KNAKENDE GOD HELGEKOST!


Vet du ikke hva du skal ha til middag ikveld, men du vet du vil lage deg noe SKIKKELIG GODT siden det er lørdag? Da anbefaler jeg virkelig å prøve dette her!

Vi kaller det for “Horn med ost og skinke”. Det høres kanskje ut som noe mindre spennende som du har smakt 100 ganger før.. Men! Det er nemlig så mye mer enn det! Jeg har bare kalt det for det siden vi var små, og fordi da var hovedingrediensene alltid ost og skinke.. Med årene har denne retten bare utviklet seg enda mer med forskjellige ting vi har i, og blir bare bedre for hver gang vi lager det. Du kan ha i hva du vil, men jeg vil gjerne dele den oppskriften vi liker best!

( Om du tilfeldigvis skulle være vegetarianer, er det bare til å kutte ut kjøttet, å det vil være kjempegodt da også.)


 

( NB! Oppskriften varierer du selv etter hvor mange som skal spise. Jeg lager alltid denne til oss to, men da fryser jeg også ned 3/4 deler av Hornet. En veldig greit ting å ha på frysa. Med mindre man er 10 i familien og alle er ungdommer/voksne. Vil jeg si denne oppskriften er mer en nok til en vanlig familie. )

Til deigen trenger du :

625g hvetemel

2ss sukker

1/4ts salt

100g smør

50g gjær

2 egg (1egg til deigen, og 1 til å pensle hornet med)

3dl melk

Til å fylle med trenger du : 

1 skinke på boks

1 pakke reven ost

1 pakke smårettbacon

1 purre

1 løk

1 paprika

1/2 glass med jalapenos

pizzakrydder/oregano alt ettersom hvor mye krydder du vil ha..


 

Du begynner med å ha alt det tørre i en bolle. (Mel, sukker og salt) 

Når smøret er smelta tilsetter du melken og lar dette nå lunken temperatur før du blander i gjæren.

Denne blandingen helles i mens kjøkkenmaskinen går, slik at det blander seg godt inn litt og litt. Da blir også deigen mye mer luftig. Deretter settes denne til heving i ca 40 minutter.
     

Mens deigen hever seg går du igang med fyllet.

    

Må bare skryte litt av det nyeste redskapet jeg har på kjøkkenet. Det desidert BESTE kutteredskapet jeg har vert borti. Den er fra Tupperware og ved å dra lett i snoren, finhakkes hva du måtte ønske på et blunk! Her har jeg brukt den til å kutte både løken, purren og jalapenoen. Ikke en eneste tåre og sviende øyne, og du klarer heller ikke å komme borti fingrene. GENIAL!! Å det hjelper også på å holde det mer ryddig under matlagingen.

  

Når deigen er ferdig heva kjevles deigen utover på et bakepapir.(du forstår hvorfor etterhvert)

For at papiret ikke skal skli på benken tar du noen dråper med vann under. Da holder det seg stabilt på et sted. Å det kommer ikke vann gjennom viss du ikke tar så mye..

Når jeg skal kjevle ut deigen bruker jeg forresten litt matolje på kjevlet, og på deigen istedenfor mel. Dette for at deigen ikke skal henge fast, og blir da lettere å jobbe med. Når jeg baker til slike type ting bruker jeg aldri mel som underlag.. Kjempelurt! Et godt tips fra min kjære mor, som er veldig dreven på kjøkkenet.

Fyllet tar du på i hvilken rekkefølge du vil. Ingen fasit. Jeg foretrekker å gjøre slik som på bildene under. Starte med litt av osten og krydder først, etterpå kommer løken og purren. Deretter tar jeg på paprika og jalapenos, bacon og skinke. Avslutter med resten av osten, og et nytt lag med krydder.

Når det gjelder krydderet må du “smake” deg frem. Her er man så forskjellige.

