TULIPAN OG BLOMSTER TIPS!

Ikke kast tulipanene bare på grunn av at de blir lange og «hengete». Gi dem heller nytt liv, og nyt dem enda lengre.

Her har jeg brukt en dings jeg fant på wish, «invisible flower holder» . En genial rund sak med sugekopp på ene siden, og massevis av tagger tett i tett på andre siden. Setter man stilken ned på disse taggene, vil den stå rett opp, og man kan gjøre enormt mye gøy med blomstene i vasen! Vet ikke hva disse heter på norsk ? – Og har ikke kommet over de i butikk enda. Hadde jeg sett det før hadde jeg hatt i hus for lenge siden. Helt genialt!! Når de er gjennomsiktige med sugekopp i tillegg blir det bare enda bedre, da den ikke synes i vasen heller.

Her har jeg tulipaner i favorittvasen boblen, designet av min herlige venn @finnschjoll . Ikke glem å snitte tulipanene på nytt, da holder de mye lengre. Setter du de kaldt om natten blir det bare ekstra bra 🫶🏻

Riktig god kveld til dere <3

FRA BOKHYLLE TIL PLANTESKAP

I fjor kom jeg over et helt genialt tips på instagram kontoen til @spiselighage !! Altså hvor genialt er ikke dette ?!

Vi hadde et skap vi egentlig skulle kvitte oss med på loftet, helt til jeg ble inspirert til å gjøre det samme som Dennis. Skuffene er også veldig greie, da utstyr som plastpotter, såredskaper, jord, osv kan oppbevares her.

Gammelt skap + billige ledlysrør fra Jula = planteskap. Til forkultivering av planter hjemme hos seg selv, går det helt fint an å gjøre det på denne måten. Uten at det behøver å bli en kostbar affære med de mest proffe lysene osv..

Jeg setter både grønnsaker og blomster. Det er kjempe gøy!

I år har jeg satt de første frøene en måned tidligere i fjor, å det er bare så herlig å se de små spirene titte frem fra jorda. Det jeg har satt i første omgang er av grønnsaker: agurk, tomat, sukkerert, purre, blomkål og rosenkål. Av blomster : høststråblomst, hvit petunia og cosmos. Venter på blodbeger i posten å gleder meg veldig til å få satt det også. Så får vi se om det blir flere ting etter hvert, eller om jeg konsentrerer meg mest om det som er.

En annen ting som er veldig gøy, det er å ta seg en runde rundt huset hver dag, og se etter nytt som kanskje såvidt har starta og våkne til liv. Det er veldig tidlig enda, men samtidig er det supergøy at allerede ting titter opp av krukker og bed.

I en dyster tid, og med en utfordrende hverdagen for tiden, er det viktig å gripe fatt i ting som gir en påfyll av noe godt mellom slaga. Dette er noe av det som Iallefal gir balsam for meg.

Pleier du å forkultivere noe inne, eller venter du til frøene kan spire opp ute ?


 -> Disse ledlysene har jeg brukt <-

Følg meg gjerne på Instagram for inspirasjon, tips og hyppigere oppdateringer <3 Klikk her for min profil.

KJØKKENET FØR OG ETTER

Høsten 2020 malte jeg kjøkkenfrontene innvendig og utvendig, ordna nye knotter til dører og skuffer. Mannen fikk på plass plater mellom benk og skap, og  høsten 2022 la han gulv i stue og på kjøkken. Jammen ble nytt gulv prikken over i’en og kjøkkenet er ikke i nærheten av hva det var, om vi ser bort fra at selve innredningen er den samme.

Fargen vi har brukt heter «Stål 5839» fra Butinox. En fin gråfarge som harmonerer veldig med resten av fargevalgene her hjemme.

Jeg elsker å eksprimentere med ulike farger, å desto viktigere for meg er det å ha en «nøytral base» til grunn i rommene.

Liker godt å blande nytt, brukt, design og gamle skatter. Denne kaffekverna er et stykke nostalgisk arvegods fra gården min farmor vokste opp på. Herlig! Slike ting gir hjemmet sjel.

