GJENNØMFØRT, RÅLEKKERT OG SELVKOMPONERT!

 


 

Lokalet for bryllupet var i et restaurert fjøs, i Noredalen (Sandnes). Søskenbarnet til mor har revet et gammelt fjøs, bygget det opp igjen å gjort alt om til det flotteste selskapslokalet, med egen bar og nå snart eget kjøkken på plass. Utrolig fint lokale både ute og inne. Og veldig gjennomført ! Dette er et privat lokale og bar, og leies ut til det du måtte ønske.

Han som eier det brygger også sitt eget øl som han har her.. Nå har jeg ikke smakt det selv siden jeg er gravid.. Men det ryktes godt om ølet hans, og det var veldig populært i bryllupet 🙂

 

 

 

 

Dekoreringen av lokalet bærer et bonderomantisk preg. Blonder, jutetråd, jutestoff, hvitt,  og ting i betong går igjen.

All pynt for dagen er det brudeparet som har stått for, og bruden har laget veldig mye av dette selv. Blant annet har hun laget alle stedt-glassene til gjestene selv med hjelp av venninnen sin. Disse er støpt i betong. Veldig stilige!! De ble også brukt som bordkort, som du kan se med navnet på 🙂 Alle gjestene fikk selvfølgelig ta med glasset sitt hjem.

Menyen som ligger på tallerken er det datteren til bruden, og min søster Trine som har laget. Hun var også toastmaster i bryllupet, og klarte dette kjempe fint :).
 


 

 


 

Trekkene til stolene er innleid for anledningen.

Blondesløyfene har bruden klippet opp fra et blondestoff, å knytta helt enkelt rundt hver stolrygg.
 

 

 

Akkurat som stedt-glassene har bruden og venninnen hennes laget  det du ser på bildene over også. En vase laget av betong og håndkle. Kan også brukes som telys-holder. Hun hadde noen med lys i, og noen med blomster i, i bryllupet.

Mor og venninnen hennes har verksted ikke langt fra der hvor lokalet er. De lager utrolig mye fint! Rundt jule tider har de vert rundt på forskjellige steder å vist fram og solgt det de lager. De kaller seg forresten for  *2Bondesnupper*, og du kan finne dem både på Instagram og på facebook. Der legger de ut hva de lager, å det er fullt mulig å kjøpe/bestille om du ser noe som frister!:) 
 

 

Vimplene i jutestoff er det venninnen min som laget til sitt bryllup i fjor 🙂

Hun er også vanvittig kreativ! Vimplene er kjempelekre, samtidig som de er veldig enkle.

De passet rett inn i dette bryllupet også.

 

 


 

 

 

 

*Godteri og fruktbar* var noe som falt i smak for både store og små. Også her har hun brukt nydelige detaljer som passer godt inn i resten av dekoreringen. Som for eksempel blondesløyfene hun har pyntet med rundt godterikrukkene.

 


 

 Jeg synes virkelig at brudeparet har vert flinke her! Å fått til et skikkelig gjennomført bryllup fra topp til tå. Å ikke minst så bare DIGGER jeg stilen til mor ! 🙂

Ta en titt innom siden til lokalet ved å klikke her! ANBEFALES!! 

Hva synes dere ? 

Måtte dere ha en super mandagskveld, og en fin start på ny uke 🙂

 

> Følg gjerne bloggen min på facebook HER, for mer tips  og inspirasjon ! 😀 <

 

– Marie

 #bryllup #dekorasjoner #blomster #selskapslokale #bar #DIY #fest #bonderomantikk #interiør


 

Lykkelig alle sine dager <3


 

I går var den store dagen vi alle har ventet så lenge på. Vår kjære mor skulle si ja til sin Ole.

Dette innlegget vil jeg bruke til å fortelle dere om hvor mye mor har betydd for meg. 

 

Min mor, vil jeg si er av den ytterst sjeldne rasen. Jeg har veldig mye å være takknemlig over når det gjelder henne. 

Ikke bare har hun vert med på å gi meg livet, men hun har også lært meg å leve.

Mildt sagt har jeg ikke alltid vert den kjekkeste og letteste ungen å ha med å gjøre.. Å det kan umulig ha vert noen lett oppgave for mor å holde meg og mine søsken i ørene, når vi heller skulle gjøre det totalt motsatte og helst litt til, av det som var det fornuftige..

Vi er en søskenflokk på 4, og som mor de siste 10 årene har hatt ansvar for alene..