     

    

   

Nå forstår du kanskje mer av hvorfor bakepapiret er på benken under. Den ruller du sammen alt med. Nesten litt som å lage sushiruller om du har vert borti det. Samme prinsippet. Kan selvfølgelig gjøre det uten også, men da går som regel hornet mitt i stykker, og jeg blir ganske sur…

Endene som stikker ut på siden, bretter du til når du har laget denne pølsa. Deretter drar du av bakepapiret. Kringla blir veldig stor, å du kan også lage denne på to brett om du ønsker det. Da kan du bare brette ut igjen bakepapiret å bruke det som underlag. Viss ikke velter du kringla over på et nytt brett slik som jeg har gjort her på bildene under. Før den går i ovnen pensler jeg den med egg, og lar den stå på benken å svelle i 10 minutter.

Stekes på 250 grader i ca 20 minutter/til den får en gyllen farge.

    

Den ser ikke så veldig fin ut denne gangen.. Men dette er langt ifra en rosablogg, å har ingenting å si!

    

Som tilbehør kan du ha hva du vil. Jeg lagde en salat som dette, å hadde også ruccola til. Om du har rømme eller gresk dressing er det veldig godt sammen med dette. Eller andre dressinger om du foretrekker det.

Var dette noe som frista ? Skulle det være noe du ikke helt skjønner er det bare å spørre. 

Om du liker de tingene som er over, sier jeg bare en ting : SNADDER !!!!


 

KLARER IKKE Å DY MEG…


 

Kanskje Justin Bieber var redd han skulle få vann i føttene han også?? Det hadde nok ikke tatt seg ut … Hehe..


 

HJELP! UKENE BARE FLYR AVSTED!


 

Så var det fredag igjen. Ukene bare flyr avsted å det er nesten litt skremmende.. Det første tantebarnet mitt, Tristan er allerede en uke, det er 3 uker igjen til min termin og jul og nytt år står snart for tur. Vips så er vi godt i gang med 2016 !!

     

I dag har vi vert utover å handlet så og si det siste vi trenger å pakke med til sykehuset… Nå er det ingenting å vente med, så det er bare tull å la det drøye lengre.. Man vet aldri når de trekker i snoren og vil ut, så da tenker jeg det er best å være klar med det jeg kan til vi må hive oss i bilen og kjøre. Kjenner jeg meg rett, er det garantert noe jeg ikke har tenkt på.

Ellers har jeg slappa av, å er egentlig midt oppi mekking av mat til ikveld. På menyen står *horn med ost og skinke * og gresk salat til. Skikkelig kosekost! Mor laget dette da jeg bodde hjemme, å det er selvfølgelig ingen som klarer å lage den bedre en henne.. I kringla skal det være skinke, løk, purre, oregano/pizzakrydder og ost. Jeg og Pål Børge har satt en ny vri på den, å har i tilegg litt bacon, paprika og jalapenos for å gjøre den litt *kvessere*.

   Legger etterhvert ut oppskrift og bilder av dette her på bloggen. Noe som absolutt bør prøves, om du ikke har laga det før. SNADDER SNADDER!!

Det lukter også litt sofa og seriekos utover kvelden, noe som er veldig typisk for fredager her i hjemmet. Pål Børge har fyrt i ovnen, så det er skikkelig varmt og koselig hos oss nå, og ekstra kos er det når vi hører vinden herje utenfor.

Har dere noen koselige planer for kvelden ? Viss ikke foreslår jeg at dere nyter den så godt dere kan!


 

TORSDAGSMYS..

Inneholder Annonselenker 


 

Bare litt torsdagsmys fra en stuen vår i Kvitlyngveien. Levende lys er nesten fast om kveldene for tiden. Høsten og vinteren er er veldig fin tid for masse levende lys og inne kos og ekstra koselig når mørket kommer tidligere og tidligere. Pakke seg godt inn i yndlings-pleddet å kose seg med en god film, god bok eller hekletøyet i hendene er bare superdeilig. Jeg for min del foretrekker hekletøy, å gjerne noe på tv`n i bakgrunnen, å selvfølgelig interiørblader og blogger for å høste inspirasjon! 

