FRA BOKHYLLE TIL PLANTESKAP

I fjor kom jeg over et helt genialt tips på instagram kontoen til @spiselighage !! Altså hvor genialt er ikke dette ?!

Vi hadde et skap vi egentlig skulle kvitte oss med på loftet, helt til jeg ble inspirert til å gjøre det samme som Dennis. Skuffene er også veldig greie, da utstyr som plastpotter, såredskaper, jord, osv kan oppbevares her.

Gammelt skap + billige ledlysrør fra Jula = planteskap. Til forkultivering av planter hjemme hos seg selv, går det helt fint an å gjøre det på denne måten. Uten at det behøver å bli en kostbar affære med de mest proffe lysene osv..

Jeg setter både grønnsaker og blomster. Det er kjempe gøy!

I år har jeg satt de første frøene en måned tidligere i fjor, å det er bare så herlig å se de små spirene titte frem fra jorda. Det jeg har satt i første omgang er av grønnsaker: agurk, tomat, sukkerert, purre, blomkål og rosenkål. Av blomster : høststråblomst, hvit petunia og cosmos. Venter på blodbeger i posten å gleder meg veldig til å få satt det også. Så får vi se om det blir flere ting etter hvert, eller om jeg konsentrerer meg mest om det som er.

En annen ting som er veldig gøy, det er å ta seg en runde rundt huset hver dag, og se etter nytt som kanskje såvidt har starta og våkne til liv. Det er veldig tidlig enda, men samtidig er det supergøy at allerede ting titter opp av krukker og bed.

I en dyster tid, og med en utfordrende hverdagen for tiden, er det viktig å gripe fatt i ting som gir en påfyll av noe godt mellom slaga. Dette er noe av det som Iallefal gir balsam for meg.

Pleier du å forkultivere noe inne, eller venter du til frøene kan spire opp ute ?


 -> Disse ledlysene har jeg brukt <-

Følg meg gjerne på Instagram for inspirasjon, tips og hyppigere oppdateringer <3 Klikk her for min profil.

2 kommentarer

Siste innlegg