Med hennes store tålmodighet å sterke pågangsmot, har hun alltid hatt troen på oss, støttet oss, å hjulpet oss avgårde på veien. En etter en. I mine øyne er hun verdens beste mor, og forbilde. Jeg er så utrolig stolt over at hun er moren min, å vi er alle veldig glad i henne!

Jeg og mine søsken har mange flotte minner med henne, å gleder oss til mange fler i årene som kommer. 

Hun har alltid vert en solstråle! Hennes smil og humør, overgår de fleste. Om folk sier jeg ligner på henne, så er det definitivt det fineste kompliment jeg kan få! 

De siste årene har hun bare strålt mer og mer. Og spesielt etter at hun traff Ole. Han kom som en engel, ridende på en Harley inn i livet hennes. Å sammen har de fått oppleve utrolig mye kjekt å spennende.

Naturlig nok var vi litt skeptiske til mors nye flamme i starten.. Men når vi tenker etter, kan det ikke ha vert negativt at det som faktisk gjorde oss skeptiske, var at han var så ekstremt snill mot både henne og mot oss barna. Han er veldig flink til å ta henne med på forskjellige eventyr, å får frem alt det beste i henne! Jeg tror ikke det er feil av meg å si at Ole har vert med på å gi henne et helt nytt og fantastisk liv.

De utfyller hverandre, å passer bare helt perfekt sammen! Ikke bare er Ole god mot moren vår, han er også en veldig god far for de 4 barna sine. Dette er veldig viktig, og dessverre ikke en selvfølge for alle. Jeg og mine søsken har ikke alltid vert så heldige selv, men fikk i går den desidert beste stefaren av alle!! Å det er det vi skal bry oss om å ta vare på videre.

Vi er veldig glad i deg Ole! Å vil gjerne takke deg for at du er den du er for oss, og ikke minst for den du er for verdens beste mor, og nå din kjære kone!

Ønsker dere alt godt for fremtiden! Å måtte eventyret deres fortsette med all den magien det allerede har, å varer evig!

Brudebuketten har hun laget helt selv.

Blomstene er i forskjellige silkestoff, blonder og jutestoff. I midten av blomstene har hun brukt perler, og noen av hennes og døtrenes gamle øredobber. Alt dette gjør at buketten blir veldig personlig, og den vil alltid holde seg like vakker som på bryllupsdagen. 


Hele familien 🙂 Jeg beundrer virkelig mor og Ole, som til tross for å ha 8 unger til sammen, likevel klarer å stadig være ute på eventyr med oss, og også bare for seg selv 🙂 Å hummøret deres er alltid på topp, å de sier heller ikke nei til å hjelpe om det skulle være noe. Jeg tror aldri jeg kommer til å ha grunn nok til å klage på noe når det gjelder unger til disse to i fremtiden.. 


Meg og lillesøsteren min Trine.Hun har termin 30. Oktober, å jeg 21. November. Begge venter vi på hver vår gutt!
 

Håper at jeg en dag blir for mine barn, en like god mor som mor har vert for meg<3
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DET ER FREDAG!


 

Litt bildedryss fra stuen i kveld 🙂

Ønsker alle sammen en herlig start på helgen, med en skikkelig god fredagskveld!

For min del, blir det avslapping foran tv’en med taco på menyen, og masse levende lys for ekstra god stemning 🙂

 

#stue #interiør #fredagskos #hjemkjærehjem

 

Nyt kvelden folkens ! <3


 

Det kommer seg på kjøkkenet!

Inneholder annonselenker.


 

Da vil jeg ta dere med inn i en ny del av huset, nemlig kjøkkenet.

Her har vi ikke gjort noen ting med selve innredningen. Om vi skal gjøre noe her må vi antagelig bytte ut hele, på grunn av at materialet er slik at det hadde sett helt “jalla” ut om vi hadde pussa det ned og malt det..

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at mitt drømmekjøkken skal være hvitt, med fliser under skapene, og mørk og kald benkeplate. Den drømmen er i så fall langt fram i tid, vertfall når det gjelder det økonomiske. Det er mye vi må prioritere før den tid. Dette er et helt greit og fint kjøkken. Å vi kan klare oss mange år med dette. 

Vi malte listene, vinduskarmene, veggene, taket og skyvedøren. Fargene er de samme som stuen. Hvitt tak og egge-hvitt resten. På veggen har vi bukt en maling som kan tåle mer vann, og vasking med tanke på at det er på kjøkkenet.