Hvite roser er desidert mine favorittroser. Disse er kunstige.

Veldig genialt med kunstige blomster i slike dekorasjoner som her, med kongler og granbar.

Kanksje du har sett glasskrukkene tidligere? Veldig fine og kan brukes til oppbevaring av hva du måtte ønske!

Disse er fra DrLykke.no , og finnes HER! til en pris du vil like.

Dette var litt fra meg ikveld, snart får vi besøk av et vennepar som ikke har vert i stuen her siden den var under full oppussing i sommer. Det blir veldig hyggelig. Noen andre som har koselige planer for kvelden ?

Kos dere videre, og nyt denne fine høstkvelden 🙂 


 

 

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT <3


Tiden flyr, og vips der var vi 37+0. Nesten som om det var i sist uke ting enda var hemmelige, og jeg følte det sto skrevet gravid i panna mi.. En veldig spennende tid, men også utrolig gøy da vi endelig kunne fortelle om det.

Jeg trodde et svangerskap skulle vare i det uendelige.. Å på tross av at jeg i siste del ikke har vert særlig god til bens, føler jeg at tiden har flydd avsted likevel. Det nermer seg kraftig for hver dag, å plutselig trekker han i snoren å er på vei ut. Vi gleder oss veldig mye til å få hilse på, og bli kjent med den lille luringen som spreller i magen. I mellomtiden er det bare å gjøre som før, å kose meg med siste forberedelser, og glede meg til han kommer. Vuggen mangler fortsatt madrass i bunn, men den er kjøpt inn og snart på riktig plass. 

Det blir veldig spennende når han kommer, å jeg lurer skikkelig på når det blir i forhold til termin som er 21. November..

Hva tror dere ?

 


 

 

HØSTBORD DEKKET TIL FEST!

Inneholder annonselenker 


En av mange ting jeg gledet meg til med å flytte inn i et hus å få større boltreplass, det var å endelig få plass til et skikkelig spisebord. Da visste jeg også med en gang at det betyr flere selskaper, lettere å invitere flere på middag, å ikke minst, det kjekkeste jeg vet, nemlig dekke opp å pynte skikkelig til gjestene kommer! 🙂 Mange ser nok ikke nødvendigheten av det, å synes det er stressende nok i seg selv å ha gjester. Å vil heller ha bordet fullt av alle grytene osv under hele måltidet. Da passer det godt at jeg elsker å dille det til og pynte. Enten for fotograferingen og hobbyen sin del, men selvfølgelig er det kjekkeste å dekke opp til gjester, å vite  mens jeg holder på at her skal det bli mye latter og koselig rundt bordet om kvelden.

 

Det er mange måter å dekke opp på, å fater med mat kan selvfølgelig også være en del av oppsetningen. Alle årstidene har sin sjarm, og noen ting som passer ekstra godt til hver. For min del pleier jeg å ta inn mer og mer grønt og brunt som kongler og granbar, desto lengre utover høsten vi kommer, og til jul og nyåret. 

 

 

 

Hvert år når det første granbaret og de første konglene blir å se hos oss, er ikke Pål Børge særlig fornøyd med det samme han får øye på det… Han blander seg ytterst sjelden i interiøret og pynten, men når det begynner å minne han om jul i september, da tror jeg han blir litt små stressa.. Med en gang han tenker ordet jul, tenker nok han på alle selskapene, og det stresse som følger med (som han ikke gjør noe av det engang…) Så hvert år må jeg forklare at granbar og kongler er like mye høst som jul, og at når han ser julekulene og de hvite englene rundt, da kan han heller begynne å forberede seg.. Flaks for han , så elsker jeg å dille med disse tingene, så han kan alltid slappe av i ro og fred..

 

 

 

 

 

Lekre ting som sølv og glass, kan sammen med rotting og naturlig pynt som blomster og kongler friske godt opp på bordet. Det er ikke alltid så mye som skal til for å få det til å se veldig oppdekka ut. 