Hele prosessen starta med at jeg vaska alt med «Jotun spesialvask for Maling» , videre pussa jeg lett over, tørka av pusset og vaska en gang til.


2 strøk heft og 2 strøk maling. Brukte liten «møbel og interiør rulle» i skum for best mulig resultat. Tynn pensel i kanter. Var veldig nøye med malingen. Pussa mellom hvert eneste strøk… Malte alt stående fastmontert men tok av skapene for å komme til i krinkelkroker. Tidligere hull til håndtak ble sparklet igjen og det ble borra nye. Knotter og håndtak er fra IKEA.

 

Med ekstra små knotter som her, får man en følelse av at skapene er høyere som igjen gir mer takhøyde og et lekkert utrykk.

Ettersom vi bare bruker spisebordet i stuen til måltider, har vi kasta ut kjøkkenbordet. Det er erstattet med et «sminkebord» fra IKEA, som passa helt perfekt på størrelsen til å ha som et «lekse/tegne bord». Med skuff i til oppbevaring av fargeblyanter, tegneutstyr, lekseplaner osv ^^

Opprinnelig er kjøkkenet fra Bjerks Trevarefabrikk. Det er i heltre, beiset bjørk. Et skikkelig kvalitetskjøkken som vi har fornyet og tilpasset vår stil og smak, med maling. Om du skal i gang med samme prosess, anbefaler jeg grundig planlegging, og ingen snarveier for best mulig resultat. Prat med din nærmeste forhandler av maling og bruk god tid på alt forarbeid. Kan absolutt anbefale maling av kjøkken.

 

Takk for at dere titter innom bloggen min <3

– De beste hilsner fra Marie <3


Følg meg gjerne på Instagram for inspirasjon og tips <3 @interiorbymarie 

 

#kjøkken #oppussing #diy #gjenbruk #design #hjem #hus #renovering #interiør

NYTTÅRSBORDET 2022

Kjære fine følgere, bekjente, venner og familie. TAKK for alle fine minner gjennom året som snart er omme 💗 Takk for likes, kommentarer og engasjemang 🌟 Det settes enormt stor pris på, og gir meg så mye mer en dere aner 🌟

Blomster kjøpt på @florissalgard
Vaser «Boblen Milk» designet av @finnschjoll for Magnor glassverk 🌟

Denne gangen ville jeg ha litt andre farger på nyttårsbordet en jeg pleier. Hvorfor ikke bare kjøre på med noe annerledes, når så mye annet med spisestuen er forandret på. I år ble det rosegull, sølv, hvitt, sort og rosa!

I motsetning til viltre buketter, har jeg her satt sammen og snitta bukettene her slik at de står helt ned på vasen som en «halvkule». Syntes det passet godt inn siden bordet ellers er så glitrende og har «mye» over alt ellers.

 

Paljetter, glitter, rosa strå og gavebåndet som ligner terpentiner, er alt gjenbruk fra den doble 30 års-dagen jeg og veninna mi Tonje hadde sommeren ‘22.

Fargene på detaljene kommer av blomstene jeg fant til anledningen. Pleier alltid å stikke innom Floriss Ålgård å se hva de har, før jeg bestemmer meg eksakt for blomster. Av løst snitt hadde de fredag noen aldeles lekre og store nelliker jeg ikke klarte ta øynene bort fra.. De ble utgangspunktet for resten.

Henter fargene fra buketten opp i detaljene på bordet. Løfter det hele med lys i ulike høyder, og tenker små kontraster mot hverandre hele veien.

Eukalyptusen har jeg klippa ned noen «ledd» etter at jeg var ferdig med å sette sammen bukettene. Stussa også helt enkelt med en saks på brudesløret, for å forme det enda mer.

Ønsker dere alle sammen en god og positiv start på 2023, og kun det beste for nytt år 🌟 Måtte det bli et år fylt i glede, med mindre elendighet og mer fred 💗 Gleder meg til å ta dere med i det nye året, med mye inspirasjon og spennende ting i vente 🌟

– De beste ønsker fra Marie


Følg meg gjerne på Instagram @interiorbymarie