Det at vi malte har gjort kjøkkenet mye lysere å luftigere, å fått lysna opp og kanskje dempa den mørke varme kjøkken innredningen.

Digger forresten at det er så mye skap og benkeplass, og ikke minst at alle skapene går helt opp til taket. Dette gjør at plassen blir godt utnytta, å en slipper alt fettet som legger seg på toppen av skapene. Dessuten ser det også mye ryddigere ut!

Det var ren magi å gå fra en liten leilighet med stue/kjøkken i et, og til et romslig kjøkken med MYE skap-plass. Nå trenger vi ikke lenger å måtte stue kaffetrakteren ut i boden, og spørre om besøket kan flytte seg litt fordi jeg trenger noen redskaper fra puffen de sitter på…. Hehe, det er veldig deilig 🙂


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liftgardinene er med på å få rommet til å virke lunere, og ikke fullt så åpent.

De er kjøpt på skeidar, og er foressten på tilbud akkurat for øyeblikket.

Gå direkte til disse gardinene ved å klikke HER . Bordet og stolene er fra IKEA.

Veldig deilig at det var plass til et lite kjøkkenbord og noen stoler på kjøkkenet.Tror også det vil gjøre seg bra med en barnestol og to på endene etterhvert 🙂 Som du såvidt kan se er det også en klaff på hver side av bordet. dette er veldig genialt og gjør at det blir bedre plass i rommet da vi ikke sitter og spiser her.

Tro det eller ei, men dette med å kunne sitte i normal stilling og spise ved et kjøkkenbord, var faktisk det vi så fram til aller mest da vi skulle flytte inn i huset! Å snakket om hvor mye vi gleda oss til dette hver dag.. Å som en superbonus har vi i tilegg fått en helt fantastisk utsikt å nyte hver gang vi sitter her.Tror jeg kan si på vegne av begge at vi ikke savner måltidene i skinnsofaen foran tven i leiligheten 🙂 Vi har vert mer enn heldige, og er veldig takknemlige for at vi klarte å oppnå husdrømmen vår 🙂

 

Det store favorittmerket mitt innen interiør og servise er Riviera Maison.

Rålekre produkter, å jeg elsker stilen!!

Disse gryteunderlagene har jeg kjøpt hos Paradiset Interiør, men kan også kjøpes i flere interiørbutikker som selger dette merket. De kan også variere i pris, alt ettersom hvor du kjøper. Når jeg googler litt nå, ser jeg at om du kjøper direkte fra Riviera Maison Norge, koster de 20 kr mer enn om du kjøper de fra Paradiset interiør. Om du foreksempel skal bestille flere ting fra samme serie kan det være lurt å huske på dette, i og med at det da kan utgjøre veldig mye..Bare et lite tips 🙂

 

KLIKK HER FOR DIREKTELINK TIL DISSE HOS PARADISET INTERIØR 

 KLIKK HER FOR DIREKTELINK TIL DISSE HOS RIVIERA MAISON NORGE

 

Nyt mandagskvelden, kjære lesere!


 

A true love story <3

Inneholder annonselenker.


 

Aldri hadde jeg i min villeste fantasi trodd at min første Metallica konsert, også skulle være starten på mitt livs beste eventyr.

Metallica er mitt desidert favorittband, å har vert det siden jeg var 11-12 år. Glemmer aldri da jeg hørte den første sangen, som for meg var *One. Jeg åpnet opp for en helt ny sjanger, og var helt hekta fra første stund. Drømte i årevis om å dra på konsert, og når sjangsene først begynte å åpne seg, kom det alltid noe i veien… Akkurat som at jeg var dømt til å aldri få dra.

23. Mai 2012 var dagen jeg i mange år hadde ventet på skulle komme. Jeg skulle endelig få kommet meg på Metallica. Også denne gangen var jeg forberedt på at det ikke skulle bli noe av.. Reisefølget mitt trakk seg rett før, og om jeg kom opp i eksamen skulle jeg ha eksamen denne dagen.. 

Etter mye om og men, kjøppte en veninne billetten fra det egentlige reisefølget, og vi planla å kjøre til Oslo rett etter eksamen om det skulle skje at jeg kom opp i noe. Alle hoteller i hele byen var fullbooka, men vi fikk ringt å booka oss inn på et hostel. 

Alt var klart for oss, så det gjensto bare å få vite om jeg kom opp i eksamen eller ikke. Det var utrolig nervepirrende! Tenkte som så at om jeg kom opp, skulle vi kjøre bort å rekke det akkurat.. Så vi fikk bare gjøre det beste utav det.