Mye av det dere kan se på bordet er å finne hos DrLykke.no, og til veldig gode priser alt sammen.

Lekker og kraftig champagnekjøler i aluminium, som du kan ha hva du vil i, og genial om drikken skal holdes kald under hele selskapet samtidig som du har den på bordet! Når den ikke brukes til dette er den rålekker med blomster i, som en vase. Enten om det er på et dekka bord eller på en kommode i stuen.

Champagnekjøleren finnes HER!

Dekkebrikkene i rotting dekorerer bordet i seg selv. Rottingfan som jeg er liker jeg disse utrolig godt! De beskytter også bordet for tallerkenen, og du får den også en smule høyere opp om du ønsker det.

Dekkebrikkene finnes HER!

 

 

Champagneglassene synes jeg hadde et lekker design, å passet også veldig godt til denne champagnekjøleren. Man trenger heller ikke å kjøpe dem seperat eller to og to. De er i pakker på 6 og 6, noe jeg synes var ekstra gøy. Prisen på disse er også til å bli forelska i. Om man ikke drikker champagne så gjør det ikke noen verdens ting. Man kan ha både vann, brus, saft eller vin i disse. Det er helt opp til den som skal drikke fra dem. Å det samme gjelder champagnekjøleren, den kan du kjøle ned hva du måtte ønske av drikkevarer på bordet.

Champagneglassene finnes HER!

 

 

Ha en fortsatt fin ettermiddag, og for alle dere som er like interiørfrelste som meg, kos dere med dillinga! 

#interiør #drlykke #interiør #høst #festbord #selskapsbord #borddekking #rotting #finnschjøll #roser #interior 


 

INTERIØR INSPIRASJON, OG BABY HJEMKOMST!


Bare digger leiligheten til søsteren min. Hvitt, grått og sølv er farger som også går igjen i dette hjemmet. Med romantiske og koselige detaljer, gjenspeiler søsteren min seg i pynten sin. Vakker, avslappet, elegant og nydelig!! Man føler seg hjemme med en gang man kommer inn døren, og blir møtt med en sjelden fin varme og ro. Alltid like gøy å komme på besøk her, å alltid spennende å titte litt rundt å se på “nye” løsninger, som ofte dukker opp. Hun er veldig kreativ, og liker som meg å dille med pynten og lage ting selv. Kjempe flink, å veldig inspirerende.

Utenom lillebror og bonus søsken, har vi alltid vert 3 søstre. Vi er alle 3 veldig tette i alder (20,22 og 23), noe som bare blir enda gøyere til eldre vi blir. Da vi var små kan vel kanskje diskuteres hvor gode venner vi var… Men jeg er veldig glad for at jeg har de idag! Å ser på dem som gode venninner begge to.

I dag var det lille Tristan sin tur til å komme hjem. Mor og hun andre søsteren min Silje, gjorde det rent og pent i leiligheten, mens jeg ordnet til litt friske blomster i en vase å dekka opp til frokost. Kjempe koselig!

                       
Er det ikke utrolig at det går an å bringe noe så nydelig til verden ??

Hentesettet er strikka av mormoren til Tristan for anledningen.

Når vi kommer og når vi går blir vi alltid møtt av et koselig syn utenfor hos Trine. Her har hun laget til en søt og høstlig dekorasjon rett ved inngangsdøren. Denne passer like godt til høst som til jul, som også snart står for tur.

Tenker det var veldig deilig for dem å komme seg hjem fra sykehuset. Kan tro når Tristan skal begynne å interessere seg for pynten til Trinemor… Det samme blir spennende å se hos meg, men det har sin sjarm det også, å hører selvfølgelig til småbarnslivet 🙂


 

 

PERFEKT DAG FOR KAMERADATE!

