hihi^^ Det vonne glemmes fort når man får noe som er helt ubeskrivelig godt som “premie” 😀 

 


 

Sist gikk vannet hjemme helt uten forvarsel om natten, å Aleksander var ute få timer etter dette. Jeg har ikke planer om bedøvelse, da jeg erfarte sist at det var veldig bra å konsentrere seg om å følge kroppen å “hvile” de gode sekundene mellom de vonde toppene. Jeg er åpen om å følge råd fra jordmødrene, men innstillingen min er iallfall å ha en så naturlig fødsel som mulig denne gangen også. Ingen kan si at det er helt smertefritt å føde uansett om de har bedøvelse eller ikke, å hele opplevelsen er så utrolig individuell… Jeg tenker mye på om jeg kommer til å merke noe i forkant, om vannet går hjemme igjen, om riene starter først, om jeg ikke er hjemme osv osv.. Nå har vi også Aleksander i hus, så her må også noen være klare til å komme om det plutselig skulle begynne på natten. Hehe det er jammen mye rart å tenke på, men det fødes jo barn hver eneste dag, å vi er skapt for å kunne gjøre det, så det må vel gå greit det 🙂 Alt kan skje, men jeg gidder ikke å beskymre meg unødig å høre på alle skremslene der ute… Fødeprogram bare griner jeg av uansett, da det er så sterkt å rørende, å lar meg aldri skremme. Vi vet jo alle om uhyggelig historier som dessverre skjer, noe som er veldig veldig trist! Men man kan ikke gå rundt å tenke sånn om alt. Uansett så kan det ikke annet en å gå som det går, men vi kan krysse fingrene for det beste 😀 

 


 

 


 

Tenk at Aleksander snart skal bli storebror, og at vi tre skal få et nytt medlem i den gode lille gjengen vår 😀 Er det ikke bare helt fantastisk!!!!??? Jeg tror nesten ikke at det er sant, å er evig takknemlig for at jeg er så heldig å få være en del av dette eventyret! 😀 <3 Barsel tårer, våkenetter, ammetåke, 2 barnsmamma. Jeg er klar for nye utfordringer !! Nå er det vel bare å vente på at den såkalte urkvinnen skal dukke opp, å jeg skal være på`an igjen…. Thiihi ^^