Til min store lettelse, kom jeg ikke opp i eksamen! Sjeleglad, og enda gladere over at jeg endelig skulle komme meg på konsert, og at turen bort ikke skulle bli så stress allikevel som den fort kunne ha blitt 🙂

Veninna mi som skulle være med fant tilfeldigvis ut, dagen før vi skulle dra at det var noen rimelige flybilletter som lå ute. Siden jeg fikk vite om det ble eksamen eller ikke 2 dager før, konsertdagen hadde vi ikke turt å tenke på å ta fly. Vi var derfor ekstremt heldige med dette, og kjøpte billettene.

Hindringer på veien..

På denne tiden bodde jeg på Finnøy i Ryfylket. Så det var et godt stykke ut til flyplassen. Det første vi møtte på var en sau som hoppet rett ut i veien, som jeg var sikkerpå vi skulle kjøre på, men det gikk akkurat.. Da vi kom til Rennfast  var det selvfølgelig kolonnekjøring og tunell arbeid her.. Vi hadde ikke mer tid enn det vi måtte, så vi Begynnte å stresse litt.. Det tok veldig lang tid før følgebilen kom, å det ble mer og mer biler i køen. Jeg gikk ut å snakket med noen av de andre ventende bilistene, og det viste seg å være flere biler som skulle nå det samme flyet som oss. 

Den første bilen i køen bestemte seg for å trosse skiltingen om at vi måtte vente, og bare kjørte på. Alle andre kjørte etter. Det gikk veldig seint, å tiden sto ikke stille.. Men vi kom oss gjennom tunellen og alle kjørte rett til flyplassen.

Framme ved flyplassen fant vi første ledige parkering. Vi hadde ikke tid til å lete etter langtidsparkeringen, ånvalgte derfor å kaste på automaten nærmest mulig det det kosta å stå til dagen etter…. Det skal vi nok aldri gjøre igjen, for det ble en ekstremt dyr parkering.. 

Vi klarte akkurat å nå fram i tide, å kom oss på flyet før det skulle dra 🙂

 

 

Konserten ble for meg ikke bare Metallica. Men jeg møtte også Pål Børge, som nå sier god morgen, og god natt til meg hver dag her i Kvitlyngveien. Det er bare helt fantastisk! Å på samme tid, så rart å tenke på at så mye måtte klaffe på en dag, for at alt dette skulle skje 🙂 Tenk at jeg måtte helt til Oslo, for å møte en som til vanlig har bodd like ved hjemstedet mitt hele tiden!

Vi elsker å dra på konserter sammen, og er aldri i tvil om å pakke sekken å dra når de store rockelegendene kommer til landet. En sommer reiste vi også på Roger Waters i København. Det er en helt annen historie… Men en helt fantastisk opplevelse! Hadde ikke nølt et sekund med å fått med meg det showet hans en gang til.

– Metallica var ikke bare en barndoms drøm som gikk i oppfyllelse, det var også starten på et helt fantastisk eventyr.

I går var vi igjen på Metallica, denne gangen på Koengen i Bergen. Der sto vi sammen for 3. gang på Metallica konsert, og denne gangen med den 3. Metallica fanen i magen. Det var også Pål Børges konsert nr 3×3. Er det nå jeg kan si at alle gode ting er 3 ? 🙂 Viktig at babyen får inn den riktige musikken så tidlig som mulig… Hadde også med oss en veldig god kompis av Pål Børge.

Vi bodde på Thon hotel Rosenkranz, som lå like ved. Dette var veldig deilig for meg, som da kunne ha mulighet til å gå rett hjem om jeg ikke skulle klare hele konserten.. Det gikk veldig fint å det var også muligheter for å både å sitte og stå på konsertområdet. God variasjon.

Vi pleier også alltid å booke hotell samtidig som vi bestiller billetter til konserter. Det er et veldig godt tips! For det er umulig å få tak i hotellrom rett før store konserter som dette.

 

 

(Bildene er alle tatt med mobilen, og har ikke så veldig god kvalitet)

 

Nok en gang leverte Metallica !! Dette er virkelig noe de kan, og publikum forguder de!

Personlig synes jeg de kunne ha droppa *Lord of summer, men alle har hver sin smak å slik er det bare. For min del liker jeg best de gode gamle Metallica sangene.

