ÅRETS NYTTÅRSBORD !!

Reklame | Floriss Ålgård

Her i huset gjøres det klar til nyttårsfest, og med det følger noe av det morsomste jeg vet.. Nemlig borddekking! Ikke overrasket ? Dette er så gøy!! Tidligere i dag var jeg en tur innom de herlige damene på Floriss Ålgård . Jammen bugner det helt enormt med lekre oppsatser og buketter hos dem! Jeg vil gjerne vise dere hva jeg fikk med med hjem for å sette prikken over i’en på bordet vårt til siste dagen for i år.

Grønt er skjønt heter det og jammen har det sin grunn. En deilig farge som passer til så mye, å etter å ha lagt min elsk på grønt i form av planter dukker det mer og mer opp i andre ting også. Servietter som settes opp som her synes jeg også får et mer elegant uttrykk og fylde om man bruker to typer. Gjerne i to ulike størrelser for mer dybde og harmoni.Vi blir 10 stk rundt bordet i år. På menyen står biffsnadder av hjort, felt på Ombo. Kortreist og smeltende i munnen! Deilig skal det bli, og med fløtegratinerte poteter, asparges og annet deilig tilbehør og saus er jeg ikke den eneste som gleder seg!

Kuler fra juletreet er perfekt å pynte et nyttårs bord med. Sølv å gull går fint an å blande, og med grønt sprites det meste opp. Lek deg og ikke vær redd for å pøse på me pynt til nyttårsbordet. Kjør på og KOS DEG!!

Annica Njærheim er eier og daglig leder på Floriss Ålgård. I tillegg til Floriss Kilden og Tasta. Utrolig hyggelig dame, og alltid koselig å komme innom til både henne og resten av de smilende ansatte! Tusen takk for hyggelig besøk hos dere i butikken på Ålgård i dag.

Lykke til med forberedelser og nyttårsfeiringen i morgen, kjære lesere!

 

Continue reading “ÅRETS NYTTÅRSBORD !!”

JULEN 2019!

Woow for noen dager dere! Familien har storkosa seg med begge sider av slektstreet, og vi har hatt noen minnerike dager så langt. Vil dere ta en titt ?

Siste sprell fra Rampenissen for i år var julesokker proppa med nytt undertøy og snacks til barne tv på morningen. Barna var i ekstase fra første stund, og holdt høyt nivå til kveldens siste.

Når man er liten betyr julen noe helt spesielt. Videre dabber den ekstra spesielle julefølelsen av for mange, men kommer virkelig tilbake når en selv får barn og ser sin egen barndomsglede gjennom deres øyne. Magisk!! Barnelatter, forventninger, mas etter gaver, utålmodighet og ekstrem glede!! Det er helt utrolig vakkert alt sammen <3 Julen har fått en ny mening, og en helt fantastisk en!!


Mellom godterier og barne tv, måtte jeg forhandle litt med julebildene foran treet.. Jeg holdt hva jeg lovet, og det var en photoshoot med kosefillene til Julie etterpå. Her er 4 av totalt 8 favoritter som skal være med hver meter hjemme hos oss.. Thihi ^^ Alle sammen fikk streng beskjed om å smile pent.

Sååå stolt over gjengen min <3


Selve julekvelden ble feiret med familien på min side. Hele 21 stk var vi, og nivået der etter. Utrolig gøy, og jeg tipper naboene også fikk med seg volumet.

Vi var vel hjemme rundt 21:30, og barna sovna på et blunk. Deretter satte jeg og PB oss til med et glass vin og lego bygging/ordning av Sylvanian hus på spisebordet. Det varte og det rakk, og vipps var de kuleste ting trylla frem på bordet. Vi prata og koste oss, å gleda oss over tanken på hvor glade barna ville bli dagen etter, når de fikk se noe av det de fikk være ute av eskene og klart på bordet.


Noen nydelige juledager er over, og vi skal nyte romjul så godt vi kan.

Kos dere masse videre kjære lesere, og ta vare på de dyrebare øyeblikkene <3

 

 

 

GOD JUL KJÆRE DERE!

Kjære alle gode lesere <3 Nå håper jeg de fleste av dere har funnet roen. Kanskje gjenstår bare stryking av skjorter og skrive navn på noen gaver? Jeg håper dere klarer og senke skuldrene, lene dere tilbake og kose dere sammen med familien og få gode juleopplevelser <3

Her i hus har dagen godt til de siste forberedelsene som handel av mat og småting. Vi er godt i rute, og klar for å ta i mot familien på PB sin side til frokost i morgen her hos oss.

