RYDD LEKENE BORT I INTERIØRET!


Hvordan holde stuen ryddig fra småleker, samtidig som lekene skal være lett tilgjengelige for lek og moro ?

I et hjem hvor det finnes barn skal det selvfølgelig se ut deretter også. Men jeg synes ikke noe om at det skal flyte med småleker over alle gulv når barna ikke leker med noe..Nå har jeg kun en liten baby, å det en gutt på 4 måneder har av leker, er ikke noe å snakke om. Jeg håper selvfølgelig han kan bli storebror en gang å ser absolutt for meg at det vil bli mer leker både i stua og på rommene med tiden. Men det at det i et hjem med barn skal flyte leker rundt i hele stua til alle døgnets tider, selv når barna sover og ikke leker, det er jeg ikke helt enig i.

En fordel for meg er at jeg elsker rotting. De store kurvene under bordet gjør lekene både synlige og usynlige, og enkle å sette bort og dra frem. Rottingkurvene tåler veldig mye, å går ikke i stykker om et barn herjer med de. 


En stor kiste fra IKEA som har veldig god plass til forskjellige typer leker. Det at kisten ikke er gjennomsiktig, det gjør at det automatisk blir mye mer ryddig med en gang. Det er også et pent møbel, å nå når han ikke har så mye leker enda, bruker jeg den til oppbevaring av puter og pledd også.

 Jeg har tenkt å være bevisst på ikke å ha alle lekene hans fremme på en gang å heller bytte ut litt leker etter hvert, å rolere på et vis slik at Aleksander ikke går lei alt med en gang han får det. Jeg har ikke troa på at unger blir gladere desto mer leker de får, men har heller troa på at det er lettere å vise takknemlighet å være glad i det man har om man ikke har overdrevent mye. Gutten vår skal ikke mangle noe. Å med det mener jeg ikke å skjemme han bort på alt han vil ha av leker/klær og dubeditter… Det viktigste for meg er at han skal ha det godt, å lære å vise takknemlighet, rettferdighet og høflighet. Kjærlighet og omsorg derimot, kan han aldri få for mye av, å det er noe som jeg virkelig vil la flyte rundt i hele huset til alle døgnets tider. 

 Å være foreldre er verdens viktigste jobb, å den begynner allerede fra dag 1.

 Å svinse over når dagen er slutt, å legge seg å vite at huset er fylt i fred og ikke ser ut som en “krigssone”, det er en følelse jeg aldri kommer til å bli lei av.

Dette var et ørlite tips fra meg! Håper dere har hatt en deilig påske, å er klare som et “egg” (haha) til hverdagen igjen. Ha en nydelig dag, jeg titter snart innom igjen.


 

2 kommentarer

Siste innlegg