 

SE OG HØR SETLISTEN TIL KONSERTEN HER

+

LES VG`S ANMELDELSE AV KONSERTEN HER

#metallica #heavymetal #konsert #kultur #kjærleik

 

Selvom det er kjempegøy med konsert, er det alltid godt å komme seg hjem igjen. Nå venter hjemmelaget pizza, og sofakveld med Pål Børge og alle sofaputene 🙂

Ha en fin start på helgen folkens!

– Marie 


 

Har værgudene lest bloggen min, tro?


 

Igår skrev jeg litt om at jeg ikke synes det hadde vert noe særlig til sommer i år.. Eller årstider generelt. Ikke hadde jeg sjekket værmeldingen for resten av uken heller, så jeg ble veldig overasket over at det var så strålende fint vær idag!                            Da jeg kjørte innover til jobb, hørte jeg på radioen at de meldte fantastisk fint vær resten av uken også 🙂

Kanskje sommeren og høsten virkelig har bytta plass ? 🙂 Uansett må vi nyte de flotte dagene alt det vi kan, når vi først har dem.

 

Vi bestemte oss for å grille idag!

Egentlig skulle vi spise middag hos søsteren min som bor rett ved oss. Men siden det var så utrolig fint vær, foreslo vi heller at hun kom til oss på grilling, og avslapping på terrassen.

 

Alt blir så mye mer positivt når det er pent vær!

Jeg har ikke vert helt på tipp topp som jeg pleier i det siste, men det å kunne lene seg tilbake i en god stol og bare nyte de koselige omgivelsene, det kan virkelig være medisin i seg selv 🙂 Vertfall for en stund.

Synes forresten det er så urolig kult at det har kommet inn så mye forskjellige “gammeldagse” glass, om jeg kan kalle dem det. Det virker kanskje som om de har hentet inspirasjon fra syltetøyglass, og det synes jeg er veldig stilig.

Samler det jeg kan av syltetøyglass til forskjellige ting. Om man skal dekke opp et langbord, kan det være veldig stilig om alle drikker fra forskjellige glass.

Syltetøyglass er akkurat som disse, bare at her har du hank på 🙂 Kan også lage hull i lokka på syltetøyglassa, for å ha sugerør i dem også.

Har forresten kjøpt mine glass på Steintøykjelleren på Figgjo. Vet at både Feel, Kremmerhuset og Åhlens har noenlunde samme. Og sikkert andre butikker også.

   


    

Gamle melkeflasker synes jeg egentlig er kule i seg selv, men kan enkelt friskes litt ekstra opp med litt blonderester eller annet småtteri om du har noe liggende 🙂

Det er også tiden for vakre Krysantemum, og de blir bare penere for hver dag når de spretter mer og mer ut 🙂

Like fine i store potter på bordet, som utenfor inngangsdøren/terassen eller andre plasser. 

Favorittene mine er rosa og hvit.

#blomster #terasse #grilling #rosa #rotting

 

   


    


 

Det merkes godt i butikkene at det var skikkelig sommervær idag!! Helt robba i grillhyllene, men vi fant et godt stykke med marinert indrefilet av svin. Kutta det i biter og grilla det på spyd. 

Hadde også noen spyd med grønnsaker som du ser på bildet. Mais og løk er nesten et *must når en skal grille. Å om samboeren min leser dette, vil han nok si at løk er et *must i alt vi lager i dette huset.. Er utrolig glad i løk, og finner alltids plass til den i middagsrettene 🙂 Ellers hadde vi litt ris, dressing og potetsalat som tilbehør utenom. Snadder!

Dette er grilling nr 2 på den nye grillen vår i år, å vi har mye å lære! Maten ble veldig god, men siden kjøttet var så tynt, skulle det kanskje ha blitt stekt litt mindre. Men det var bare pirk, og noe vi bare kan bli bedre på etterhvert 🙂

Det er så uendelig mye det går an å grille! Her er det bare å bruke fantasien, være kreativ, og ikke være redd for å eksperimentere.

#grilling #sommer #sol

Håper dere også på en eller annen måte har fått noe ut av det fine været idag 🙂 Så krysser vi fingrene våre for at det fortsetter å være så fint, slik som værmeldingene nå har spådd 🙂

– Marie


 

Hvor ble sommeren av ?

Inneholder annonselenker. 


 

Det har ikke vert mye til sommer i år.. Egentlig føler jeg ikke det har vert noen skikkelige årstider i det hele tatt dette året til nå. Heller en lang sur greie, med noen ekstra fine dager helt plutselig innimellom..

En av de dagene som faktisk var veldig fine, benytta jeg sjangsen til å style opp ute på terassen å kose meg med det!