Rampenissen skal ha sitt siste trekk, og sitter klar mellom julesokkene til barna som avslutning på noen uker med masse sprell i hus! Kantro de gleder seg til i morgen de små! De er helt i ekstase ^^

Å se julen i barnas øyne er som å dra tilbake i tid å gjenoppleve sin egen barndomsjul. Det er helt rørende <3 Vi fikk foressten streng beskjed av eldstemann i dag om å ikke fyre opp i peisen i morgen, siden der skal julenissen inn.. Thihi ^^ Vi har også vært ute med grøt på trappen.

Jeg er uendelig takknemlig for at jeg har så mange rundt meg å glede meg sammen med. Dette er ingen selvfølge dessverre, og tankene går til de som gruer seg til julen i motsetning til oss. Skulle virkelig ønske at ALLE fikk en GOD JUL !!!

Ta vare på hverandre, fine dere. Vær takknemlige og vis raushet <3 Måtte julen 2019 bli helt fantastisk for dere alle!! <3

– Juleklem fra Marie ^^

BORDDEKKINGSTIPS TIL JULESELSKAPENE!

Reklame | feel

Årets store selskapsrush nærmer seg med stormskritt! Jul og romjul er for mange en travel tid med det ene selskapet som venter etter det andre. Kanskje skal du dekke opp et selskapsbord eller to selv? Jeg vil gjerne vise frem 2 borddekkinger jeg har hatt nylig i forbindelse med årets jul og i samarbeid med feel.

Rødt eller hvitt. Det er uendelig med muligheter! Man må bare tørre og kaste seg litt ut i det. Sette frem litt pynt og lys på bordet og tørre eksprimentere. Ofte får jeg spørsmål om hvordan jeg kommer på hva jeg skal dekorere bordet med og om jeg ser alt for meg fra starten. Det gjør jeg ikke, og jeg prøver meg alltid frem hver gang. Veien blir til mens man går den, og et pynta bord blir til etterhvert som man setter tingene på bordet og leker seg! Tørr og utfordre deg kreativt ^^

Lys og servietter som henter opp litt av fargespillet i dekoren skaper harmoni og balanse. Ulike høyder på lys og materialer skaper kontraster og spenning. Ta utgangspunkt i et sentrum av bordet og jobb deg utifra dette kan være et lurt tips.

Lysestaker, stearinlys og lykter fra feel // Kunstige kranser på lampene fra feel // Julekuler fra feel // Dekortrær fra feel // Kunstige blomster fra feel

Tøyservietter kan like godt ligge under tallerken som over. Det viktigste er at du er fornøyd med din dekorering, og her finnes ingen grenser eller fasit! Dekk gjerne opp i god tid eller test deg frem på forhånd. Da slipper du å bli stressa og usikker like før gjestene kommer. Kanskje finner du ut at dette var morsommere en du hadde tenkt ?

Juletallerken og krus + tøyservietter fra feel // Løpere fra feel //  Lysestaker og stearinlys fra feel // julekuler fra feel // Vaser og alle kunstige blomster og planter fra feel //

Bruk de fargene du liker, og ikke være redd for å gjøre noe «galt». En borddekking er å legge litt av seg selv igjen på bordet til de som skal komme på besøk. Dette skal være gøy! Vips er du like gira på å dekke bord og holde selskaper som meg ^^ Håper dette kunne være til litt inspirasjon <3

Lykke til med de siste forberedelsene!

Continue reading “BORDDEKKINGSTIPS TIL JULESELSKAPENE!”

PEPPERKAKE HUS OG TILBAKEBLIKK PÅ 90 TALLET!

Gurimalla det er koselig å skape sine egne juletradisjoner, av en god blanding fra mine og PB’s juleminner fra barndommen. Hele desember for meg går ut på å skape varme og gode juleminner for barna, å det er bare sååå gøy å se gleden i barneøynene deres og høre de snakke om hva vi finner på.

Her en dag pynta vi pepperkakehus, og det var stor glede og spenning rundt bordet! Glasuren sprengte seg fort ut gjennom posen og det ble en smørje av alt.. Thihi ^^ Veldig spennende å se om huset står uberørt i stuen.. Utrolig nok har ungene ikke vist litt interesse for å snike i huset en gang! Det hadde jeg trodd skulle bli smakt på innimellom hele tiden, men de ser på det som pynt akkurat som alt annet innen den kategori. Nesten litt for flinke til å holde seg borte..

Nissemor og nissefar fra Feel har flytta inn i huset, og de blir flittig lekt med.

Kom over et juleminne fra 90’tallet , hvor jeg (med briller) og mine søstre er samlet for pepperkakehus pynting med farmor! Sååå stas!! Å som dere ser er farmor raus og grei! Et helt hus hver fikk vi endatil :O Gode tider <3

GAVEINNPAKNING!

God kveld kjære dere, denne fredag 13. Har dere hatt noen ulykker i dag, eller er dere kanskje ikke fullt så overtroiske ? Jeg vil gjerne titte innom med litt inspirasjon til julegavepakkingen og har valgt noe helt ulikt det jeg normalt sett bruker å gjøre.