 

Inneholder anonselenker


 

Høstværet har for alvor kommet, og vi går mot vinter. Idag var det hagl og regn om en annen.. Hva er vel koseligere enn å kose seg inne i slik et ruskevær ? Jeg stod tidlig opp som vanlig, spiste frokost og kokte meg en kopp med kaffe før jeg satt meg ned i sofaen med ipaden og litt interiørblader. Helt stille, og lyden av et uvær som herjer utenfor vinduet.. Kjempe kos !!

Har tatt masse bilder idag. Å hatt skikkelig kvalitets tid med kameraet. Interiør og fotografering.. Jeg tror nesten ikke jeg trenger å si mer. Om jeg setter meg selv sammen med de ordene der, ja da er jeg virkelig i mitt ess! Å slike ruskedager er perfekte til å bruke på slike hobbyer.
 

Er fast leser av *vakre hjem og interiør* , å det er like gøy hver gang det kommer i posten. Masse ny inspirasjon, å jeg drømmer meg alltid bort mellom sidene. De søte telysholderne har jeg snopa hos feel Ålgård. Kjøpte flere stykker, fordi jeg tenkte de kunne være perfekte til å sette rundt om i stuen, eller brukes til å dekke opp et høst/vinter/julebord. Kjempe søte.

Glasskrukken er fra drlykke.no, og heter “la Maison”. Rålekker krukke som kan brukes til alt fra oppbevaring av søtsaker, bakevarer på kjøkkenet, eller du kan ha pyntekongler nå som det er høst, eller fine kubbelys. Hva du måtte ønske, bare bruke kreativiteten! Den som dere ser i rotting-brettet, er også samme som denne.

“La Maison” krukken, finner du rett HER!

Hadde håpet jeg skulle fått oppdatert bloggen tidligere, men jeg klarte ikke å komme meg fra kameraet.. Så har jeg selvfølgelig vert på sykehuset å besøkt Trine og Tristan. Kjempe koselig!! Å jeg gleder meg veldig masse til de kommer jeg til seg selv i morgen. 

Hva har dere bedrevet søndagen med ? 

#høst #drlykke #interiør #blomster #stjerner #vakrehjemoginteriør #canon


 

 

 

INNEKOS I HØSTVÆRET!


 


Skikkelig vestlandsvær og høst ute, å jeg koser meg inne 🙂 Masse bilder tas idag, og jeg skal selvfølgelig dele det med dere! Følg med på bloggen senere idag, der kommer mye nytt å spennende ^^


 

ET LITE HØSTMIRAKEL <3


                                       Natt til i går skjedde det et lite mirakel på sykehuset i stavanger! En liten gutt med navn Tristan, meldte sin ankomst og jeg ble tante for aller første gang. Er det ikke fantastisk ? Fra søsteren min begynte å kjenne ting hjemme, til gutten var ute på sykehuset gikk det ca 4 timer 🙂 Han hadde satt seg godt til rette tidligere i uken, men hadde ikke tid til å vente på at jordmødrene skulle forsøke å snu han. Han ville bare ut, å det forstår jeg godt når han har en så utrolig god mor som har ventet på han. Hele sykehuset snakker om den fantastisk fine setefødselen, å vi er kjempeglade på hennes vegne for at det gikk så utrolig bra for seg! Med sine 2865 gram og 47 cm, kom han som et skudd akkurat en uke før termin. Alt står bra til med begge to, å moren føler seg sprek som aldri før etter fødselen. 

For en nydelig liten sjarmør!! Gleder meg utrolig mye til å bli bedre kjent med denne karen her.

      

                      

Mormor, oldemor, mor og Tristan. 4 nydelige generasjoner. Kjempe stolte alle sammen.

Gratulerer så mye igjen, Trine! Å velkommen til verden lille Tristan.

Gleder meg veldig mye til å ha søsteren min rett oppe i gata over her, å ekstra mye gleder jeg meg til min egen lille prins melder ankomst om få uker. Ser fram mot en veldig spennende tid, å gleder meg masse til å ha permisjon sammen med disse 🙂

#baby #fødsel #gravid #guttebaby #familie