Vi har en terasse på baksiden av huset, hvor vi også har hovedinngangen vår. Jeg liker å kalle det framsiden siden det er det første vi kommer til.. Men når man ser på bildene av hele huset, så er det mest naturlig å si at dette er baksiden..

                               

Som nevnt tidligere på bloggen, er kurver og rotting generelt noe som går igjen hos oss. Både ute og inne.

Det er også noe jeg ser mer og mer i omtrent alle interiørbutikker, blomsterbutikker, matbutikker osv osv.. Noe som er kjempegøy for oss som elsker alt i rotting! 🙂

 


Hagemøbler var et *must for oss dette året! Siden vi ikke har hatt noe særlig terrasse tidligere var dette med terrasse noe vi gleda oss utrolig mye til å få. Vi har også fått skikkelig grill av foreldrene til samboeren min, så vi hadde store forhåpninger om å få grille og være en del ute innimellom oppussingen inne. Tross det dårlige været, har vi nok vært en smule for optimistiske.. Men har vert flinke til å benytte sjansene vi har hatt når det først har vert fint vær.

 

Terrassemøblene er selvfølgelig i rotting, og vi kjøpte dem på noe som heter Interstil, på Sandnes. Dette er et stort lagerutsalg hvor de selger ut ting som har gått ut av sortimang, eller har små feil som ikke vanligvis syns, men gjør at det ikke kan selges i møbelbutikkene. Dette gjør at det er veldig rimelig, å du kan gjøre store kupp slike steder! Klikk deg inn HER for å lese mer om dette lagersalget.

Noe som var veldig genialt med denne gruppen som vi kjøpte var at høyden på møblene er ca samme som om du sitter ved et spisebord. Dette gjør at du sitter mer behagelig i stolene/sofaen om man skal spie ute.

Putene var også veldig myke å sitte i, å fargen likte vi kjempe godt. I og med at vi har så lyst hus, tror jeg det hadde blitt enda mer dominerende og “hardt” om møblene hadde vert helt svarte. 

 

Lysestaker kan være like fine ute som inne. Hadde bare været tillatt det litt oftere :). Disse klassiske lysestakene er fra vakre Paradiset interiør, og du finner dem enkelt ved å klikke deg inn HER. De finnes også i en litt mindre versjon. Veldig lekre lysestaker som kan passe til enhver smak.

#paradisetinterior #rotting #terasse #styling #blomster

 

 

 -Tenk om “værgudene” kunne latt det være så fint at pynten kunne vert stående ute hele tiden! Det ville vert magisk det :).

 

Jeg er optimist, og har fortsatt et lite håp om at sommeren og høsten har bytta plass, slik at det fortsatt kan være sjangse for fint vær rundt hjørnet! Viss ikke får vi ha bedre lykke neste år 🙂

 

  

– Marie

 


 

Fortsatt litt rart å komme hjem her, men samtidig veldig deilig!

Inneholder annonselenker


 

Vi har allerede bodd her ca 1,5 måned. Hvor blir tiden av ? 

Det er fortsatt litt rart å gå inn denne døren og tenke på at det er vi som bor her, å at det faktisk er vårt hus! Men samtidig så er det også så deilig å komme hjem til Kvitlyngveien 3!

 

      

Et hjerte jeg har laget i bjørkeris, og et gammelt melkespann fra gården jeg vokste opp på, er det første som møter meg når jeg kommer ned fra gårdsrommet.

Er veldig glad i gamle ting, og spesielt ting som man kan forbinde med gode minner. Ikke bare blir det nostalgisk, men det får også et helt spesielt preg over seg. Det blir mer personlig, og det gjør at tingene nesten får litt liv i seg, om du skjønner hva jeg mener. Gamle ting er noe som går igjen flere steder hos oss. Jeg kan vel egentlig si at det er det som er den “røde tråden”.

 

  

Dette høye sidebordet kjøpte jeg av noen privatpersoner via en gjenbrukside på facebook. Det var opprinnelig en lys gulaktig farge, men jeg malte det i eggehvitt. Skulle egentlig tro at dette er et helt vanlig sidebord, men det er et veldig gammelt bord som har stått i en kirke og blitt brukt som bord til en døpefont. Det som hadde vert interessant er jo å visst hvilken kirke den har stått i, men akkurat det husker jeg dessverre ikke. De jeg kjøpte det av var veldig interesserte i gamle ting/møbler selv. Da jeg var og skulle hente det fikk jeg full omvisning og forskjellige historier fra huset og tingene i det, da de jeg kjøpte det av forsto jeg hadde interesse for interiør og arkitektur. Det var veldig hyggelig og interessant! Og det er vertfall den mest spennende “handleturen” jeg har hatt, og absolutt noe jeg ikke kommer til å glemme! Hehe 🙂

 Kurver og ting i rotting er også noe som går igjen i min stil. Kurver kan brukes til alt, og rotting er bare så vakkert!