På Nordli, Amfi Ålgård kom jeg over noen grisefine kombinasjoner av papir jeg ikke klarte gå i fra. Champagnefarga, rødt og glitrete! Perfekt og ikke minst ekstra søtt med små nøtteknekkere på. Det er så gøy å pynte gavene <3

 

Den største gleden en kan ha er å gjøre andre glad. Vær takknemlig og spre masse varm glede. 15 dager igjen til årets vakreste dag <3

 

 

 

 

 

 

RAMPENISSEN!

I fjor fikk vi et koselig og annerledes brev like før desember.. Det sto at julenissen hadde sendt oss en av sine hjelpere, som ville fylle desemberdagene frem mot jul med rampestreker, aktiviteter og magi. Denne lille rakkeren ble meget populær i huset, og i år har han jammen funnet veien til oss igjen ^^


Like før jeg skulle gå og legge meg nå, fant jeg han med all cornflakes’en utover i gangen..! Thihi han får bare styre på.. Jeg og PB gleder oss iallefall hver eneste morgen til reaksjonen vi får av Julie og Aleksander hver gang de våkner til ny dag. Kan tro de blir overrasket når de ser hva Rampenissen har gjort i natt!

Andre ting Rampenissen har gjort i det siste er blant annet å pakke in barnas ipader, dopapir på juletreet og henge seg selv opp i en av Aleksanders truser. Noe som var svært populært i heimen.

– Dette blir tradisjon, og det er bare såååå gøy og få lov å være med på å skape morsomme juleminner sammen med barna ^^ Denne kalenderen er bare helt genial, og gir mange smil til både store og små!

JULEGODT OG JULEBORD TIPS!

Reklame | Feel

Vi skriver 9. desember og er godt ute i den offisielle julemåneden. Hos oss glitrer det og lukter jul på lang vei, og i helgen fikk endelig julebaksten også fart på seg.

 

 

Gamle kakebokser og de samme i alle år har jeg egentlig hatt. Men når jeg fant disse hos feel falt jeg pladask for å handle meg nye med en gang, på flekken. Kjempe koselige!! Og veldig fine å servere i rett fra boksen, som de er å se til ellers.

 

 

Peppermyntekuler og risboller er skikkelig tradisjon. Forutenom pepperkakehus er det kun dette jeg har laget så langt. Ting tar tid og det skal spises og serveres også. I år testa jeg bare for moro skyld med hvit sjokolade til risbollene. Det ble veldig godt og ungene ble veldig begeistret! Bytta ut mørk sjokolade med hvit, og hadde ikke kaffe i. Det er det eneste som er forskjell fra de «vanlige mørke» risbollene.

Det finnes mange koselige bokser. Og noen andre jeg ikke klarte å dra hjem uten en dag, var disse med en herlig elg på. Her bruker jeg de som en «goodieboks» på foreningsbordet. Med flakslodd, telys og julegodt syntes jeg dette ble en koselig gave i tillegg til boksen. Genialt å ha små gaver i, samt julegodt eller hva som helst. Betjeningen på feel tipsa meg om at hun hadde hatt penger i som julegave til barnebarnet. Utrolig koselig å kreativt for å «friske opp» en ellers kjedelig konvolutt med penger. Veldig godt tips til dere som gir penger/gavekort.

Ellers har jeg funnet ut at lys like godt kan være fine i boblen sin mini utgave. Så i år ble dette advendtstaken min med fire slike på rad. De hvite trærne kan jeg nevne også er fra feel, og de er like fine som pynt på en sjenkt/lysfat eller på et pynta bord! Bruk fantasien, og ikke vær redd for å fylle opp bordet med alt mulig av pynt! Lek deg og kos deg, det er jo tross alt JUL!!

EN MORS PIRRENDE DRØM…!

Noen ting er bare mer fristende en andre… Noe får man sjelden, og et spesielt rom må man kjempe for på kvelden..

 

 

En mors pirrende drøm, er et vaskerom uten så mye som en skitten søm..🙈 Julevask hva er det ? Her er det ikke lett å få fred 🙊 Når vasken er bretta og klar, ja da kan hu mor smile lurt til han far…Guriland, at det går an. Et strøkent vaskerom er en drøm som skjelden går…✌🏼Thihi kjenner du deg igjen år etter år ? ✨

Litt gleder i tekstil sorgen, er julepynt ved vaskekorgen. Feel har både såpe og dekor. Og til jul er det deilig med rene dufter som fra et englekor 👼🏼✨

 Et skinnende vaskerom er mer en deilig. Duften av nyvaska er som en sommer-forelskelse med hvite rene segl i <3

Til alle menn som vil ha mer en en klem.. Sleng på en klesvask og fruen blir kanskje litt mindre fornem…

 

Continue reading “EN MORS PIRRENDE DRØM…!”