 

Fram til jeg en dag får meg en stor lysekrone over spisebordet, vil jeg si at klokken du ser på bildene over er selve juvelen i stua. Jeg var på utkikk etter en stor klokke, så når jeg til slutt så denne falt jeg helt pladask med en gang! Synes bare den var rålekker! Og akkurat i min gate når det gjelder designet på klokka.

Lenge lå den i eska si i gamle leiligheten, å bare venta på å bli henget opp i den nye stua som da snart skulle starte å innredes.

Ikke hører du tikking fra den heller med mindre du legger øret helt inntil og at det er helt stille rundt deg ellers. Dette var kriteriet for samboeren min på at det var greit at jeg fikk henge den opp om jeg kjøpte den.. Det er også Quarts-urverk på disse klokkene, så det skal ikke være en klokke som lager særlig lyd. 

HELT FORELSKET!

Klokken er kjøpt hos en av mine favoritt butikker, Paradiset Interiør. I og med at det er så langt til butikken ( litt utenfor Molde), er det såå bra at de har nettbutikk! De har flere kjendte interiørmerker som Riviera Maison, Lene Bjerre og Mille Moi. Veldig masse fint her! Link til nettbutikken finner du ved å klikke deg inn HER . Direkte til klokken kommer du om du klikker HER.

La ut bilde av klokken på Instagram etter at den var kommet på plass. Å synes det var ekstra gøy at Paradiset Interiør reposta bilde mitt på deres profil. Tusen takk for det ! 🙂

#interiør #interior #stue

 

    

Kanten bak sofaen blir jeg bare mer og mer glad i. Jeg husker på visningen at jeg ikke var særlig positiv til det, å da vi kjøpte tenkte jeg på hva som kom til å bli greia med den.. Men etterhvert fikk jeg ideer til pynting og forskjellig, så fant ut at det egentlig bare var helt genialt med den! Vi har også sofaen foran, så egentlig synes jeg bare det ble litt stilig. Kan også tenke meg at det kan bli en gøy plass å klatre å balansere for en liten småtass.. Vertfall hadde jeg tenkt det da jeg var liten og ekstra nysgjerrig .. 

Man kan såvidt skimte at jeg har pynta med to små pyntefugler på bildet til høyre. Jeg er veldig glad i fugler, å har forskjellige fugler i blomstene mine og rundt om ellers. Flere av dem ser helt ekte ut med ekte fjær, å det gjør dem bare enda mer sjarmerende synes jeg. Dette er noe du garantert kommer til å få se mer av etterhvert på bloggen.

Husket forresten en gang vi passet på en katt for noen naboer i den gamle leiligheten vi bodde.. Kjempe søt katt, med et godt jakt instinkt naturligvis. Da vi kom hjem fra jobb, eller sto opp om morgningen, hadde han som regel klart å felle en ny fugl på tokta si.. Jeg må innrømme at jeg liker å ha pynten i fred, å blir nok ikke alltid like blid om noe går i stykker.. Men jeg kunne ikke annet enn å le heller..xD Å vertfall nå når jeg tenker på uttrykket til katten da han sto ved “bytte” å sikker ikke forsto noen ting av disse fuglene av fjær og plast..  

 

Dette var det jeg hadde på hjertet, og ville vise dere idag 🙂

Ønsker deg en fin søndagskveld, og en veldig god uke i møte! 🙂

– Marie

 

MEG OM HÅNDARBEID!

Inneholder gratis oppskrift


 

 

Enten jeg er på besøk, sitter foran tv’en eller skal på lengre bil/bussturer, er det alltid gøy å ha noe å holde på med i hendene.

Håndarbeid har vert noe jeg periodevis har holdt på med siden jeg var veldig liten. 

Farmoren min var lærer, bland annet i kunst og handverk. Hun tok stadig med forskjellige ting hjem som vi kunne lage forskjellig av,
å passet godt på at vi alltid hadde et broderings prosjekt vi kunne holde på med når jeg og søstrene mine var hos henne. Siden vi bodde knappe 100 meter fra henne, var vi innom hvær dag… Det vi broderte mest var noe som heter “korssting”, på jutestoff. Forskjellige figurer, ting på frihånd, eller bare masse sting i forskjellige farger….

Plutselig var det gått noen år siden jeg hadde hatt noe slikt å holde på med, og jeg begynte å bli veldig gira igjen.

Begynnte å hekle litt luer for ca to år tilbake.. Åsså ble det tepper i forskjellige bestemorsruter etter det 🙂

 


 


 

 

Dette teppet er det siste hekleprosjektet jeg er ferdig med. Det er et babyteppet hekla med størrelse 4,5, og i Dale sitt garn, “påfugl”. Tenker å bruke dette teppet som vognteppe. Kan også være fint som pynt, noe som det for øyeblikket blir brukt til hos meg, mens vi venter på han som skal ligge i vugga 🙂 

Oppskriften er henta fra Drops design, og du kan klikke deg rett inn ved hjelp av linken under.

 *KLIKK HER for oppskriften*

Denne vuggen er laga av onkelen til samboeren min, og er laga av material fra Bjørk. Synes den er såå fin! Å det er også veldig sjarmerende at samboeren min har ligget i den da han var liten 🙂 Vi låner den av foreldrene hans.

Så fin som den fortsatt er, nesten 30 år etter, kan den garantert vare flere generasjoner til om vi bruker den pent.

Starta med et nytt lite hekleprosjektet denne uken, som snart kommer ut på bloggen 😀 Da kommer det også til å bli lagt ved bilder og fremgangsmåte på hele mønsteret! 

I mellomtiden må dere ha en fantastisk god lørdagskveld! 🙂

 


 

Sofakroken

Inneholder anonselenker.


 

 

Stua begynner virkelig å ta form, å vi er veldig fornøyd med den nye sofaen.

Denne kjøpte vi på Stilbo, Ålgård, samme sted som spisebordstolene. Vi hadde en noenlunde peiling på hva vi ville ha, så det tok ikke så lang tid før vi fant den rette.. Vi hadde veldig flaks den dagen da de bare hadde en igjen inne på lager av den vi ville ha. Plukket ut sofaen og spisebordstolene på en fredag, og fikk alt levert mandagen etter! Vi var begge innstilt på at vi sikker kom til å måtte vente noen uker med å få møblene, og ble veldig overassket over at det gikk så fort! 

Selgeren i butikken var enormt hjelpsom, ikke unormalt påtrengene, og veldig hyggelig! Bare det gir meg lyst til å komme tilbake nestegang vi er på utkikk etter noe! Å det er langt ifra alle selgere rundt om i butikkene som er slik..

Anbefaler absolutt å ta en tur til Stilbo Ålgård, om du bor i nærheten og er på jakt etter møbler.

 


Jeg var først redd den skulle bli litt for mørk.. Men ved å ha masse lyse puter i den, følte jeg at jeg fikk dempa fargen, og den ble ikke fullt så dominerende lenger. Masse puter gjør susen! 

Bak sofaen er det også en kant som kan være fin til å ha pynt på. Stuebordet er ikke på plass enda, men både det og gardiner kommer etter hvert. Aller helst kunne jeg tenke meg et stuebord som var i samme stil som spisebordet, men om jeg ikke finner det blir det et som er helt hvitt.
   


Elsker å ha masse puter i sofaen! Alle putene er kjøpt hos Kremmerhuset. Og du kan lett klikke deg inn HER for å komme direkte til disse putene. De hvite loddne putene er ekte tibetansk lam, og er ekstremt vakre og rimelige på pris, til slike puter å være. Ser ofte identiske puter til dobbel pris andre plasser…

Røffer opp litt med en paljettpute som du finner HER. Pleddet er også fra kremmerhuset og finnes også i mintgrønn og støvrosa.

En annen ting som bare er et must i stuen er blomster! Det blir skjelden for mye blomster. Nå er det veldig masse forskjellige kunstige blomster som ser helt ekte ut rundt om i butikkene, og det er bare helt GENIALT! Spesielt når det kommer til dekorasjoner. Da kan du ha den helt til du selv går lei, og ikke til planten blir lei deg….

Men selvfølgelig er det ingenting som slår ekte vare! Å hva er vel penere med en bukett friske roser på bordet, eller markblomster på sommeren ? Ingenting lukter så godt som friske blomster, så jeg kommer aldri til å konvertere helt 🙂

Siste side av sofakroken kommer etterhvert.

Ha en super onsdagskveld!